Z andílka ďáblík, co nespí v 17 měsících

31
4.9.15 08:08

Z andílka ďáblík...:(

Ahoj holky, prosím Vás, mám 3 problémy. 1) moje malá má 17m a do ted byla úplný andílek, ted mi dává zabrat, vím, že mě zkouší, ale když ji řeknu, at něco nedělá udělá to a směje se tomu řeknu jí to 3× a pak jde za trest na chvili do postýlky a pak se to opakuje…přes zadek ji dávat nechci a přítel to jednou udělal(spíše ji pohladil) a ona se mu vysmála a závěsy rvala dále. 2)spinkala uplně normálně sama od 20:00- 8:00 plus mínus půl hodky. Poslední týden, sama neusne musím tam s ní být a hladit po vláskách, jakmile odejdu, tak se postaví a je schopná i hodinu řvát. Když ji uspím, tak se okolo půlnoci, 2h a 4h vzbudí opře se o postýlku kouká na nás a jaščí. Natahuje ruce a chce ke mě pomojkám si ji tak na 10 min. a řekne, že chce hají. Dám ji do postýlky a usne, ale už jsem z toho vyčerpaná. Vstává mi před 5 ráno odpoledne spí ani ne hodku a večer jde spát až 11h.

1. malá sundává plínku i přes bodýčko kalhotky a legíny na nočník příjde sedne si sedí i 15min vstane udělá 3 kroky a vyčůrá se. Vidím že ví na co nočník je, ale neudělá to tam a plínku mi nonstop sundává i v noci v postýlce. A už jsem zralá na prášky.:/:( Poradíte co dělat? Zničehonic je toho moc a jsem už K. O.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
357
4.9.15 08:27

@EVKA1120 1. Nedavala bych za trest do postylky, aby ti tam pak neodmitala spat, u nas zabiralo vzit to s cim zlobi, odvest pozornost nebo byt durazna, my davali jeste pres ruce, ale spis kdyz nic nezabiralo.
2. Doporucuji odsunout do sveho pokoje, pokud je to mozne, mohlo by to pomoct, aby se nebudila, s uspavanim takhle moc neporadim, my aplikovali estvilla v 4m a byl klid, kdyz jsme bralu dudel ve 21m, aplikovali jsme ho zas…
3. Nase je bez plen od 16m, ale muselo ji to dojit samotne a deti kolem me byly bez plen, az kdyz se k tomu vlastne sami rozhodli, ale co s tim svlikanim teda nevim…
Posilam pevne nervy :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mončís
4.9.15 08:32

Normální vývoj :lol: zkouší to.. já bych jí za trest do postýlky nedávala. Když jí dáš spát, tak to bude brát jako trest. Malá taky byla samostatná v usínání, a taky v tady tom věku chtěla naší blízkost. Zkoušela jsem aby usínala taky sama, ale po týdnu řvaní jsem to vzdala a usíná prostě se mnou, pak jí přenesu do pokojíku. Já vím, že hodně maminek nechce dávat přes zadek, ale u nás to prostě někdy nejde, a prostě dostane. Přeji pevné nervy ;) @EVKA1120

• Citovat
  • Upravit
12689
4.9.15 08:32

@EVKA1120 Málá si začíná uvědomovat sama sebe. Hledá si svoje místo. Rozhodně bych jí hned přestala trestat tím, že musí do postýlky. Ty ji tam dáváš za trest a pak se není čemu divit, že tam nechce být. Spaní se zase časem upraví samo. Radit :) ti nemůžu, protoze já mám od narození nespavce a to co je u vás noc za trest by u nás byly noci za odměnu :) Ted to bude dlouhe období o vysvětlování a vysvětlování a hlavně to chce pevné nervy. :) Ony se ty děti zase časem srovnají. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
4.9.15 08:34

No já když ji jednou dala přes ruku, tak mi to oplatila a celý den to pak s úsměvem dělala. A postýlku nemáme kam dát máme 2+1 :(… A s nočníkem si rozumí chodí tam sedá tam ale nic neudělá chodí bez plínky doma celý den a já jak magor chodím s hadrem, když jí řekjnu „kde se dělá lulu?“ utíká a sedne si na nočník, a nic:D a za ty nervy děkuji budou se hodit:/:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3353
4.9.15 08:35

@EVKA1120 Neboj, to přejde :hug:. U nás to bylo podobné a dodnes (26měs) je malá chvilku andílek, chvilku na zabití. Přijde mi, že kolem toho 1,5 roku si děti uvědomují víc sebe, sami začínají přemýšlet no a takhle to dopadá. Spaní jsem zavedla v mé posteli, ale teď už je větší, tak zase zkouším, jestli půjde spát s králíčkem do své a je to tak 50:50. Ale asi bych jí nedávala za trest do postýlky, protože pak ti tam nebude chtít spinkat - vždyť je to trest :nevim:. S plínkou nevím, já malou nechala běhat nahatou a i si rychle naučila na nočník, ale ona si jí ani moc nesundavala. Zkusila bych ale asi dát pod ní do postýlky igelit a jestli si plínku sundá, tak ať. Ona, když se počůrá, tak bude mokrá a bude jí to vadit. Párkrát se to zopakuje, ty samozřejmě vysvětlíš proč to tak je a třeba to pak přestane dělat :nevim:. Takhle podobně to praktikuju u nás a celkem to funguje. Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
4.9.15 08:38

@EVKA1120 s nočníkem neporadím, nicméně mám stejně staré dítě a taky jsem si všimla změny…mám pocit že je to období, kdy zkouší, co si můžou dovolit…taky se vzteká, někdy když nedostane co chce, tak mě štípne..nebo štípne sebe, nebo štípe do různých věcí…nevim kde to viděla…občas s něčím hodí nebo se vztekne - a to mám taky fakt hodné dítě…když zkusí podobnou scénku a vzteká se, odnesu ji do pokojíčku a přivřu dveře..ona se vyvzteká a pak přijde za mnou a hraje si jako by nic…

edit do postýlky bych ji taky za trest nedávala, mohla by si to pak zafixovat jako nepříjemné místo.

Příspěvek upraven 04.09.15 v 08:39

• Citovat
  • Upravit
31
4.9.15 08:39

Ten igelit jsem taky zkusila, dopadlo to tak, že zjistila že tma něco šustí vytáhla ho a vyhodila z postýlky já si toho všimla až v noci a to už bylo pozdě:/:D A tres teda jaký, přes ruku a zadek se tomu směje a pak to opakuje, hračku ji vezmu dám ji jinou a ona na truc chce tu co jsem ji vzala a jaščí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
4.9.15 08:41

Ahoj s tím spaním jsem to měla teď asi dva měsíce stejně. Z ničeho nic a už je to skoro týden zase O. K. Nechtěla ani jíst, tak mě napadlo, jestli jí nerostli zoubky. Zlobí stejně jako ta tvoje, ale já jsem trochu flegmatik, takže mi nevadí dokola zakazovat, brát z ruky, popřípadě odnést jinam. S tím svlékáním, nevím a s tím nočníkem…no tak maličká dělá totéž, prostě zkouším, asi je na to ještě malá. Pevné nervy, občas je to na palici :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
4.9.15 08:43

Tak necekala si ze bude dcerka do dospelosti " bezudrzbova" ne? Ja taky zacunam byt dost prekvapena. Ackoliv kdyz vstanu dobre naladena tak to lepe snasim a nevadi mi vsechno 169× zopakovat atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1603
4.9.15 08:44

@EVKA1120 nač igelit, já mám přímo pogumované prostěradlo, je napínací a zvrchu je normální a zespoda guma, takže neproteče :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
4.9.15 08:47

No to je…naneštěstí je taková jenom doma, venku je hodná poslouchá, krásně si hraje s dětmi nic jim nebere nebo tak, ale jak příjdeme domů, jakoby se v ní něco přeplo a je konec a to jsem zapomněla říct, že mi nonstop vytahuje věci z lednice a skříně:D i když už tam dávám židli, tak se jí to podaří nějak odsunout a co tam je to vyndá pak si večer lehnu do sýra nebo do salámu:D a ne nemá hlad, když jí to pak dám nechce to:D Hraju si s ní, čtu jí ukazuju obrázky, malujeme si, ale ona si odjede na motorce a už něco vyvádí:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2292
4.9.15 08:47

Tak na nocnik je jeste asi mala to prijde casem, a ze nechce v noci spat to tak holt deti nekdy maji..je to dite ne robot ktery ma v 9 usnout a vzbudit se az rano. Jinak tedy chapu ze nechces diteti dat na zadek ci pres ruku ale osobne si myslim ze je to neefektivnejsi..samozrejme zalezi na tom co dela..jako asi kdyby tahala zavesy tak by takovou dostala ze by se tam nepriblizila..vzdyt ji to muze spadnou na hlavu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
4.9.15 08:52

Ebixa : nene :) a kde se to dá koupit? Šarlota4 : no nečekala jsem, že bude nonstop hodná, ale nonstop doma prostivná, uklidím ona to všechno opět vytáhne u vaření chce najednou na ruce, jsem nevyspaná a pak přítel příjde a řekne, že tu je bordel jak v tanku, co celý den dělám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
4.9.15 08:55

Taky mi prijde na nocnik mala. zvlast pokud mate ted narocne obdobi, tak bych se teda na nocnik v klidu vykaslala.

s plinkou - nedokazu si predstavit, ze dite sunda plinku zpod bodycka, pres ktere ma treba teplacky (ale samozrejme chapu, ze deti jsou vynalezave). proste ji aspon na noc oblikej tak, at se k plince nedostane - overaly apod. kamaradka male dokonce na noc plinko prelepovala lepici paskou ;) do postylky pod prosteradlo dat nepromokavou podlozku nebo koupit primo nepromokave prosteradlo.

na zlobeni bych v 17m neaplikovala telesne tresty, jak pises sama - pokud je to jemne, tak se tomu bude smat a svihnout ji tak, aby ji to bolelo, mi prijde ponekud drasticke. do postylky bych za trest nedavala, pak bude vnimat jako trest i to, kdyz ji davate spat. spis aktualne musis vycitit, co ji zrovna „nastve“ a tim potrestat (z venku odchod domu, doma odebrat hracku, vypnout pisnicky, odnest do jineho pokoje atd).

a spani - no jsou lepsi obdobi a horsi obdobi. mi obe deti spaly krasne od sestinedeli celou noc, ale pak meli (a maji) doted obcas narocnejsi faze. ja odmitam myslenku nechat dite urvat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí