Do kdy je člověk mladý?

AntonieO
17.9.17 13:20

Do kdy je člověk mladý?

Do kdy je podle vás člověk (žena/muž) mladý?
Do kdy jste se tak cítili vy?
Kdy jste si poprvé řekli, že kondice a energie už není jako dřív?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Verun83
17.9.17 13:24

Je mi 34 a uz se tak necitim :( asi unava z deti - 5 let na matersky. Snad jeste chytim druhy dech.

Manzelovi bude 39 a uz obcas konstatuje, ze je starej. Po sportu ho vse boli, po parbe je hotovej :lol:

• Citovat
  • Upravit
26270
17.9.17 13:24

Je to relativní…asi do doby, kdy se člověk zvládne reprodukovat…
Věk se prodlužuje a dneska ženy i muži mohou vypadat lépe než kdy dříve, jsou možnosti i prostředky a lidé se konečně začínají starat i o svoje zdraví…
Kolik bylo babičce od Boženy Němcové? kolem 45? a už to byla „babička“…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
17.9.17 13:30

Já se cítila plná energie a elánu do svých 40ti let. Třetím rokem mám velmi psychicky a fyzicky namáhavou práci a kolikrát jsem tak strašně unavená, že sotva lezu.
Bydlíme v domě a domácnost je převážně na mně. Máme dvě děti 5 a 12 let. Už se těším, až mi v práci povolí jít na zkrácený úvazek ;).

Příspěvek upraven 17.09.17 v 13:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9762
17.9.17 13:30

Já se ve 36 cítím mladě (většinou :mrgreen: ) a pořád čekám, až jednou dospěju :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
169
17.9.17 13:33

Je mi taky 34 a mladě se rozhodně cítím - plná energie, nápadů… jde o to, co si člověk připustí a co ne - tedy není to až tak o tělesné schránce, ale také o psychice:) pozitivní myšlení, půl zdraví a mládí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5425
17.9.17 13:36

Je mi 26 a cítím se být stará… Šla bych si zažádat o důchod, ale oni mi ho nedají :,( :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1850
17.9.17 13:36

@jakrop Tak pozitivní jsem myslím dost, ale v mých 43 letech se i ta fyzická stránka hlásí o slovo :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
17.9.17 13:53

Do kdy chce. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
17.9.17 13:56

Něco po třicítce a ještě jsem si nezačala připadat dospělá :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1054
17.9.17 13:57

On si asi nikdo nepřizná, že je starý :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.17 13:58

Jinak ne úplně k tématu, ale moje babička po sedmdesátce začala studovat a po osmdesátce měla nabídku k sňatku :mrgreen: Můj neskutečně obrovský vzor :dance:

• Citovat
  • Upravit
2659
17.9.17 13:58

Mám přes 30 a cítím se pořád na 18. :mrgreen: Asi i mladě vypadám. Kolikrát lidi zírají, když zjistí, že nemám jen mimčo, ale i dítko na 2.stupni ZŠ. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
17.9.17 14:00

@AntonieO Myslim, ze clovek je mlady dokud se tak citi. Obcas mam pocit, ze je mi 60let, obcas 20let :-). Nic se ale podle me nema prehanet, jako kdyz nektere zeny v 60 se oblekaji jako 20, ale nemaji na to postavu ani vizas, nebo muzi co delaji neco podobneho :-). Moje mamka rika mladi v dupe a do duchodu daleko, tak tak nejak na tom ted jsem :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1386
17.9.17 14:01
@elle21 píše:
On si asi nikdo nepřizná, že je starý :mrgreen:

Ale to zas jo :) Na mých rodičích je to třeba vidět už hodně, že se tak sami cítí a že už dávno nezvládají tolik, co dřív…
Pokud jde o mě, prošla jsem si pár onemocněními včetně chronické únavy, v mých osmadvaceti jsem nezvládala ani to, co oni… :nevim: Člověku to popravdě dodá nejen pokoru, ale i ho to pošťouchne užívat si na životě to hezké, dokud to jde :-) Stáří a věk neřeším, řeším, aby ty roky za něco stály… mládnout nebudu nikdy, to je asi jediná jistota. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová