Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Já bych to těhotná nejedla, ale já jsem úzkostlivá, pak bych se zbytečně nervovala, jestli jsem nesnědla něco špatného. Netěhotná bych to jedla. Manžela nechápu, můj by to vůbec neřešil.
Me by spíš vadilo to macerovani nedosmazene v oleji. Mam zkusenost, ze pri pomalejsim smazeni pri nizsi teplote se mi strouhanka odlupuje
Jinak v tom ale taky nevidim problém. Ze syroveho masa hysterii nemam, nic nedesinfikuji. Vyvar klidne taky necham pres noc vychladnout, maso taky rozmrazuji před noc.
Manžel to nedosmažil, protože nemáme dveře do kuchyně a to smažení bylo hrozně hlasité (jak to prskalo), že to syna pořád opakovaně budilo, dneska měl lehké spaní. A když konečně vytuhnul, tak jsem vytuhla v ložnici i já a manžel usnul v pracovně ![]()
Snědla bych je. maso rozmratuju přes noc. a nic nedezenfikuju.
Taky bych to snedla.. zkazene to nebude a i kdyby, tak bys to poznala.. smrdelo by to.
.. a ted mam chut na rizek sakra. ![]()
Kdyz to budes jist s tim, ze je to zkazene, tak si na tom stejne nepochutnas. Takze je normalne vyhod. Chapu, ze je ti to lito, ale ruku na srdce…jak je to u vas s vyhazovanim potravin? Ja i kdyz se snazim, tak stejne neco vyhazujeme. Jinak ja bych je snedla
.
Ja teda ne. Jednou jsem diky tomuhle mela pred x lety salmonelu a stacilo mi ![]()
Asi bych se nebála, že jsou zkažené a normálně bych je snědla, ale osobně by mi vadilo (jestli to dobře chápu), že byly celou dobu v oleji.
@RenattaSedla píše:
Já teda moc nechápu proč jsi to normálně nedodělala, těch pár minut snad dítě zabavim ne?
Já jsem dneska taky dělala řízky, asi osum a to mám doma dvojčata které začínají chodit. a byla jsem s nima sama doma
To taky nechapu.Kdy uz se smazily, proc se to nedodelalo? Nedovedu si predstavit to pak jist.Ne,ze by to bylo zkazene, ale pul dne machane v oleji a na pul nedodelane.
Před tímhle dotazem by mě nikdy nenapadlo o tom přemýšlet. A že se mi to stalo několikrát. Prostě k tomu čuchnu a podle toho se rozhodnu. Pokud byly řádně dosmažené, případné bakterie jsou zabité.
@Tamtama píše:
Asi jsem prase, ale normálně bych to snědla
Ja taky ![]()
Na trzich v asii maso visi na hacich cele dopoledne a v teplotach vyssich nez v cechach a jak si mistni pochutnavaj
a salmonela se nici pri 75 stupnich ne? Takze ja bych to zblajzla ![]()