Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky. Mala ma pul roku. Dnes vecer chcu zacit s jejim samotnym usinani. Vim, ze bude silene az histerycky plakat-umi to. Pritel bude v praci a hlavne by me v tom nepodporil. Prosim vy co to mate za sebou. Podporte me at si to muzu procitat u toho jejiho rvani at nezmeknu. Dekuju..
. Vy co ste proti nepiste!!!
Syn bude mít 8 měsíců a nedovedu si představit, že bych mu něco takovýho udělala. Nepraktikovala jsem to ani u dcery. Jaký máš důvod? Já doteď oba uspávám - mazlením, zpěvem, pohádkou…
@chrastitko11 Ale fuj. Jako taky někdy dám malého do postýlky, abych mu naznačila, že se jde spát. Ale když tam brečí, tak přijdu, pohoupu, pomazlím…dokud neusne. Takže taky nepodpořím, a obzvlášť ne u tak malého miminka…
@chrastitko11 a proč nemůžeme psát? může psát každý, kdo chce, ne? ![]()
Nepodpořím… přijde mi to šílený, kor v půl roce. Je to ještě malé miminko a potřebuje mámu u sebe (měla jsi ho 9 měsíců pod srdce, tak mu dopřej alespoň 9 měsíců usínání v tvé přítomnosti).
Já tě podpořím. Četla jsem knihu Každé dítě může dobře spát a je to něco obdobného. Ale my jsme teda neuspávali o malinka. Večer nějaký rituál (koupání, mlíko), pak jsme dali do postýlky a odešli. Když plakal, přišli jsme, dali cumel, pohladili a odešli. Když šel v 8.měs do svého pokoje, neměl nejmenší problém.
Take nepodporim..zacala jsem neco podobneho vydrzela jsem jeden den..od te doby byla mala v postylce naprosto hystericka nemohla jsem ji tam ani odlozit..kdyz konecne usnula lezela v schoulena v rohu nejblize dverim naprosto nestastna ![]()
@3HE píše:
@chrastitko11 a proč nemůžeme psát? může psát každý, kdo chce, ne?
ja jsem ten dovetek, ze nemame psat, vubec nepostrehla ![]()
no nic, uz jsme se stejne vyjadrily ![]()
@chrastitko11 proti Estivillovi v zásadě nic nemám, ale u tak malého miminka mi přijde brzy, na takové drasťárny. A to mám jednoho Estivilla úspěšně za sebou, upravila jsem si ho pro nás a naše podmínky, ale syn byl starší a byl zvyklý spát sám a bez uspávání.
Jak by se ti líbilo, kdyby tvůj přítel dělal ve výchově dítěte něco, s čím bys nesouhlasila?
Jinak teda chudák dítě.
@Kaspinka podle toho jsem jela prave ja ale az nekdy v 8-10m a pokud se to nedela od malicka je to sileny:-(
Tohle je diskuze…tady může psát každý svůj názor - tudíž za mě neee…
Hele dítko samo dospěje k tomu, že usne samo…takovéhle metody jsou zbytečné…moje Malá usinala sama do 6 měsíců, pak usla jedině u prsa…v 10 měsících jsem kojit přestala a uspalavala jsem tak, že jsem si s ní lehla…v 15 měsíci začala sama a tím, že jdeme dělat hájí…teď v 18 měsících nám dá pusu, řekne bou a jde di lehnout ![]()
prostě k tomu dospěla
vyrvat bych nenechala ani omylem…
Také tě nepodpořím, přijde mi, ze jsi na to, až mu bude půl roku, čekala celá žhavá, aby jsi tuto metodu mohla praktikovat. Možná, když napíšeš, jaký spankovy režim nerežim má tvoje děťátko, tak ti třeba správně poradíme, jak na něj i bez Estvila. ![]()
@3HE protoze me samotne nedela dobre nechat sve dite plakat. A jeste tady cist jak jsem strasna a chudak dite.
Ale ja uspavam dite hodinu a pul. Prez den se od ni nesmim hnout aby me spala aspon pul hodinky a v noci k ni stavam kazdy dve hodiny.. protoze chce prso, prso a prso.. a do postele si ji nevezmu -nevyspala bych sce uz vubec..