Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
tiez som proti, nechala by som tie matky zviazat a nech si oni bezmocne porevu ked si nebudu vediet rady ![]()
Já jsem PROTI! Malá není žádněj uplakánek, usíná dobře, ale zatím je ještě malá, takže může být všechno ještě jinak..Ale předevčírem dostala první očkování, takže jsem jí snad poprvé slyšela víc a déle plakat, málem mi to utrhlo srdce!
je pro mě nepředstavitelný, abych jí takhle nechala a někam odešla.. ![]()
ahoj, nejsi jediná, taky jsem proti. ale jak píše Gladys, diskusí na téma, jak je tato metoda super, je tu spousta, takže chuť argumentovat moc nemám
. navíc tedy, když tam někdo napíše opačný názor, tak je většinou uzemněn, že na to se nikdo neptal, jen chtěl poradit s tou metodou. takže já si myslím, že to, že jsou jen samé příznivkyně „vyřvávání“, je pouze „optický klam“
.
Čekám čtvrté a vyřvávací metodu jsem zkoušela jen při první dceři ,protože už jsem byla úplně vyřízená a zoufalá.Ale neměla jsem na to nervy-malá řvala 3h v kuse a já byla celou tu dobu úplně na mrtvici ,tak jsem si jí pak stejně vzala do postele a ta se chudák klepala až do rána a i když u mě usnula,vzlykala celou noc
Já nikoho nesoudím a chápu maminky,které se do toho pustí,ale já na to prostě nemám nervy
U dalších dvou dětí to naštětsí nebyla nikdy potřeba zkoušet ,nebo jsem už prostě otrlá a to že se mi malej(rok a půl) ještě nedávno budil několikrát za noc,už nějak neprožívám
.Jsem zvědavá jestli mě ten mrnousek,co se má narodit za měsíc,nedonutí změnit názor
![]()
Taky jsem proti
Raději ho uspím a vydržím, než abych pak poslouchala jak brečí a trápí se a volá nás.
Nikdy jsem nenechala vyřvat syna,dceru dvakrát,ta byla prvorozená,když už jsem fakt nemohla,a vždy se mě to vymstilo,vždy to byl řev a nevrlost způsobená začátkem nemoci,v druhém případě,ač čerstvě přebalená,byla zasraná až na záda,a já ji nechala řvát
,asi 10 min,ale nechala,proto jsem to u syna nepraktikovala,a taky se mi to příčí.Dítě řve,když má problém,je to jeho jedinný komunikační prostředek,žádné dítě neřve jen tak,i kdyby chtělo jen pohovat a maminku,na pocit jistoty a lásky má právo,a že to neumí dát na jevo jiným způsobem není jeho problém,rodičovství je hlavně o trpělivosti a sebeobětování,teď beru období opravdu od 0-1 rok.A dítě a jeho potřeby má být na prvním místě.Není to navždy a přežít se to dá.
Příspěvek upraven 03.02.12 v 12:02
taky nejsem zastánce, ale chápu, že vyčerpání někoho k této mětodě může dovést..tuhle jsem kdesi v diskuzi četla, že nějaká maminka vyřvávání praktikuje už relativně dlouho, vždycky čas od času to dítě zkouší, že třeba den předtím řvalo dítě hodinu, že chtělo za nimi..já nevím, jak píše Gladys, na rozmlouvání už není síla, člověk může mít sebelepší argumenty, ale stejně akorát dostane titul supermatka
(a neřeknu, kdybych své názory podávala nějak agresivně
)..takže ať si dělá kdo chce co chce, ale na svoje dítě vyřvávání nepoužívám ![]()
no a co kdyz mate extremne urvany dite, ktery casem uspavani dopracuje na noseni na rukach a sotva ho polozite do postylky, otevre oci a jeci nanovo? ja byla driv taky proti, pul roku jsem vydrzela ji laskyplne uspavat, stridlai jsme se s manzelem, ale po tech 6ti mesicich jsme proste padali na hubu, manzel nevyspaly do prace, ja cely noci vzhuru u male, pres den jsme byly obe unavene a protivne navzajem…
jo me to taky rvalo srdce, chtelo se mi mlatit hlavou do zdi, jak jsem byla zoufala, ale prece nezkolabuju z permanentniho nevyspani ![]()
mate jinou radu, jak takove dite naucit usinat? vyzkouseli jsme oprvadu snad vse
Já jsem taky proti, mně to vnitřně nedá, i když jsem už 4 a půl měsíce neviděla večer nic v televizi a když už, tak mi utekl konec.
. Já nechám plakat chvilku, ale jsem u ní a hladím ji. Pokud se rozpláče hodně, tak konejším v náručí
a pokládám ne zcela spící. Touto metodou jsem se od hodinového boje dopracovala k usínání do 10 min (ovšem trvalo to 14 dnů). A i když často se tak po hodince vzbudí, po kojení už usne bez „debat“. Je ale fakt, že tyto rošády máme jen večer, přes den usne sama v pohodě.
Ale je fakt, že taky není extrémně uplakaná. Snad už si to vybrala v prvních 2 měsících.
A jeste pokracovani meho prvniho prispevku. Pote, co jsem po 3 mesicich neustaleho buzeni se a place konecne pristoupila na metodu kontrolovaneho place, prvni den plakal Dominic 15 minut a druhy den 10 minut, od te doby spinka krasne a usina sam.
Holky, nikomu to neberu, budte si proti teto metode. Taky za normalnich okolnosti jsem.
Jenze pochopte, ze nekdy to nejde jinak a neodsuzujte ty, ktere to udelaly. Protoze verte, ze jsem plakala s nim, trhalo mi to srdce, ale vedela jsem, ze uz jsem vyzkousela vsechno a tohle byla moje posledni sance.
Pak se to bere jeste hur, kdyz po takovem utrpeni se tu objevi takto provokujici diskuze. ![]()
Taky si myslim, ze si kazdy pod vyrvavaci metodou predstavuje trochu neco jineho. Z meho pohledu jde bazalne o to, jestli placici dite zavru a necham ho vyplakat samotne a nebo jsem u nej. Rozhodne bych ho celou noc nenosila a nezkousela vsechno mozne a nemozne, aby si na to pak zvyknul a ja z toho byla akorat na nervy. Proste kdyz to na nej prislo,vedela jsem, ze jsem udelala maximum a nic nepomaha, tak jsem si ho vzala k sobe do postele a byla tam s nim tak dlouho nez usnul. Davam hodne duraz na to, aby se moje dite necitilo opustene, to ale vubec neznamena, ze ho budu houpat celou noc a dlouhodobe nespat.
Já se hlasím do klubu, s touhle metodou nesouhlasím, přečetla jsem si i dobrou knížku, kde popisují že se při pláči vyplavují špatné látky do mozku apod.. já to beru tak že já jsem tu od toho.. sice jsem dopol. uspávala od 3 měs… ale teď už se s ním jen před spaním pomuchluju, děláme kravinky a jde spinkat, usíná sám …
Hanulka82 píše:
no a co kdyz mate extremne urvany dite, ktery casem uspavani dopracuje na noseni na rukach a sotva ho polozite do postylky, otevre oci a jeci nanovo? ja byla driv taky proti, pul roku jsem vydrzela ji laskyplne uspavat, stridlai jsme se s manzelem, ale po tech 6ti mesicich jsme proste padali na hubu, manzel nevyspaly do prace, ja cely noci vzhuru u male, pres den jsme byly obe unavene a protivne navzajem…jo me to taky rvalo srdce, chtelo se mi mlatit hlavou do zdi, jak jsem byla zoufala, ale prece nezkolabuju z permanentniho nevyspani
mate jinou radu, jak takove dite naucit usinat? vyzkouseli jsme oprvadu snad vse
a ta metoda ti pomohla to vyriesit? ja som mala prve dieta tiez take, nastastie toto druhe je uplny opak, ale teda nikdy som to na malej neskusala a casom sa to spravilo same… teraz nehovorim ze som ju nenechala zaplakat, to sa ani nedalo pri nej, ale proste vsetko ma svoje hranice ![]()
Hanulka82 píše:
no a co kdyz mate extremne urvany dite, ktery casem uspavani dopracuje na noseni na rukach a sotva ho polozite do postylky, otevre oci a jeci nanovo? ja byla driv taky proti, pul roku jsem vydrzela ji laskyplne uspavat, stridlai jsme se s manzelem, ale po tech 6ti mesicich jsme proste padali na hubu, manzel nevyspaly do prace, ja cely noci vzhuru u male, pres den jsme byly obe unavene a protivne navzajem…jo me to taky rvalo srdce, chtelo se mi mlatit hlavou do zdi, jak jsem byla zoufala, ale prece nezkolabuju z permanentniho nevyspani
Promiň, ale to je přesně to, jakmile je někdo proti vyřvávání, je v zápětí obviněn, že co by asi tak dělal, kdyby zažil tohle a tohle a co když opravdu zažil?nechci se rozhodně hádat a byla bych ráda, kdyby tato diskuze proběhla v poklidu, ale to, že jsem proti tomu přeci neznamená, že jsme neměli se spaním peklo
(a jako že měli
)
Nikdy jsem toho u své dcery nebyla schopná - nechat ji vyřvat. Mluvím spíš o vyřvávání před spaním apod. Samozřejmě, že když se bouchne a brečí, tak ji pokud možno nelituju (jenom když vidím, že se majzla fakt hodně, co by bolelo i mě). A upřímně řečeno, nerozumím tomu, že některým maminkám to nic nedělá, když slyší svoje dítě hystericky brečet třeba i hodinu nebo víc. Vždycky si představuju, jak tomu človíčkovi asi je, přece to nemůže pochopit, že volá o pomoc a nikdo nejde, ani ta milovaná maminka.
Příspěvek upraven 03.02.12 v 12:11