Je tu někdo právník

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
461
21.2.08 16:40

Je tu někdo právník

Ahoj, potřebovala bych nějaké rady ohledně rozvodu a svěření dítěte do péče. Je tu někdo kdo by mi poradil?Je toho asi víc, co bych potřebovala vědět. Asi 2 měsíce nám platí předběžné opatření ohledně svěření dítěte do péče, teď jsme měli soud a ten už vydal rozsudek (obě strany mají ještě možnost se odvolat)., ještě tedy nenabyl právní moci. Co nyní platí? Předběžné opatření nebo už rozsudek? Předem děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
847
21.2.08 17:34

Plati predbezne opatreni pokud rozsudek nenabyl pravni moci.

Bubina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
10.4.12 11:20

Ahoj holky, není tu mezi vámi nějaká právnička??
Potřebovala bych poradit, pokud by bylo možný napsat SZ budu strašně ráda! Dost to spěchá, děkuju moc!!! :kytka:

• Citovat
  • Upravit
10048
10.4.12 11:25

Omylem jsem to dala anonymně :oops: :lol: , budu moc ráda pokud mi písnete do SZ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
6.11.12 10:27

Je tu prosim někdo kdo se vyzná v pracovnim právu? Už dva dny hledám na internetu, ale nemůžu se dopátrat odpovědi na to co potřebuji vědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
6.11.12 10:53

@mína77 a co potřebuješ vědět, třeba ti tu někdo poradí ;)

• Citovat
  • Upravit
557
6.11.12 10:58
@mína77 píše:
Je tu prosim někdo kdo se vyzná v pracovnim právu? Už dva dny hledám na internetu, ale nemůžu se dopátrat odpovědi na to co potřebuji vědět.

a co potrebujes vedet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
6.11.12 11:02

Je to takový zdlouhavý. Letos v březnu mi skončila mateřská, ale ještě před ukončením jsem byla na operaci kde mi zjistili rakovinu štítné žlázy, takže jsem po mateřské rovnou nastoupila na neschopenku, která trvala půl roku. Od 1. října jsem se vrátila do přechozí práce, ale jen na poloviční úvazek. A poslali mě k firemní dr. ať mi potvrdí, že můžu po té rakovině dělat v zakouřeném prostředí a vůbec tak tu práci. Jenže ona mi to povrdit nechtěla, že to neni dobré a nakonec jsme se dohodli, že mi napíše, že doporučuje jen denní směny. A teď mám obavy co mě v práci čeká. Právě by mě zajímalo na co mám já nárok a co mi může zaměstnavatel. Když na mě s něčim vyrukuje, abych věděla jestli má na to právo. Chci být připravená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
557
6.11.12 11:19
@mína77 píše:
Je to takový zdlouhavý. Letos v březnu mi skončila mateřská, ale ještě před ukončením jsem byla na operaci kde mi zjistili rakovinu štítné žlázy, takže jsem po mateřské rovnou nastoupila na neschopenku, která trvala půl roku. Od 1. října jsem se vrátila do přechozí práce, ale jen na poloviční úvazek. A poslali mě k firemní dr. ať mi potvrdí, že můžu po té rakovině dělat v zakouřeném prostředí a vůbec tak tu práci. Jenže ona mi to povrdit nechtěla, že to neni dobré a nakonec jsme se dohodli, že mi napíše, že doporučuje jen denní směny. A teď mám obavy co mě v práci čeká. Právě by mě zajímalo na co mám já nárok a co mi může zaměstnavatel. Když na mě s něčim vyrukuje, abych věděla jestli má na to právo. Chci být připravená.

Hm myslim ze bys mela byt pripravena na to ze muzes dostat vypoved ze zdravotnych duvodu. Ale mas pravo pak na odstupne a jeste bys mohla pozadat o prehodnoceni tveho onemocneni jako nemoc z povolani. Idealni nakontaktovat pravnika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
6.11.12 11:26

A kdyby se to posoudilo jako nemoc z povolání tak to znamená pro mě co? S tou výpovědí právě tak trochu počítám, měla jsem ale obavy jestli budu mít nárok na odstupné. Možná, že to proběhne vše i bez problémů, ale jak jsem psala chci být připravená na vše. Kdyby mě chtěl třeba převést na jinou pozici tam je to také nějak omezené?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
485
6.11.12 11:35

@mína77
Zaměstnavatel by Tě měl do 15 dnů převést na práci, v souladu se zravotním posudkem. Pokud ji nemá, může Tě propustit ze zdravotních důvodů. Pak by Ti náleželo odstupné (dle kolektivní smlouvy). A pokud by Tě nepřevedl, můžeš i Ty dát výpověď ze zdravotních důvodů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
6.11.12 11:36

@mína77 Doporučil bych poradit se v některé odborové právní poradně. V oblasti pracovního práva radí zdarma - a máš to od odborníka na pracovní právo.
Jejich seznam je zde: http://www.cmkos.cz/…own_1255.pdf

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
993
6.11.12 11:40

Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
6.11.12 12:06

@mína77 kdyby se to posoudilo jako nemoc z povolání, tak bys měla nárok na peníze od zaměstnavatele, ale osobně o tom pochybuju, protože by se hodně těžko dokazovalo, že jsi dostala rakovinu v souvislosti se zaměstnáním. Co vlastně děláš za práci? Jinak výpověď od zaměstnavatele dostat můžeš, v tomto případě nejsi nijak chráněna zákonem. Kdybys byla převedena na jinou práci, možná bys měla nárok na vyrovnávací příspěvek, ale to nevím jistě. Na odstupné nárok každopádně máš. Předpokládám, že máš smlouvu na neurčito, takže s tím by problém nebyl. I kdybys dala výpověď ty sama.

• Citovat
  • Upravit
993
6.11.12 12:24

Dělám recepční v kasinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat