Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj,
Chci se zeptat jestli mate nekdo podobnou zkušenost?! Mame skoro sedmitýdenní miminko a od min. tydne spatne spi pres den, resp. treba jeden den spala asi 4×10 min, druhy spala krasne, pak st ct nic moc ale krize vikend-zas jen ty své 10ti minutovky, k večeru uz fakt řev ptz evidentne spinkat chtela…pak po, ut v poho, st průměr, vcera byla aspon hodna ale dneska zas nepříjemná, kdyz uz usina tak ji vzbudí prdik nebo to, ze najednou začne machat rucickana nozickama a to tak ze ji to vzbudí a brečí:( v noci ale spinka krasne, budí se jen na kojeni a chrni dal.jen posl. dve noci se kroutí a vydává zvuky jako kdyz tlaci..na prdiky mame espumisan. myslela jsem ten min. tyden ze to je vedrama nebo spurt, ale proc tenhle tyden?!:/ ![]()
@Sarka Sch. tohle mi dělá naše mládě - tedy dělalo. 4× denně, max 15 minut, šílený.. čím to bylo netuším, srovnal se naštěstí sám.. teď spí cca 2× denně kolem hodiny, někdy 3× denně.. ![]()
Muj maly taky prvni 2 mesice pres den nespal, teda tak po 20min max. za to pak spal dalsi cely rok 2× denne 3hod. takze vydrz, ono se to utrepe.
@martina.se a kdy se to srovnalo?? Vecer uz tady totiž brečíme oba:)))me totiž zarazí ze nejaky dny proste spi a nektery ne. clovek je pak uplne grogy. i kdyz ona asi taky:)
@Sarka Sch. Máme stejný problém se synkem. A nám pomáhá rachot. Takže pouštím smyčku fénu nebo vysavače, pochovám ho nebo si ho položím na sebe a za chvíli chrní jako medvěd. ![]()
@Ali-Ali dekuji:) ono se nic jinyho delat neda, aspon delam kšeft výrobcům čokolády:D
@mmch ona na me usne hned, ale jakmile se hnu tak konec:) nebo ji sice ulozim ale vzbudí ji i vrznuti dveří:)
@Terdul kojim,ale dela to i kdyz ji jim i kdyz ji nejim…tak jsem si rekla ze tim to asi nebude..
@Sarka Sch. U nás je to jak kdy, ale ten fén fakt zabírá. Nějak ho to uklidňuje. Ale jak píšeš, jsou dny, že jak ho dám do postýlky je po spánku. Někdy spíme i spolu v posteli a to má mladý pán taky moc rád. ![]()
@mmch to ona ma taky rada, ale kdyz jsou takovýhle dny tak jako na potvoru kdyz si tak hezky usiname, tak dostane skytavku, začne tlačit prdika, začne stekat pes a je po spánku:D
@mmch to ona ma taky rada, ale kdyz jsou takovýhle dny tak jako na potvoru kdyz si tak hezky usiname, tak dostane skytavku, začne tlačit prdika, začne stekat pes a je po spánku:D
@Sarka Sch. píše:
@martina.se a kdy se to srovnalo?? Vecer uz tady totiž brečíme oba:)))me totiž zarazí ze nejaky dny proste spi a nektery ne. clovek je pak uplne grogy. i kdyz ona asi taky:)
kolem půl roku
možná o chlup dýl.. jako nech to na ní, to půjde ![]()
@Sarka Sch. Tak to je jako přes kopírák.
Přesně s tou škytkou hlavně. No snad se to časem srovná paač jsou dny kdy usínám na záchodě. ![]()
@mmch
kdyz jsou dny v poho tak se neděje nic, jakmile jsou takovydle, tak to je furt neco:)) ja se s ni vyspim v noci, ale psychicky jsem vecer uz uplne vyřízena.