Trvá dlouho, než se uklidní. Je to normální u dvouleťáka?

147
19.7.14 22:19

je to normální u dvouleťáka?

Ahojky chtěla jsem se zeptat jak to máte vy s dvouleťákama, našemu malému jsou 2 r a 2 měsíce, a snaží se všechno vyřvat, doma to je v pohodě, protože začne plakat, tak prostě zvýším hlas a pošlu ho do pokojíčku, a je klid, to samé i na zahradě to ho pošlu domů na chodbu ať se uklidní, a skoro púokaždé to zabere a uklidní se, ale nejhorší je když je společnost, to neposlouchá vůbec a hlavně kolikrát není kam ho odvézt aby se uklidnil :( začne plakat že chce bonbon, dva mu povolím a když řeknu že dost, tak se snažím vysvětlovat, upoutat pozornost jinam, ale jen pláče, a volá tetu nebo babičku, a chce od nich povolení :think: naštěstí povolení nedostane(většinou) ale trvá dlouho než se uklidní, je to normální? nebo je rozmazlený? taky Vám děti ve společnosti nechtějí vůbec poslouchat, a když jsou jen s vámi tak je to docela klídek? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
767
19.7.14 22:21

Vzdor, je to normalni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
19.7.14 22:21

Ano je to normální :D a bu´d ráda, že nějaké posílání do pokojíčku apod. zabírá :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
19.7.14 22:24

Začíná ono pověstné „období vzdoru“. Je to naprosto normální a přirozené. U nás to též začalo v těch 2 letech. Gradovalo to ve 2,5 letech, to jsem si myslela, že hůř už být nemůže (amoky stokrát denně, hysterické scény, v podstatě na všechno reagoval totální negací… děs a běs). No a ono hůř být může. Ve 3 letech je to ještě výživnější. :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7544
19.7.14 22:25

@janicel tak dceři je 19 m a když ma svy dny, tak děla hrozny scény všude a je jedno kvůli čemu. Ale pak jsou dny kdy je hodna a poslouchá. Jako když jsme někde na nasteve nebo někde v koutku, tak to je hodná a vzdyck každy říká jak je hodná. Ale nás s přítelem kolikrát terorizuje :lol: ted ma období, že nesmim přítele ani obejmout nebo dat pusu natož ho pohladit…to začne kopat, vztekat se a mě mlátí…tak snad ji to přejde :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
19.7.14 22:33
@Fima píše:
Začíná ono pověstné „období vzdoru“. Je to naprosto normální a přirozené. U nás to též začalo v těch 2 letech. Gradovalo to ve 2,5 letech, to jsem si myslela, že hůř už být nemůže (amoky stokrát denně, hysterické scény, v podstatě na všechno reagoval totální negací… děs a běs). No a ono hůř být může. Ve 3 letech je to ještě výživnější. :mrgreen: :lol:

no to NE?! 8o Zrovna u nás má právě obdobní vzdoru sestupnou tendenci, tak jsme v takový euforii, jakože teď už bude líp… :? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3328
19.7.14 22:34

Když vidím, co mám doma, tak to asi normální je ;). Našemu je 21m a tohle mám na denním pořádku. Buď ráda, že na něj něco zabírá. U nás na něj platí jen naprostá ignorace, ale to nesmí být doma chlap. U něj má totiž vyzkoušeno, že pokud řve dostatečně dlouho, tak povolí :roll:. Takže praktikuju to, že když to na něj přijde, manžel povinně odchází venčit psa 8) a mladej se uklidní rychleji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
689
19.7.14 22:38

Vzdor…casem to prejde :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
19.7.14 22:41

@Nik77 Tak víš jak, každé dítě to má jinak. :mrgreen: Nicméně u nás to opravdu tak je. V těch 2,5 letech jsem si myslela, že hůř být skutečně nemůže. Nikdy neříkej nikdy, že jo. Teď je poznat, že je zase už starší a už je to jiný kalibr, používá zase jiné metody. :mrgreen: Ale jinak u nás to teda chodí vyloženě ve vlnách. Je období, kdy je jak mílius, klid a pohoda a pak přijde ta vlna, kdy mám pocit, že se půjdu dobrovolně zastřelit a že to s ním už další den nedám. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5277
19.7.14 22:43

Vlezu vám do diskuse holky…taky teď máme období vzdoru - téměř 3 letá dcerka se vzteká, odmlouvá, neposlechne, dělá věci schválně naopak než se jí řekne ( z toho je ale zlatíčko, co si po sobě uklidí, mazlí se… ) Jak se při takovém chování chováte vy maminy? Křičíte? Plácnete po zadku jednu výchovnou? Pošlete vyřvat za dveře? Abych něco neudělala špatně :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
440
19.7.14 22:57
@Libza píše:
Vlezu vám do diskuse holky…taky teď máme období vzdoru - téměř 3 letá dcerka se vzteká, odmlouvá, neposlechne, dělá věci schválně naopak než se jí řekne ( z toho je ale zlatíčko, co si po sobě uklidí, mazlí se… ) Jak se při takovém chování chováte vy maminy? Křičíte? Plácnete po zadku jednu výchovnou? Pošlete vyřvat za dveře? Abych něco neudělala špatně :?

Ja ignoruju, kdyz to prezenou placnu, nebo poslu vyvztekat do'chodby. Jinak u nas hodne zabira, kdyz'reknu, ze se s nim/ní nebudu vubec bavit, je jim to lito a prestanou, kdyz dam na zadek, jsou urazeny jeste vic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7544
19.7.14 23:24

@Jaruše u nás je to samy přítel taky dost povolí a zvlášť kdyz je doma, tak mala nehodlá spát ve svůj čas a řve a vzteka se a usne treba až v deset. Ale jsem tu jenom já usne bez problému maximálně 10 minut krnoura a usne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7544
19.7.14 23:29

@Libza hele já nejdřív vysvětlují, pak udělám tyty a pak zvysim hlas a když ani jedno nepomáhá dostane na zadek. Ale poslední dny už když ji řeknu, že dostane si už placa sama a nebo stahuje kalhotky a nastavuje mi zadek :lol: třeba dneska s tatinkem usíná hrozné dlouho a dělá tam blbiny a řve a jdu tam já řeknu, že dostane ona nastaví dostane na zadek, chtěla i na druhou půlku usmeje se a usíná a je klid. Jenže ona už se mi směje s tim, že ji dam na zadek, tak jsem zvědavá jak dlouho to bude ještě zabírat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1336
19.7.14 23:46

Prosíme tohleto dělají i 4lete :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3398
20.7.14 00:09

Je to vzdor, nase mala to dela taky, ale nemam pocit, ze by to na verejnosti bylo horsi. Kdyz se zacne kvuli necemu vztekat, taky napred vysvetlim - kdyz to jde, kdyz to nejde nebo to nezabere, zvysim hlas, kdyz ani to nezabere a vzteka se dal, odvadim do pokojiku, tam je behem par vterin v klidu. Kdyz zlobi, dela neco, co se nesmi, neposlechne, je oskliva na nase psy, tak jsem ostrejsi - vetsinou pocitam do tri, kdyz dojde na trojku, vi, ze ji placnu pres zadek. Ale u nas to prislo cca v roce a pul a ted uz je to mnohem lepsi, pze vic chape. A hodne dobre mluvi, takze umi i sama vysvetlit, co a proc chce. Lip se s ni pak komunikuje a hystraku je proto mnohem min. :) Holt musime to dat, zeny, je to takova priprava na pubertu.. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí