Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zařizujeme Terezce pokojíček. Vymalovali jsme jí zelenkavou stěny a skosenou část (podkroví) a strop jsou bílé. Terce budou v září tři roky. Já bych jí chtěla na jednu stěnu udělat strom z otisků jejich ručiček. Ale vím, jaká je šmudla a jak by to rozmazala (miluje kreslení prstovýma barvama) tak mě napadlo vystřihnout jí ty její ručičky z takové té fólie co se lepí na zeď. Jak jsou z toho různé dekorace (postavy, ptáci a tak).
Nepovedlo se mi najít jednobarevnou fólii přímo na zeď ale našla jsem na netu fólii co se lepí na dveře, na nábytek a podle toho co píšou je to na stejném principu jako ta na zeď. Myslíte, že by to z toho šlo? Nemáte někdo s něčím takovým zkušenosti? Moc by se mi líbilo na té zelené stěně, která bude v „hrací části“ udělat z bílých ručiček velký strom s větvemi přes celý vršek, je to jako památka, jaké měla tlapičky. Už takhle jí dělám otisky nožiček, které by se mi líbily udělat jako v dolní části že jdou na procházku. Jsou to takové ty sádrové otisky a mám je od narození zhruba po roce. Snad to nebude moc přeplácané. ![]()
Jestli můžu poradit, skoro v každým lepším papírnictví, nebo ve výtvarnejch pořebách mají tuhle folii ale přímo na zeď, z ní vyrábím dekorace pro sebe a svoje kamarády už docela dlouho, jde s tím hezky pracovat a na zdi to drží parádně, metr vychází kolem 50,– a barev mají tolik, kolik si jen umíš představit ![]()
tyhle samolepící „tapety“ - folie - mají v třeba v obi nebo bauhausu… taky se chystám ![]()