Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, nechali byste dite spat v hacce přes noc? Moje ditko je nespavec k tomu aby pres den spal potřebuje hacku zavinuti a nekdy i šum. Nebo samozrejme naruc kdyz hacka selže. Trpi celkem na boleni briska. Tedkom ho poslední dobou nejak vic trapi brisko i v noci. Zjistila jsem ze v hacce je to mnohem lepsi i v nočních hodinách ale netroufam si ho tam nechat pres noc a jit normalne spat.neda mi to a proste ho prenesu do postele ale dost casto se budi. myslite si ze je v pořádku ho tam nechat i v noci kdyz ho nemuzete kontrolovat?. Jako muzete ze ale ja bych radsi v noci spala
nechavate taky nekdo mimco v hacce pres noc? A btw k cemu presne slouží jistici lanko? Dekuji za příspěvky ![]()
Bez dozoru bych nenechala. Pouze pokud by byla hacka zavesena ve stejne mistnosti co nejbliz me postele, abych slysela, ze se tam treba dite chruje ci jine podezrele zvuky.
Jistici lanko je prevence proti spadnuti hacky, kdyby praskla pruzina.
@Markvetinka záleží na věku a spoustě dalšího. Ale ne, mého bych tam od 6 týdnů nenechala přes noc, protože se naučil pohybovat a 100% by vypadl.
Ma 4,5 měsíce a hacka je zavesena 2 m od postele. bydlime v zateplenem podkrovi takze se nenda nikam jinam hacka zavesit pouze na to jedno misto mezi zdi :-/ slyset bych ho slysela ale aby se tam treba nejak blbe neotočil a pal by se mu treba blbe dychalo. jinak dneska byla teda noc ![]()
Na noc bych tam dítě nenechavala. K ničemu to není. Ty se budeš bát a stejně se nevyspis a dítě se tam naučí spát a co potom až se tam nevejde. Moje malá má skoro tři roky. A spí maximálně dvě hodiny v kuse ještě dneska. Už sem nespala ani nepamatuju. Já jí tam v noci měla. Jenže ona prostě nespala. Měla sem to nad postelí a furt houpala. Katastrofa. Přeju pevný nervy a snad z toho někdy vyrostou
@Markvetinka Přesně nevím, jak je konstruovaná hacka, ale my máme Kayu od Amazonas mladší tam normálně spával až do minulého týdne - 2,5 roku. On se teda v půlce noci stěhoval k nám do postele, ale bylo i pár světlých chvilek, kdy spal celou noc, a spal v houpačce. Postýlka se nám do ložnice ani nevejde.
@loveyme píše:
Na noc bych tam dítě nenechavala. K ničemu to není. Ty se budeš bát a stejně se nevyspis a dítě se tam naučí spát a co potom až se tam nevejde. Moje malá má skoro tři roky. A spí maximálně dvě hodiny v kuse ještě dneska. Už sem nespala ani nepamatuju. Já jí tam v noci měla. Jenže ona prostě nespala. Měla sem to nad postelí a furt houpala. Katastrofa. Přeju pevný nervy a snad z toho někdy vyrostou
po přečtení tohoto příspěvku si zas říkám, že to raději pořizovat nebudu (chtěla jsem si ušetřit záda…malá bez uhoupávání na balonu neusne a jak má přes pět kil tak už se pronese…ale teda to mi nestojí pak za roky dalšího trápení skrz učená na postel ![]()
Moje dítko cca v 7-8 měsících houpání přestalo vyžadovat a dokonce to vyloveně odmítalo, to samé i s dudlíkem, už ho nechtěl
a chtěl usínat normálně v posteli
ale to je moje zkušenost, každý to má jinak. a i když jsem hacku používala jen pár měsíců, za mě to byla jedna z nejlepších investic. A teďkom ji má jako zábavu:)
@Markvetinka a jakou máš značku? moje malá je mírně dráždivé dítě řekla bych…pořád zaťaté pěsti i u kojení není schopná se uvolnit, pořád vyžaduje nějakou akci, brání se usínat jako by jí mělo něco utéct…no někdy je to vyčerpávající a jak už je těžká, tak zo skákání na baloně je náročné…někdy skáčem i hodinu, dvě…jako je ještě malá, ale co pak až porostou zuby atd.? zas jí ale na hacce nechci vypěstovat nějakou závislost…jo v kočáře usnula od narození jen dvakrát…bude mít 3 měsíce ![]()
@reinkarnace píše:
po přečtení tohoto příspěvku si zas říkám, že to raději pořizovat nebudu (chtěla jsem si ušetřit záda…malá bez uhoupávání na balonu neusne a jak má přes pět kil tak už se pronese…ale teda to mi nestojí pak za roky dalšího trápení skrz učená na postel
Ono je to prast jaoo uhod. Budto budes skakat na balonu nebo houpat hacku. Dneska ji je 3 a pul. Vecer (tak v 7) nam da pusu, rekne ze je unavena a jde sama spinkat ![]()
Prejde to. Nebojte
@loveyme no jo..tři a půl…to se do té doby zastřelím…na takové to: pusu a pohlazení a následný odchod…jsem zvyklá u první dcery od osmi měsíců
(samo před tím je na nočníku a přečtem nějakou pohádku)..ale měla jsem v plánu k ní do pokoje mladší nastěhovat, jakmile bude v noci jen jedno kojení (což u první dcery tak nějak v těch osmi měsících bylo)..nezdá se mi bezpečné nechávat dítě v hacce v jiném pokoji…navíc co potom? V roce a půl spala první na posteli se zábranou, ráno po probuzená šla na nočník a přišla za námi do obýváku. Jak bude dítě asi vylézat z hacky?? Na tu postel si bude muset přece zvyknout..
a nechávat roční dítě v hacce ve vedlejším pokoji se mi zdá býti dost riskantní..
Já mám Hojdavak a nemůžu si vynachválit. Záda bych si tím věčným houpáním zničila. Rozhodně jsem tam ale nikdy malého nenechala přes noc. V noci mimčo potřebuje rovnou plochu, přetočit se na bok/bříško. To v kolébce neudělá. Na druhou stranu přes den skvělý pomocník pro dědu i taťku a večer na uspání a přesunutí do postýlky taky výborný. Takže Hojdavak doporučuju a jak už tu někdo psal - nejlepší investice co jsme udělali ![]()
@Eliška1985 hmm tak to zkus tomu dítěti vysvětlit, že v tom v noci spát nebude…a protože ráno potřebuju fungovat s dvouletým, je mi to celkem šumák (zatím) ale je fakt, že mám mimino malé a ještě se neotáčí…jakmile začne dělat psí kusy, tak taky zamíří do postýlky..