Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Nerozumím té větě, že nechce aby trávil čas odděleně…
Jako ten kamarád od sourozencu, nebo jak je to myšleno?
@Anonymní píše: Více
Možná to bere tak, že jí „berete“ syna a děláte z něj animátora pro vašeho syna - jestli oni mu nemohou takové zážitky dopřát a klučík o tom vykládá doma, může to být jednak líto jí, ale co teprve mladší sourozenci? Protože ona to musí vysvětlit i jim, proč brácha jede do aqua parku a oni nemůžou…
@Kralikcek jeho maminka nechce. Chlapeček je snámi dle jeho slov moc rád.
Asi jim to narušuje rodinný program, chtějí trávit čas spolu a ne bez jednoho dítěte. Navíc má zážitky, které ostatním dětem asi dopřát nemohou a těm to může být líto.
A s maminkami dceřiných kamarádek jsem se nebavila nikdy, to je moje noční můra.
Aha, tak to vidím úplně stejně jako odpovídají holky nade mnou…
Ostatní sourozenci žárlí, bůhví zda máma chlapečka se nedozvěděla, že je u Tebe raději, než doma…
@Keyllah jednomu jsou 3 a pak má ještě ani ne roční. Ti to určitě ještě neřeší.
Také jsem si myslela, že je to oboustranně výhodné. Ona má zase na druhou stranu o dítě méně.
no tak to přestává být oboustranně výhodné, no
ten tříleťák už se může ptát, navíc, pokud se klučík doma zážitky chlubí…
Tak ne kazdy se chce zbavit deti.
To je zase nejaky troll?
Podobna diskuze uz tu byla. Maminka jedinacka potrebovala zabavit dite, a rozcilovala se, ze kdyz uz ta druha rodina nechtela, ze taky chteji trvavit cas dohromady.
Ono to může být i o tom, že matka bude mít raději animátora pro své dítě než pro cizí.
Můžeš i brát mamince chůvu pro toho tříletého ![]()
Ona Ti nemusí nic vysvětlovat a ani dítě půjčovat. O sourozenci pro syna neuvazujete?
Ne každý je rád, že se zbaví dítěte… je naprosto normální a logické, že chtějí trávit čas všichni společně, ne bez nejstaršího. A je taky naprosto normální a logické, že jim to začalo být nepříjemné, pokud se kluk doma zážitky chlubí, chce být radši u vás než doma, mamince vykládá, jak je to s tetou super, a proč oni taky tohle nemůžou, a bla a bla… já tu jeho maminku chápu. Najdete si pro syna jiného animatora. Kamaráda pozvěte občas, choďte spolu všichni na hřiště…
Chtěla bych se vás zeptat, jestli jste se někdy dostaly do takové situace. Kdy máte dítě, to má za nejlepšího kamaráda dítě, ale s jeho rodiči si nemáte moc co říct. Nejste si vzájemně sympatičtí.
Já jsem se v takové situaci nejspíš ocitla. O co jde?
Mám jednoho syna, který má za nejlepšího kamaráda spolužáka. Jeho kamarád je nejstarší dítě a má 2 mladší sourozence.
Protože je můj syn sám, ale je společenský, tak jsem si pravidelně brala jeho kamaráda na různé výlety, akce, na přespání apod.
Nikdy nebyl žádný problém, naopak. Kluci si to spolu užívají, je vidět, že je to baví.
A co je za problém? Maminka kamaráda mu vlastně zarazila společné akce.
Mě to vysvětlila tak, že nechce trávit čas odděleně.
Upřímně nerozumím tomu. Rok a půl nám to hezky fungovalo.
I můj syn tam 2× spal, ale více preferoval spaní u nás. Protože se jim motali do hry mladší sourozenci. A batoleti nevysvětlí, že mu nemá zasahovat do prostoru.
Velkou výhodou i pro kamaráda bylo mimojiné i to, že jsme nikdy z výletu nemuseli spěchat. Hlavně o letních prázdninách, říkal jak je super, že můžeme být v aquaparku nebo Mirakulu do konce, že tohle doma nemá. Ani tolik nejezdí na výlety, a rozhodně ne, na celý den.
Proto to opravdu nechápu. Jsme slušná rodina, doma mám čisto, nekouřím, alkohol nepiju. Nemám zvířata. Řídím bez nehod.
Jen my dvě si nemáme moc co říct. Ona se semnou ani moc bavit nechce, nejspíš je introvertní, a nebo vážně proti mě něco má.
Je mi to hlavně líto kvůli synovi.