Je tu nějaká Elena?

944
1.7.20 05:54

Je tu nějaká Elena?

Jak se žije s takovym jménem? Dospělou neznám a osobne ani malou, manzel zaslechl.. a má ji v seznamu jmen pro dceru. Jak si nejraději nechavate říkat? Dekuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
1.7.20 05:59

Ela, Elena, Elen.

• Citovat
  • Upravit
M-A
689
1.7.20 06:07

Měli jsme ve školce jednu. Krásná blondýna, hodná, chytrá, slušně vychovaná, taková jemná holčička. Říkali jsme ji Elenko, Elen. Pak sem znala zběžně jednu starší, divocejsi, tě říkali Leno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44198
1.7.20 06:20

Znám jich mraky v okolí. Ve školních a skolkovych třídách vždy minimálně jedna, dvě
Před 7 až 10 lety docela oblíbené jméno, potom začalo upadat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
1.7.20 06:31

Znám 3 dospělé, a asi 20 nedospělých. Oslovení většinou Eli.
Mimochodem, v naší obci se před pár lety z 18 narozených holčiček v jednom roce celkem 6 dočkalo jména Elena (v různě psaných variantách).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
1.7.20 06:39

Jsem Ellen, říkají mi Eli, Eluško, Elinko, Elo, Elinečko, Elenko, El ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.7.20 07:23

My nemáme Elenu, ale Ellu. Je to Ellča, Ellinka, Ellie, Ellenka, Elliška… je to fakt extra variabilní jméno :lol:

• Citovat
  • Upravit
1337
1.7.20 07:55

Znám dvě dospělé Eleny, říká se jim Lenko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
413
1.7.20 08:02

Já tedy osobně žádnou neznám, velkou ani malou, ale mně se to jméno líbí a měla jsem ho jako dvojku pro dceru.. Jmenuje se Nela (to bylo u nás top) a kdyby bylo druhé dítko děvče, chtěla bych Elenku, i když manžel se na něj moc netvářil :lol: Podle mě je to krásné variabilní jméno :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4217
1.7.20 08:11

Taky jsem měla Elenku v užším výběru jmen, před čtyřmi lety, když jsem čekala syna, přítel chtěl Elišku. Já Elišku nechtěla, tak jsem hledala něco podobného a Elenka se mi líbila. Asi bych volila Ellenku, protože mám Izabellu, tak aby si holky nezáviděly :mrgreen: Ale máme nakonec kluka :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6363
1.7.20 08:13

Znám dospělou a jméno se mi líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7276
1.7.20 08:37

@Lisa_Qr jednu šestiletou máme doma.Je to hodně ohnivé dítě :cert: :mrgreen: říkáme jí Elí, Elenkou, mě osobně se líbí i Eleno, ale to nemá ta naše moc ráda ;) nejí starší ségra se jmenuje Stela, ani jednoho z jmen jsem nikdy nelitovala, líbí se mi moc stále :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
944
1.7.20 09:18

@adeeelia Juu dekuji za přispění :srdce: Stelu by chtel braska, zná ze skolky, krásná holcicka… tak já bych asi raději tu. Já jsem vymyslela třeba tu Kacenku jako neutrální jmeno. Moc to téma teď doma nevytahuju pak je mi řečeno ze to moc resim a tak nic neříkám, jen manzel s tím přišel a ať se zeptám tedy tady když sem chodím co na to ty Eleny. A termín se blizi.???

Osobne Eleny nevnimate to jako hodně tvrde osloveni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3903
1.7.20 09:44

Měli jsme v práci, postarší paní, říkali jsme jí Eleno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
6.7.20 01:39

Je mi 38 a jsem Elena. Říkají mi Elen, doma Ela, Eli, Elka. Jméno se mi zalíbilo později v dospělosti. Vyrůstala jsem na Slovensku a tam mi říkali Eleno. Znělo mi to tvrdě a své jméno jsem neměla moc ráda, i když zajímavé bylo, né každý ho měl. Teď bych ho dala i dceři :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze