Nespí - jsem zralá do blázince

485
20.8.15 09:11

Nespí-jsem zralá do blázince

Ahoj maminky, jdu si sem spíše pro útěchu, než pro radu, ale samozřejmě za jakoukoli budu ráda. Mám devítiměsíčního syna a ten v noci prostě nespí. Je co každé dvě hodiny vzhůru. Pořád chce mlíčko. To už neříkám, že ho musím ještě uspávat, protože se naučil lézt a taky vstávat a když ho dám do postýlky, tak prostě leze a stoupá a neusne :zed: :zed:. To by ale tak nevadilo, ale to noční vstávání, děs a hrůza. Už jsem, tak nevyspalá, že se mi chce v noci brečet. Už jsem zkusila, aby nespal přes den, aby spal víc. Dávat dřív spát, později spát a bez výsledku. Prostě usne kolem 20:00 o půl desáté se vzbudí na mlíko, pak se vzbudí kolem čtvrt na dvanáct a začne to. Převaluje se chce lézt, když ho otočím začne se vztekat. A tak to jde až do té doby než dostane znova mlíko. Pak usne, ale nejpozději za tři hodiny znova. Už jsem zoufalá, myslela jsem, že děti v tomhle věku už trochu lépe spí. Jak jste na tom byly Vy? A kdy Vám začala dítka konečně spát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6525
20.8.15 09:18

@Adis89 No a co ti přes den jí? Možná by pomohla nějaká hutnější večeře…
Jinak nedávat spát přes den v devíti měsících je hodně brzo… to bych já teda třebas nedělala. Dítě je akorát přetažené a budí se ještě víc, protože zážitky jaksi nestihlo zpracovat. V té době mi dítko spalo přes den 2×. Jeden kratší a jeden delší spánek. Dcera dokonce 3× a to 3× kraší spánek. Ale spala a myslím, že je to důležité pro ten kvalitní noční spánek…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
20.8.15 09:20

V 6 měsících jsem zrušila noční mlíko, dostal max trošku čaje a nechala jsem ho vyřvat. Po pár dnech pochopil a už to bylo bez řevu. Od té doby se budí max 1× za noc na čaj, ale ne nějak pravidelně, spíš jednou za čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1845
20.8.15 09:22

No nevím, jestli je to povzbudivé, ale mě dcera vstávala 5× za noc do 2,5 let. Prostě když šla po obědě spát, tak já taky a musela jsem vydržet. Babičky nemáme k dispozici a manžel se taky chtěl vyspat do práce, tak to bylo jen na mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
20.8.15 09:26

Já zas nejsem zastánce toho nočního odebrání mléka. Kdo ví přesně, co to dítko trápí? Je to hlad, růstový spurt, strach, zuby? Jde spíš o to, aby si tím mlékem nenahrazoval nejezení přes den…
Jako ruku na srdce, kdo z vás neměl někdy v noci hlad…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
20.8.15 09:27

@Adis89 ahoj, můj první poznatek: kvalitní spánek přes den = kvalitní spánek v noci. Zkusila jsi nechat syna spát v pokoji samotného? Mě se malá takto budila kolem 7.-8. měsíce, najednou co hodinu, hlady to prostě nebylo..a tak jsme jednoho dne do ložnice nešli, měla jsem ji na chůvě, a spala prakticky až do rána :nevim: zkrátka když tam jsi, tak o tobě syn i v podvědomí ví :nevim: za zkoušku to stojí :kytka: já mám už rok pohodu, spává celé noci a tím samostatným spaním se brzo odbouralo i noční kojení…

• Citovat
  • Upravit
verulicek
20.8.15 09:29
@Black Cat píše:
Já zas nejsem zastánce toho nočního odebrání mléka. Kdo ví přesně, co to dítko trápí? Je to hlad, růstový spurt, strach, zuby? Jde spíš o to, aby si tím mlékem nenahrazoval nejezení přes den…
Jako ruku na srdce, kdo z vás neměl někdy v noci hlad…

já teda v noci spím :think:

