Jedli byste to?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
17.9.17 21:20

Jedli byste to?

Ahoj, tady tak trošku hysterka, proto raději anonymně :-) Dneska jsem dělala vepřové řízky, v jedenáct jsem je vyndala z lednice, naklepala, obalila a část usmažila. Dva velké mi zbyly, nestihla jsem to, chtěla jsem je osmažit až syn usne. Jenže jako naschvál se vzbudil, když jsem je dala do vařícího oleje, tak jsem to vypnula, takže byly ještě minimálně z poloviny syrové, spíš skoro celé. Usnula jsem bohužel s ním, a v pět odpoledne jsem je dosmažila. Celou dobu tedy byly v teple, šest hodin, syrové maso (blbost no). Manžel to odmítá sníst, že už je to zkažené a že to mám vyhodit. Mě to je líto vyhodit, jsou fakt velké, já bych to i snědla, ale nevím, jestli jako těhotná z toho něco nechytnu. Snědli byste to nebo ne? A prosím nekamenujte mě za ten absurdní dotaz, já prostě nevím, jak se rozhodnout.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6437
17.9.17 21:23

Jako těhotná rozhodně ne, jako netehotna taky ne.. Já mám ze syroveho masa hrůzu, vždy dezinfikuju celou kuchyň po vaření..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27599
17.9.17 21:24

Nesnědla ani náhodou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
17.9.17 21:28

A tos je nechala na te panvi? Jestli ne a uz byly jako zatazene v te strouhance, pak bych se toho asi nebala, vzdyt nejsou tricitky, takze v zadnem extra teple nebyly.Kdyz clovek napriklad rozmrazuje maso, taky ho necha treba pres noc v pokojove teplote.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2675
17.9.17 21:28

Taky bych to nejedla. @lentilka248 to je trosku zbytecne, ne? nerypu, jen se ptam.ja umyju linku cifem a fecim dal :mrgreen: tak proto me to zajima

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
17.9.17 21:31

Dneska v 11 jsi vytáhla maso a v 17 už je zkažené?? 8o To je fór? Neřeknu nechat syrové na stole přes noc, ale v ten samý den? Co by se tomu jako mělo stát? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17472
17.9.17 21:32

Asi jsem prase, ale normálně bych to snědla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148330
17.9.17 21:34

Jestli si to dosmažila, tak si myslím by neměl být problém. Jak máte doma teplo? Zas takový vedro už není aby se to maso zkazilo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2659
17.9.17 21:35
@Tamtama píše:
Asi jsem prase, ale normálně bych to snědla :nevim:

Nejsi. Spíš nechápu lidi, co by to nejedli. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
17.9.17 21:36

To bych se nebála, 6 hodin není zas tak moc, zase nejsou nějaký vedra.
jinak syrový maso, z toho mám taky hrůzu, taky pečlivě myju všechno, co s tím přijde do styku, ale tohle je přece něco úplně jinýho, to je usmažený, takže pokud se na tom něco málo začalo množit, tím usmažením se to spolehlivě zabilo, pokud by to bylo vyloženě zkažený, cítila bys to v těch 5 hodin, jak jsi to dosmažila…ale to je blbost, za pár hodin, že by se to zkazilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
17.9.17 21:36

Tak tahle diskuse je jeste vetsi gol nez diskuse Zmrzlina nebo ruce. Prosim te rizky si dosmaz a zitra v klidu dej k obedu. Vazne si myslis, ze maso vyndane v 11 bude v 17 hodin uz zkazene, kdyz je venku s bidou 15 stupnu? 8o :roll:

• Citovat
  • Upravit
15977
17.9.17 21:37

Nesnědla bych je, ale ne z důvodu, že bych se bála, ale protože držím dietu. :mrgreen: Jinak bych si je dala s chutí. Určitě se v tom rozpáleném oleji zatáhly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Ty řízky nebyly zatažené, jen zespodu trochu jak byly v tom oleji, zvrchu byly celé syrové, hned jak jsem je tam dala tak jsem to musela vypnout a dát mimo oheň. Já fakt nevím, z masa mám respekt, kdyby to bylo kuřecí, tak bych to vyhodila hned, ale vepřové mi nepřijde až tak rizikové. Ano, šest hodin v teple, zhruba v 25 stupních. Rozmrazování chápu že nevadí, ale tohle nebylo zmražené, tudíž to rychle zteplalo, no tak mám obavy. Kdybych nebyla těhotná, tak to sním a neptám se, ale takhle se trochu bojím, už jsem jedla pár rizikových věcí a za ten strach mi to asi nestálo.

• Citovat
  • Upravit
15575

Asi bych to snědla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
@Ice79 píše:
Nejsi. Spíš nechápu lidi, co by to nejedli. :think:

Napodobne, hysterie hadr vcetne manzela, tomu bych dala za blby reci suchy brambor, max maslem masteny :mrgreen: :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová