Je to vyrážka po teplotě?

158
29.11.15 18:55

Je to vyrazka po teplotě?

Dobrý večer,

Chtěla bych se Vás zeptat. Dcera měla dva dny teploty, max do 38 stupňů. Bude ji za 14dni rok. Byla jsem s ní u doktorky, říkala, že má zarudly krk, že to bude nějaká viróza. Dělala ji CRP hodnotu měla 8 prý v normě. Celou dobu je jinak v pohodě. Má chuť k jídlu, hraje si. Jen je trochu knoura a protivná ale nic hrozného. Včera jsem si všimla, že trošku Osypana na zádech ale nebylo to. opravdu skoro ani vidět. Dnes se to ale zhoršilo, má to po celých zádech, bříšku a na tříslech. Jsou to takové malé flíčky, ale jejich hromada vedle sebe, lehce červené. Nijak ji to nebolí ani nesvedi. Snažila jsem se to vyfotit, ale není to moc vidět. Myslíte že je to.po tech teplotách? Zítra pobřežím k dr, ale nevím jestli mám jancit už teď. :( děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35856
29.11.15 19:01

Nejanci a nikam běhat nemusis, to bude (byla) šestá nemoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
62
29.11.15 19:03

Šestá nemoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
29.11.15 19:04

Taktéž se přikláním k šesté nemoci. Dcerka to měla podobné… Jen nahlásit mudr, že jste prodělali šestou nemoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
29.11.15 19:06

Jeee tak to se mi ulevilo. Zítra ji hned zavolám a řeknu. Na vyrážku jste něco dávaly? Nebo nechat jen tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
29.11.15 19:06

Jestli mela u Dr. zarudly krk, muže to byt třeba i spálova angina.. Syn to mel podobne, vyrážka mu začala na spodním bříšku a pak se vysypal jako u vás na fotce.. Byl u toho bez teplot.. :nevim: Ale stejne tak to muže byt ta sesta nemoc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35856
29.11.15 19:07

Nedávala jsem nic, za pár dni to zmizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
29.11.15 19:10

A pokud jde o spalovou anginu. Tak je to na antibiotika, že? Já myslela že angíny doprovází teploty celou dobu. :-/ já ji jako dítě měla a pamatuji si, se mi bylo opravdu zle. Dcera nevypadá, litá po celém bytě, jak nezrizena střela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
29.11.15 19:28

@Natalka123 Spálová angína je bakteriální onemocnění, dcerka by s téměř 100% pravděpodobností měla zvýšené CRP, můžeš jí kouknout i sama do krku, jestli nemá zvětšené mandle s čepy, ale myslím, že tam nic nebude a bude to ta šestá nemoc. Pokud jsi nikdy nekoukala, vyzkoušej na partnerovi. Šestá nemoc anamnesticky krásně sedí, dva dny teploty a po poklesu teploty se vysype vyrážka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
158
29.11.15 19:36

Zoy- moc děkuji za vysvětlení. Já jsem ze všeho vyjukana. Manžel už je ze mě hotový, že šìlím kvůli každému prdu :-D ale jiná už asi nebudu. Asi ve 3 měsících měla také teploty a pak vyrážku ale to měla oboje opravdu jen mírné. Může se sesta nemoc opakovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
29.11.15 20:26

Lepší „šílet kvůli každému prdu“ než něco zanedbat. Existuje víc virových nemocí s podobným průběhem jako šestá nemoc, takže ano, takovýhle průběh nemoci se opakovat může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26256
30.11.15 09:08

Dobre rano, snad nebudevadit, ze se vtirnu s dotazem. Syn (14m) je ted nastydly, ryma, pokaslava. Ale vcera se mu objevila vyrazka, takto v dekoltu a ma to i na zadech, pouze nahore. Jeste trochu kolem pupiku. Nevite, co to je? Teploty nemel, resp. mel pouze zvysenou - 37 po dva dny, ale to pipisuji tomu nastydnuti. Nevim, co s tou vyrazkou :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí