Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše: Více
Nemyslím si, že by se ti ulevilo nechat podnikání, tam není jádro problému. Problém jsi ty plus partner. Pomohla by vám rodinná terapie. Ale musíte chtít všichni. A najít čas, což je hlavní problém. Je vás hodně.
A nebo partnerskou poradnu pro začátek.
A máš háčkování jako koníček zároveň? Chybělo by ti?
Já také ráda háčkuji, ale musím na to mít svůj klid a čas. Kolikrát mě i mrzí, že si ho nenajdu. Ale třeba před Vánoci jsem si vymyslela, že udělám deset sněhuláků pro kamarádky dcery do školy, dvě hračky pro své děti a jednu pro kamarádky dceru a čím víc se blížil termín tím víc mě to vše nervovalo… Tak si ber méně zakázek, ať z toho máš stále radost a háčkuj ve dnech, kdy nemáš u sebe děti.
Slepovaný vztahy s různejma dětma, který ani nejsou tvoje, to je naprd.
otázka zní, jestli se bez toho příjmu z háčkování v pohodě obejdete?
Ta skoro poslední věta rozhodla…
Ty běháš kolem 3 nevlastních děcek a ještě pan tvorstva se s tebou hádá?
Tak já bych sekla s partnerem, za takového života, jak to popisuješ bych měla úzkost i já.
Ale v háčkování vidím nejmenší problém.
Zní to, jako bys jela nonstop a už tělo i mysl volají po pauze. Možná by stálo za to háčkování aspoň dočasně omezit, abys zjistila, jestli se ti uleví. Někdy je potřeba ubrat, než tě to úplně semele.
Zdravím,
ráda bych se zeptala na názor. Poslední týdny mě trápí úzkostné stavy a zhoršila se mi nespavost.
.
. Do toho s partnerem dost časté hádky, už mám pocit, ze se z toho vseho složím
.
Mám práci na 3/4 úvazek, dojizdim s dcerou přes třičtvrtě hodiny do skoly(pak zpět třičtvrtě hodiny do práce), ne uplne denně, protože mám dceru ve stridavce s bývalým. Dále máme v castecne péči (5 dní ze 14) partnerovo 3 deti(dva syny a dceru). Dále péče o dům - když se sejdou všechny 4 děti, od rána do vecera se vaří, pere, uklízí, dělají se svaciny apod.
Dále kvůli financím podnikám (háčkuji) a v tom asi začíná být kamen úrazu. Podnikání mám celkem rozjeté, tudíž přijímám celkem dost zakazek, jenže…věnuji se tomu prakticky v každé volné chvíli - tudíž po práci, o víkendu, po večerech…Nikdy nemám pocit, ze je hotovo
Vše zvládám, ale poslední týdny trpím strachy, úzkostmi a vtiravymi myšlenkami (vždy jsem byla úzkostná, přehnaně jsem se strachovala apod.), dále se mi teď velmi zhoršila nespavost(bez prasku na usnuti neusnu), zkratka mám pocit, ze nemám z niceho radost.
A tak jsem začala uvažovat o stopce u háčkování, ačkoliv si tím privydelavam už pár let. A teď prosím dotaz na Vás - už to asi ani sama nedokážu posoudit a podívat se na to s nadhledem - myslíte, ze by se mi mohlo psychicky ulevit, pokud bych s podnikáním nadobro sekla? Já vlastně nechodím z práce domů, ale z práce do práce