Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj vsem maminkám!
Mam dotaz! Za tyden bude nasi holcicce 7 měsíců. A poslední 3-4 tydny strašne breči těsně pred tim, nez ji dam spinkat. Je jedno, jestli to je pres den, nebo vecer. Vzdycky strašne spustí. Usne jenom tak, že si vezmu do postele, tak mi u prsa po nejake době usne. Nepije… Jen je hlavou natočena k mé hrudi. A takhle porad dokola. Jinak je zlata!
Myslíte, ze to muze byt tim, ze se bojí? Ze to nemám resit, a proste automaticky ji uspavat na nasi posteli?
Proste chce byt u vas, taky tak malého uspavam, v podstatě se na to uspavani těší
a usne i kdyz tam s nim leží jiná blízká osoba… Ja v tom problém nevidím, vyhovuje nam to, záleží jak to mate vy…
Rekla bych separacni uzkost. Zkusila bych pid hlavu moje piuzite tricko, zda by ji nestacila ta vune, ale jinak bych asi uspavala ve sve posteli. Pokud by to netrvalo moc dlouho, jako 10min fajn, hodinu ne, to bych hledala jine reseni, abych furt nebyla v limbu s ditetem.
Tvoje miminko vyžaduje to, co v podstatě všechna miminka od pravěku-být s mámou. Bohužel se to někteří rodiče mnohdy snaží „násilím“ zlomit a zbytečne pak dítě stresují. Klidné miminko měj v posteli, až to bude veliký habán, tak na to budeš jen vzpomínat.
@ZuzkaLj Za sebe bych šla cestou nejmenšího odporu a pokud Tě to nějak neomezuje nebo neirituje, tak jí dopřála, co potřebuje a co funguje.
@Bibi239 píše:
Rekla bych separacni uzkost. Zkusila bych pid hlavu moje piuzite tricko, zda by ji nestacila ta vune, ale jinak bych asi uspavala ve sve posteli. Pokud by to netrvalo moc dlouho, jako 10min fajn, hodinu ne, to bych hledala jine reseni, abych furt nebyla v limbu s ditetem.
jojo, tohle zabralo u našich obou kluků - šoupla jsem jim do pelechu moje „jeté“ tričko a oni se s ním muchlali a za chvíli spali jako andílci.
@ZuzkaLj může to tak být, u nás to taky proběhlo.. šupni si ji na postel k sobě a pak ji přendej.
Máme to stejně sám od sebe v postýlce neusne, usne u mě a pak ho tam přesunu
ale je pravda že když si snim lehnu tak spí během chvilky ![]()
Taky jsme jeden čas uspávali v posteli a pak jsem jí přenesla…
Dekuji moc vsem. Mne nevadi ji uspat v posteli a pak ji přenést. Ale třeba ted uz hodinu uspavam!!! A ona si porad mne oči, kope mě a kouká na me. I pres to dela. Brisko ji neboli. To poznám, to se chova jinak. Tak co delam spatne?
@iizabela
Mne to samozřejmě nevadi. Ale kdyz uspavam i 2 hodiny, tak to neni normalní…
@brko
Ja ji miluju a v posteli ji mam, to mi nevadi. Nechci nic lámat. Ale ona ted vedle me uz pres hodinu lezi a snaží se spat. A nic. Ja ji hladim, objimam, tisknu, zpívám… Nic nezabírá. Sice je klidnější, ale jen na mem kouka a občas zabreči.
@ZuzkaLj A nejsou to zuby? Našemu broučkovi bude 8 m a poslední týdny taky usíná velmi špatně s pláčem a to uspáváme v nosítku, takže nemá důvod plakat. U nás to jsou opravdu zuby, trápí ho to hodně ![]()
@pampeliš
Myslíte? Ona jinak nebrečí… Fakt jenom pred usinanim. Jak to poznám? Zuby nevidim… A dasně má ok.
@ZuzkaLj Měli jsme toto už 2× (malý má 18m), naposledy to začalo 1.7. a skončilo, SAMO, teď někdy. Prostě mě potřeboval a uspávala jsem i hodinu a víc, štvalo mě to děsně, protože se musím po večerech učit. Ale vydržela jsem. A pak to najednou šlo samo, odelša jsem z ložnice, nechávám otevřené dveře a on si zase v klidu sám usne. Jsou to holt taková období. Radím, vydržet, i když je to někdy na palici. ![]()