Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Myslím si, že to může být zánět dásně… kdyby tě bolel zub, tak by v něm tepalo, škubalo, cítila bys, že to není v pohodě. Mě to šlo od zubu až do krku a ucha, cítila jsem se oteklá. Pokud je to „jen“ dáseň, snažila bych se to víc čistit, dobré jsou výplachy chlorhexidinem. Nebála bych se zkusit třeba Tantum Verde nebo Mundisal na uklidnění, ono tím, jak do toho budeš pořád rýpat, tak to může být podrážděné. No kdyby ne, během pár dní se stejně ukáže, ale držím palce, ať je to jen dáseň ![]()
@anetta99 píše:
Myslím si, že to může být zánět dásně… kdyby tě bolel zub, tak by v něm tepalo, škubalo, cítila bys, že to není v pohodě. Mě to šlo od zubu až do krku a ucha, cítila jsem se oteklá. Pokud je to „jen“ dáseň, snažila bych se to víc čistit, dobré jsou výplachy chlorhexidinem. Nebála bych se zkusit třeba Tantum Verde nebo Mundisal na uklidnění, ono tím, jak do toho budeš pořád rýpat, tak to může být podrážděné. No kdyby ne, během pár dní se stejně ukáže, ale držím palce, ať je to jen dáseň
Zub vůbec necitim. Zadny tepani, bolest. Samozřejmě dotoho rejpu, protože mě to svědí a štve
![]()
Nechala bych to zklidnit. Mě třeba občas dáseň bolí i po brambůrkách, ale do druhého dne je to pryč. Zkusila bych do toho zbytečně nerýpat, a jak jsem říkala, může pomoct třeba ten Mundisal, Tantum Verde… udělá to i příjemný pocit na dásni..a uvidíš, jestli se to třeba během dvou dnů zlepší
Ahoj, bohužel mě už přes týden trápí krvácení dasna. Mám zhotoveny mustek. Je to celkem citlivé, zuby neboli. Nicméně z druhé strany u „nahrazeneho“ zubu mám asi oteklou? daseň. Dasna me boli. Porad to čistím, superfloss, mezizubní. Strasne se bojim abych nedostala do zubu zanet. Mustek mám 3 měsíce. Myslíte že to může být zanet dasna? Zubarku mám nemocnou, takže nemám s tím kam jít..