Jedno varle

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5073
15.10.14 12:25

@marpri A on si nenechal před ozařováním zamrazit? Normálně to doktoři doporučují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5667
15.10.14 12:31

@marpri manžel přišel o varle v dětství-přetočilo se a odumřelo. A šance na otěhotnění je u nás nulová. Podle dr to jedno to prostě nezvládá, takže u nás jen IVF. Jinak váš případ mě mrzí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
15.10.14 12:32

Po ozařování je hodně malá pravděpodobnost že by byl plodný :nevim: to mu nikdo nenavrhnul zamražení? To je dnes už normální postup

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
15.10.14 12:34

Samozřejmě, že máme i zamražené…
já se ptám spíš ze zvědavosti, jestli je to možné a někomu se povedlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3409
15.10.14 12:37

Tak zkoušet to můžete ;) ale neznám nikoho komu by se to povedlo(a to byli ozařovaní jinde než na varlatech) co se zkusit poptat dr na test plodnosti spermatu…měli by jste jasno jak na tom partner je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1117
15.10.14 12:43

@cizova
já tady právě našla diskuzi o rakovině varlat ještě jinou, kde psala paní, že pak po čtyřech letech přirozeně otěhotněla… zkusím tedy oživit tu, jestli mi tam někdo odepíše…

já už právě podstoupila IVF a nevyšlo to… není to tak, že bychom se teď momentálně snažili o dítě, jedno máme ještě z doby před nemocí…
jen jsem zvědavá, jestli se najdou nějaké ženy, které pak otěhotněly přirozeně s mužem po ozařování… zatím má spg bez, takže víme, jak na tom jsme… myslela jsem to spíš do budoucna :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5073
15.10.14 12:44
@marpri píše:
Samozřejmě, že máme i zamražené…
já se ptám spíš ze zvědavosti, jestli je to možné a někomu se povedlo…

Nevím o nikom komu se to podařilo, ale nemám zas tak velkou statistiku. Zajděte si na spermiograf a budete vědět na čem jste.

EDIt: Aha koukám, že už jste byli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2149
15.10.14 13:43

Myslím, že Lance Armstrong má dítě přirozeně, ale až snad po cca 10 letech, i když on měl i chemoterapii.

My máme bohužel osobní zkušenost, ale manžel měl také chemoterapii, ne ozařování. Teď čekáme druhé dítě po IVF ze zmražených spermií. Jednak nejsme nejmladší, o dítě jsme se snažili už pár let před jeho onemocněním (ale problém byl u mě), takže prostě nemůžu moc dlouho čekat na zlepšení spermiogramu, a asi bych se i bála - přeci jen mohou být ve spermiích genetické změny. Takže jsem ráda za možnost IVF. Ale určitě je to individuální a každý organismus se s tím popere jinak, takže šance u vás určitě je. Držím palce!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
15.10.14 14:02

@marpri šance jsou mizivé, ale vyloučit to asi nikdo nemůže. Já bych se bála, že takové spermie nebudou zcela zdravé (ozařování změni DNA buněk ze kterých se vyvíjejí) a mohlo by se vám narodit postižené dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí