Je tohle plíseň?

20898
15.5.19 19:03

Vypada to na plisen. Mozna prilis vlhko. To mate uplne rozmachany. Pokud toto chcete pestovat, tak seminka jenom na mokre vate nebo na vnitrkach plinek. Polud to jsou jenom male vyhonky treba na chleba nebo do salatu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6665
15.5.19 19:04

No, mně se po čase na povrchu hlíny začíná srážet takový bílý povlak solí, ale tohle opravdu vypadá spíš opravdu jako plíseň, jestli to z té fotky dobře vidím. Nemáš je pořád strašně moc ve vlhku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11824
15.5.19 19:15
@Cenarius píše:
Pokud toto chcete pestovat, tak seminka jenom na mokre vate nebo na vnitrkach plinek. Polud to jsou jenom male vyhonky treba na chleba nebo do salatu.

Fujtajbl, na vnitřkách plínek pěstovat něco k jídlu? 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
15.5.19 19:38

@Titty asi na čistých. Ale jinak zahrádky se běžně hnojí hnojem nebo slepičincem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
15.5.19 19:39

Holky a co ted stím prosím vás

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.19 19:46

Mě se to stalo taky a vypadá to jako plíseň. minule zalývám všechny kytky co mám doma a jednu jsem dost přelila. to samozřejmě do týdne bylo to co ty máš na fotce. Kytku jsem vyhodila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3155
15.5.19 19:47

@Olkipe teď asi nic. Já se s tím doma neštvu a stříkám hlínu roztokem voda+Savo, ale tyhle rostlinky jsou zatím dost mrňouskové. Dá se třeba upéct hlína v troubě a znovu to do ní zasadit, ale to taky nepůjde. Nevím co by se ještě dalo použít. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6665
15.5.19 19:54

Já bych to prostě chvíli nezalívala a počkala, až to vyschne, dala na místo, kde trochu víc svítí slunko, zalila znovu, až když ty rostlinky začnou fakt vadnout… A uvidíš, vyhodit to můžeš vždycky, ale takovéhle prťousky ani nepřesadíš…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lalelale
15.5.19 20:08

Z fotky je to 100% plíseň. řekla bych přílišné zálévání? hlína je úplně prosáklá

• Citovat
  • Upravit
11824
15.5.19 20:13
@Petula306 píše:
@Titty asi na čistých. Ale jinak zahrádky se běžně hnojí hnojem nebo slepičincem

Jasně, že na čistých, použité mě ani nenapadly. :mrgreen:
Moč by mi v takovém malém množství nevadila, to FUJ jsem myslela na chemii, používanou v jednorázových plenkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15.5.19 21:17

Mně se tohle kdysi udělalo na hlíně, ve které rostla rajčata. Pomohlo přesadit je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
15.5.19 22:06

Je to plíseň, zkuste jestli na to zabere polyversum a možná to méně zalévejte.

https://www.bakterie-enzymy.cz/polyversum-5g - mívají to v zahradnictvích

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box