• Citovat
  • Upravit
6525
20.8.15 09:31

@verulicek Jenže ty už nerosteš… tak můžeš v klidu spát. Dítě vyroste klidně i 1cm za noc /nárazově/, kde má brát palivo, které na to potřebuje a máma mu ho nedá…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
20.8.15 09:34
@Black Cat píše:
Jako ruku na srdce, kdo z vás neměl někdy v noci hlad…

Samozřejmě to chce trošku toho mateřského instinktu a nejít do všeho na sílu, ale zase v 9 měsících nemůže mít hlad co 2-3 hodiny ( nebo jsem ještě o takovém dítěti neslyšela). Když se zdál syn hladový, začala jsem zahušťovat mléko a když ani to nestačilo, tak jsme přešli na kaše. Kdybych viděla, že se po tom čaji může uřvat, tak bych mu dopřála třeba 1× za noc to mlíko, ale jinak bych neustoupila. Ale zase je pravda, že syn byl v tomhle hodně přizpůsobivý, kdyby nebyl, tak bych možná mluvila jinak :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
20.8.15 09:36

@Deninina Jo souhlas, jenže zakladatelka zatím ještě nenapsala, co jí vlastně jí přes den.
Taky nenapsala, kolik už má zubů a jestli mu náááááhodou nerostou stoličky, protože ty děti opravdu trápí a projevuje se to např. i tímhle příšrným nočním buzením a vyžadováním mléka, protože je to prostě uklidňuje…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
verulicek
20.8.15 09:38
@Black Cat píše:
@verulicek Jenže ty už nerosteš… tak můžeš v klidu spát. Dítě vyroste klidně i 1cm za noc /nárazově/, kde má brát palivo, které na to potřebuje a máma mu ho nedá…?

přes noc je jediná možnost, kdy si organismus a metabolismus odpočine. Dítě starší šesti měsíců vydrží bez problémů 6 hodin bez jídla..ber to jako očistu, půst, nebo jak chceš. Nejíst v noci není týrání, ale i prevence zdravotních obtíží atd. ;) mnoho matek proti tomu bude mít námitky (kor ty, které poskytují své prso i ve spaní, jelikož dítě spí vedle nich a obsluhuje se během noci), ale ze zdravotního hlediska má člověk v noci spát. Trávení narušuje kvalitu spánku. ;)

• Citovat
  • Upravit
verulicek
20.8.15 09:38
@Black Cat píše:
@Deninina Jo souhlas, jenže zakladatelka zatím ještě nenapsala, co jí vlastně jí přes den.
Taky nenapsala, kolik už má zubů a jestli mu náááááhodou nerostou stoličky, protože ty děti opravdu trápí a projevuje se to např. i tímhle příšrným nočním buzením a vyžadováním mléka, protože je to prostě uklidňuje…

existují i jiné uklidňující prostředky než jídlo ;) jen vytáhnutí prsa je pro maminy často nejjednodušší

• Citovat
  • Upravit
brko
20.8.15 09:54

@Adis89 vem si malého k sobě, třeba bude spát klidněji. Nenechávej ho vyrvat, je to pro dítě stresující.

• Citovat
  • Upravit
13141
20.8.15 09:58

V 9m dělal to stejne. Utla jsem noční kojení a od té doby spi celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16186
20.8.15 09:59

@Adis89 asi tě nepotěším, ale náš prcek má 28m a pořád v noci nespí :mrgreen: resp. neprospí celou noc, kolem půlnoci se probudí a do rána je i 3× vzhůru. V 6.00 s výtlemem stojí v postýlce a očekává společnost :zed:
Zkusila jsem všechno, nefunguje nic. Takže jsem smířená s tím, že to prostě jednou přejde a já se konečně vyspím. Spánek mi chybí, ale už jsem si zvykla. Doháním aspoň o víkendu, když s ním ráno vstává manžel :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí