Jednání učitelky

20.3.25 19:57

jednání učitelky

Zdravím, syn od první třídy chodi do PPP a má problémy se školou celou situaci od začátku řeším dřív než škola i do té poradny jsme ho objednaly dřív než nás škola kontaktovala neboli třídní učitelka a sdělila nám že by jsme ho měly objednat k PPP na to jsme ji sdělily že termín už máme že jsme si doma všimly že má problémy s učením.
Po první schůzce u PPP dostal syn nějaké lehké úlevy při výuce hodne mu to pomohlo a pomáhá do teď. Od druhého pololetí má teď velké problémy především a matematikou (průměr 3.40 ) a ČJ 2.48 zbytek jedničky, dvojky. Ale doma jsme si všimly hlavně poslední měsíc jak syn má zase velké problémy se školou ale doma když děláme školu tak je vše v pořádku, jen ve škole se prostě asi vůbec necítí. Minulý týden jsem byla za paní učitelkou s tím jak to vidí ona s naším synem a ta mi řekla že na propadnutí známkově náš syn není ale že na písemnou dohodu by to nějak zařídit šlo viz.foto. My od pondělí vyřizujeme prestup na jinou školu protože tadyto jednání jsem nikdy neslyšela i pan Ředitel na škole kam přestupujeme. Setkal se někdo s něčím podobným?

Příspěvek upraven 20.03.25 v 20:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
191
20.3.25 20:05

Paní učitelka má z češtiny co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8451
20.3.25 20:09

PPD bude asi PPP, ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.3.25 20:12
@brisco píše: Více

Opraveno 🙈

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
20.3.25 20:13

A v čem je problém? Myslíš, že na jiné škole mu to půjde lépe? Poradnu jste měli řešit spíš před nástupem do školy (nebo měly? Nepochopila jsem, jestli jste dvě mámy). Mmch zkus používat čárky, dost to usnadní čtení textu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
20.3.25 20:14

Nezlob se, ale tvůj projev a počet gramatických chyb v testu ukazuje, že nejsi schopna odhadnout, jak syn zvládá učivo. Místo přestupu na jinou školu bys spíš měla řešit doučování od někoho, kdo učivo základní školy ovládá. Učitelka nechce dítě stresovat špatnými známkami, aby ho shodila před spolužáky, to je za mě velký plus. Nesváděj synovi neúspěchy na školu, evidentně má svoje problémy a přesunutím na jinou školu se zázračně nevyřeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30444
20.3.25 20:16
@Paavliinkaa píše: Více

Já ano. Tady snaha paní učitelky evidentně nepadne na úrodnou půdu. Zajímalo by mě, co jsi vlastně čekala. Evidentně je na tom podobně jako ty. Ani poradna a všechny úlevy na světě nezaručí, že dítě, kterému není dáno, bude mít samé jedničky, o tom to přece není. Přestup na jinou školu tvému synovi jenom ublíží. To je klasika - putovní chlapeček, kterému bude maminka střídat školy jako boxíky na svačinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15913
20.3.25 20:17
@Paavliinkaa píše: Více

Jak má děcko zvládat učivo, když matka píše jak Tatar? :roll:
Jablko nepadlo daleko od stromu.

Sorry, ale fakt se to nedá číst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7687
20.3.25 20:22

Proč na té fotce je přeložit do češtiny? to není původně psáno český?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.25 20:48

@Janli Když chci někoho poučovat o gramatice, alespoň sama nenasekám v relativně krátkém textu hromadu chyb. U přivlastňovacích přídavných jmen určuje koncovku rod přivlastňovaných osob, zvířat nebo věcí (etc). Neúspěchy jsou rod mužský neživotný, tedy je nutné psán synovy neúspěchy. Nemyslím to ve zlém, jen si myslím, že není třeba někoho zesměšňovat kvůli pravopisným chybám. A teď jen doufám, že jsem sama někde neudělala chybu. Kupříkladu čárky jsou má nemesis, ač mám magisterské státnice z češtiny za A.
K dotazu zakladatelky bych napsala jen to, že některým dětem propadnutí může prospět, ale pro většinu je to docela stigma, noví spolužáci se na něj budou dívat jako na to hloupé dítě, pocit selhání, vyrovnání se s neúspěchem už v první třídě… Pokud docházíte do PPP, má syn navržený nějaký stupeň podpůrných opatření a přesto ho učitelka chce nechat propadnout, je někde chyba. Buď nejsou podpůrná opatření dostatečná, nebo s tím učitelka špatně pracuje. Nevylučuji ovšem, že problém je někde úplně jinde a pak je na zúčastněných, aby se to identifikovalo a vyřešilo. Jako rodič bych bojovala za to, aby propadnutí byla až opravdu poslední možnost.

Příspěvek upraven 20.03.25 v 20:58

• Citovat
  • Upravit
15913
20.3.25 20:53
@Anonymní píše: Více

Když chci někoho poučovat, tak aspoň nepíšu jako srab pod anonymem. :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.3.25 20:59

@Šmoulice Je to tak, na emiminu jsem srab. A ještě že tak, samozřejmě že jsem si ve svém poučování o poučování našla chybu. Nikdo není dokonalý.

• Citovat
  • Upravit
6626
20.3.25 21:01
@Anonymní píše: Více

Rozhodně se tady nepasuju na mistra v pravopisu ani se tady neschovávám za trapný anonym, hvězdo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15913
20.3.25 21:05
@Janli píše: Více

A ještě si to po sobě musela upravit. :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15913
20.3.25 21:10