Je toho moc? Úzkosti.

Anonymní
2.2.25 20:34

Je toho moc? Úzkosti.

Zdravím,

ráda bych se zeptala na názor. Poslední týdny mě trápí úzkostné stavy a zhoršila se mi nespavost.
Mám práci na 3/4 úvazek, dojizdim s dcerou přes třičtvrtě hodiny do skoly(pak zpět třičtvrtě hodiny do práce), ne uplne denně, protože mám dceru ve stridavce s bývalým. Dále máme v castecne péči (5 dní ze 14) partnerovo 3 deti(dva syny a dceru). Dále péče o dům - když se sejdou všechny 4 děti, od rána do vecera se vaří, pere, uklízí, dělají se svaciny apod.
Dále kvůli financím podnikám (háčkuji) a v tom asi začíná být kamen úrazu. Podnikání mám celkem rozjeté, tudíž přijímám celkem dost zakazek, jenže…věnuji se tomu prakticky v každé volné chvíli - tudíž po práci, o víkendu, po večerech…Nikdy nemám pocit, ze je hotovo :?.
Vše zvládám, ale poslední týdny trpím strachy, úzkostmi a vtiravymi myšlenkami (vždy jsem byla úzkostná, přehnaně jsem se strachovala apod.), dále se mi teď velmi zhoršila nespavost(bez prasku na usnuti neusnu), zkratka mám pocit, ze nemám z niceho radost.
A tak jsem začala uvažovat o stopce u háčkování, ačkoliv si tím privydelavam už pár let. A teď prosím dotaz na Vás - už to asi ani sama nedokážu posoudit a podívat se na to s nadhledem - myslíte, ze by se mi mohlo psychicky ulevit, pokud bych s podnikáním nadobro sekla? Já vlastně nechodím z práce domů, ale z práce do práce :think:. Do toho s partnerem dost časté hádky, už mám pocit, ze se z toho vseho složím :?.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8302
2.2.25 20:41
@Anonymní píše: Více

Nemyslím si, že by se ti ulevilo nechat podnikání, tam není jádro problému. Problém jsi ty plus partner. Pomohla by vám rodinná terapie. Ale musíte chtít všichni. A najít čas, což je hlavní problém. Je vás hodně.

A nebo partnerskou poradnu pro začátek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stroužek
2.2.25 21:12

A máš háčkování jako koníček zároveň? Chybělo by ti?

Já také ráda háčkuji, ale musím na to mít svůj klid a čas. Kolikrát mě i mrzí, že si ho nenajdu. Ale třeba před Vánoci jsem si vymyslela, že udělám deset sněhuláků pro kamarádky dcery do školy, dvě hračky pro své děti a jednu pro kamarádky dceru a čím víc se blížil termín tím víc mě to vše nervovalo… Tak si ber méně zakázek, ať z toho máš stále radost a háčkuj ve dnech, kdy nemáš u sebe děti.

• Citovat
  • Upravit
3785
2.2.25 21:24

Slepovaný vztahy s různejma dětma, který ani nejsou tvoje, to je naprd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76638
2.2.25 21:46

otázka zní, jestli se bez toho příjmu z háčkování v pohodě obejdete?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10979
2.2.25 22:08

Ta skoro poslední věta rozhodla…
Ty běháš kolem 3 nevlastních děcek a ještě pan tvorstva se s tebou hádá?

Tak já bych sekla s partnerem, za takového života, jak to popisuješ bych měla úzkost i já.
Ale v háčkování vidím nejmenší problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ruzzicka
4.2.25 04:51

Zní to, jako bys jela nonstop a už tělo i mysl volají po pauze. Možná by stálo za to háčkování aspoň dočasně omezit, abys zjistila, jestli se ti uleví. Někdy je potřeba ubrat, než tě to úplně semele.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová