Je tu někdo proti vyřvávací metodě?

Mišelin
3.2.12 11:48

je tu někdo proti VYŘVÁVACÍ METODĚ?

Pořád tu čtu rady, které si maminky předávají ohledně „skvělé“ vyřvávací metodě. Jde o děti do jednoho roka. Sakra je tu také někdo, kdo tuhle metodu zavrhuje? Mám pocit, že jsem snad jediná, která je ochotna nenechat své dítě plakat samotné…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
57
3.2.12 11:51

Já jsem taky proti :kytka: Teď čekám třetí miminko a nepraktikovala jsem vyřvávání ani u jednoho z dětí. Nevidím důvod, když miminko pláče, jsem tu pro něj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101720

Nejsi jediná… taky nenechávám brečet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3478

já to sice zkouším,ale většinou knourá jen chvilku,lehne a spí,ale když řve dýl,tak jí nenechám…usíná od narození sama,bez uspávání,tak že když řve o sto šest,tak jí něco trápí.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075

Nejsi jediná, nenechávám malou brečet. Je ovšem pravda že malá prostě není extra uřvané dítě. Mám štěstí že jí večer položím do postýlky a spí sama, je tak naučená od malička. Přes den je to horší, někdy brečí tak k ní hned jdu a utěším, hladím, dokud neusne. Nemám srdce na to nechat jí brečet až do extrému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9649
3.2.12 11:53

Urcite nejsi jedina…
Ja jsem zlaty stred si myslim, urcite nebezim pri kazdem zaplakani (uz poznam, kdy to dcerka zkousi) ale kdyz citim, ze se neco deje, plakat urcite nenechavam!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.2.12 11:53

Myslím, že je nás tu spousta. ;) Ale poslední dobou se vyrojilo spousta těch diskuzí prakticky pořád stejných, tak asi už není chuť nějak argumentovat proti. :roll:

„Vyřvání“, obzvlášť u dětí do 6m, považuju za lenost rodičů. Vždycky mě dostává, jak maminky píšou, jak jim ten pláč trhal srdce, jak z toho byly nešťastné - no a co to dítě :cert:

V průběhu svých mateřských zkušeností jsem se dopracovala v některých ohledech k dost umírněnějším názorům (třeba na kojení, příkrmy atd.), ale zkrátka na svých dětech vidím, že můžou spát, aniž bych je nechala bezmocně ječet v postýlce. A že to bylo teď s mladším jeden čas dost náročné, kdy jsem už byla na něj i sprostá, naštvaná, ale ječet bych ho nenechala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
3.2.12 11:56
Brambůrka10 píše:
já to sice zkouším,ale většinou knourá jen chvilku,lehne a spí,ale když řve dýl,tak jí nenechám…usíná od narození sama,bez uspávání,tak že když řve o sto šest,tak jí něco trápí.....

Jo, přesně, když dítě kňourá, tak se může buď rozjet řev, nebo se unaví a usne. Taky neběžím hned při prvním zakviknutí, i tak už se mi párkrát stalo, že jsem vrazila do ložnice přesně ve chvíli, kdy si dítko pokládalo hlavu na stranu, že bude spát a pak se samozřejmě rozeřval, když mě viděl :roll: Ale dítě, které ječí jak o život, má nějaký problém a je mojí poviností ho řešit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
129

Já, je to moje mimi nejmilovanější a nemůžu to slyšet. Ale je jasný, že si občas zařve, začíná být mazanej a už to na něm poznám, vynucovací pláč trvá chvilku a slzy netečou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8939

Já toho taky nejsem moc příznivec, ale to se mi lehko říká, když mám dítě které večer usíná samo, budí se jen 1× v noci a to je protože rostou zuby, ale teda přes den uspávám tím, že mi usne v náručí, ale i když jí nechám v postýlce, tak si jen povídá a neplaká, jen nespí :cert:

Já si myslím, že záleží na okolnostech, ale taky mi přijde hrozné nechat dítě bezmocně brečet, když do té doby bylo zvyklé, že se o něj rodiče starají a uspávaní, spíš bych volila postupné odnaučování, ale každého věc :mrgreen:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Scarlett2011
3.2.12 11:57

Vzdy jsem byla proti vyrvavaci metode a nikdy jsem nenechala dite plakat ani 10 vterin.
Jenze kdo nezazil, nikdy nepochopi. Az se ti dite bude budit kazdych 30 minut pres noc a pres den bude spat jen 2× pul hodiny. Bude unavene, protoze neumi sam usnout, nebude pomahat houpani, naruc, fen, zavinuti ani vzit si ho do postele. Pak se to dostane do takove faze, ze neusne bez hodinoveho place ani v kocarku nebo v autosedacce. 3 mesice se nikdo z rodiny nevyspi a to nemluvim o tom, jak to negativne pusobi na dite, ze se tak dlouho nevyspi.
Tak, prosim, az toto zazijete, tak potom mi povezte, jak jste to vyresili jinak, nez ho nechat minutu plakat, pak utesit a tak dal.
Nam to zabralo po dvou dnech.
3 mesice hruzy a beznadeje a pak po dvou dnech prospana cela noc.
Opravdu nechapu diskuze tohoto typu.

• Citovat
  • Upravit
4387

Ja som 1× skusila…mala sa uplne cela triasla a plakala omnoho intezivnejsie nez kedykolvek predtym…tak som si povedala, ze to bolo prvy a posledny krat co som nieco take skusila. Nikdy viac.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319

Nejsi jediná. ;) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26574

Nejsi jediná :mrgreen: Musela jsem dnes reagovat v té diskuzi, kterou jsi asi viděla.
Ale každý dělá hold to, co považuje za nejlepší, přesto mi to nedá občas reagovat, protože si říkám, že o tom třeba nepřemýšlely dost, že by si to ještě mohly rozmyslet :lol: :lol: :lol: Trochu idealismus či naivita.
Vždy budou (minimálně) dva tábory na všechno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
360

Taky jsem to nikdy nedelala. Je fakt, ze kdyz ho bolely zuby, tak proste nepomahalo nic. Ale vzala jsem si ho k sobe, proste aby vedel, ze jsem tam a neni na to sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí