Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Neplatila bych to už z principu. Můžeš mu říct, že ti stačí péče, kterou hradí pojišťovna.
Mimochodem ultrazvukové vyšetření na gynekologii, který není hrazen pojišťovnou stojí cca 240 Kč
U mého jsem nikdy nic neplatila, dokonce ani ty třicetikorunové poplatky a to chodím v Praze. Ale vím, že někteří vybírají za ta zrcadla nebo tak ![]()
Slyšela jsem, ale je to jen vyčůranost doktora, zvážila bych změnu gynekologa..co je to za lékaře, který si za tohle chce nechat platit dvakrát - pojišťovnou a pak soukromou osobou? Nějaký trhovník? ![]()
@Anonymní píše:
Já tam začala chodit jen 2 měsíce před otěhotněním. Vše na pojišťovnu a tak si říkám „OK, super“. Po potvrzení těhotenství mi říká že má pro mě špatnou zprávu a to, že má v ordinaci jednorázový poplatek 2tisíce… Tak jsem mu říkala, že si to promyslím, ale že v tom asi nebude problém. Můj muž o tom nechce slyšet, že je to blbost a tak jsem zjišťovala a na netu je hodně článků, že gynekologové tyto platby nevykazují pojišťovnám a strkají si je do kapes.Když jsem se ptala co z toho zaplacení budu mít, tak mi říkal, že fotku z každého UTZ a kontroly co 3týdny a ne až po 4.
Jsem prvorodička a tak nevím, ale holky na diskuzi říkaly, ať nejsem blbá, že za 2ticíse můžu nakoupit spoustu důležitých věcí pro mimi a ne strkat peníze doktorovi do kapes.A na kraj by to mít taky vliv nemělo, ne? Nemělo by v tom hrát roli, že jde o Prahu…
To jsem měla taky a úplně zadarmo ![]()
@Etcetera78 píše:
no ono je to opravdu v Praze hodně rozšířené… a jde skutečně o peníze do jeho kapsy. Pokud ti stačí 3utz za těhotenství a nepotřebuješ fotku z každého týdne plodu, tak mu to odmítni s tím, že ti stačí běžná péče. A uvidíš, co on na to. I v Praze jsou stále gynekologové, co poplatky nevybírají a přesto poskytují dorou péči a i berou nové pacientky, tak se nenech zastrašit
přesně tak. Je to taková hra na nervy a city, ty peníze mu skutečně jdou pouze do kapsy a těhotná je snadná „oběť“ tohoto vydírání: jeho pomoc (vyšetření a péči) potřebuje třičtvrtě roku v pravidelných intervalech, nejedná se jen o ni, takže „pro zdraví miminka“ snadno většina podlehne „aby si pak něco nevyčítaly“ atd. Většina gynekologů (pokud už fotku nedají automaticky prostě jen tak pro radost pacientky-jako ten můj
) si za ni bere okolo 50kč, tak si spočítej, kolik bys za 2000 těch ultrazvuků musela absolvovat
, takže udělala bych to jak radí Etcetera78, řekla bych doktorovi, že mi stačí běžná péče v rozsahu, kterou mu proplácí pojišťovna a hotovo.
Po mě doktor chtěl před 2 lety 5000 - už nevím, co tam vše bylo, ale myslím, že screaningy, přítomnost u porodu, soukromé číslo doktora, fotky..Tak jsem si našla jinou doktorku a díky bohu za ní
![]()
nikdy jsem nic neplatila a nikdo po mně ani nic nechtěl:
![]()
Já bych mu tedy určitě neplatila.
Nevím, jak ti vyhovuje jako gynekolog, ale asi bych na jeho poplatek nepřistoupila. Opravdu to takto zkouší. Známáměla gynekologa, který chtěl po ní za každý kontrolní UZ při prevenci 300 K4 (nebyla těhotná), a pak zjistila na pojišťovně, že jí to vykazuje též - a účtuje 300 Kč. Když udělá takto denně 5 pacientek, tak má měsíčně cca 30.000 Kč od pacientek a samozřejmě bez účtenky a pak dalších 30.000 Kč od pojišťovny. A kde jsou ty další úkony kolem?(a ty denně zvládnul udělat těch prohlídek v pohodě i 10…)
Za mě - odešla bych. A možná bych mu poslala i kontrolu z pojišťovny…
Na našem systému pojišťoven mi vadí, že není povinné do třeba konce února následujícího roku poslat kompletní výpis každému pacientovi písemně za předchozí kalendářní rok. Možná by se dost lidí divilo, co všechno jim bylo a kde všude s tím byli a kolik to pojišťovnu stálo. Vykazování výkonů, které neproběhly totiž není nic neobvyklého…
Nejlepší kdyby to člověk zaplatil a pak ho dr poslal do rizikovky a měl prachy v kapse a pacientku z krku ![]()
U nas je rocni poplatek 600kc bez ohledu zda jis nebo nejsi tehotna. V cene jsou zrcadla, vysetreni a take objednani na cas s garanci, ze necekas dlouho. Za to jsem treba ochotna platit, protoze je ordinace opravdu moderni, lze se objednavat pres internet a opravdu se neceka.
V těhotenství byla moznost, dobrovolne si zaplatit balicek za 3 tisice, ktery zahrnoval screening, 3D a vysetreni ve 36tydnu. plus pokazde utz a fotky na flashku.
Pokud jsi to nezaplatila, tak jsi mela standardni vysetreni, 2 velke utz, tri male, tripple a fotku za 100kc.
Nejsem tehotna, ale ordinace kam chodim ma taky ‚poplatek pro tehotne‘. V cekarne maji vypsano co vsechno to zahrnuje a kdyz jsem spocitala ceny jednotlivych polozek, bylo to asi o 10% levnejsi. Ale pacientky to nemusi hradit, pokud nechteji. Vim ze v Pze jsou gynekologove ci kliniky, ktere maji tyhle poplatky mnohem vetsi a takrka povinne. Pokud by mi ale vyhovoval doktor a verila bych mu, tak bych to asi i zaplatila (nejsem uplne snadna pacientka
vse chci detailne vysvetlit, popr. nekdy i dodatecne volam). Zatim mam ale gynekologa 80km od Prahy a menit ho nebudu snad ani v tehotenstvi, byt to cestovani asi nebude jen tak
Platim rocni poplatek 1000,–, i to mi prijde teda dost, praha. Vic bych teda nedala. V tehu kontroly co mesic, dvd kam z kazdeho ultrazvuku da asi cca 5 fotek.
@LadyTommy @Verun83 jen nevím, za co vlastně platíte. U nás klasické zrcadlo zdarma, jednorázové 30kč. Vše ostatní hradí pojišťovna.
@Králičice píše:
Po mě doktor chtěl před 2 lety 5000 - už nevím, co tam vše bylo, ale myslím, že screaningy, přítomnost u porodu, soukromé číslo doktora, fotky..Tak jsem si našla jinou doktorku a díky bohu za ní![]()
5.000Kč za přítomnost u porodu?
Ceny za porod za pohybují mnohem výše.
Můj gynekolog to taky vybírá, bývalo to 600 Kč za rok, teď nevím. Žádají o to všechny pacientky, bez ohledu na těhotenství, a říkají tomu dobrovolný sponzorský dar.
Zavedli to v roce, kdy jsem přišla do jiného stavu, a tehdy jsem to zaplatila s vědomím, že tam budu každou chvíli. Po porodu jsem to už odmítla a tehdy jsem zjistila, že informace o úhradě se načítá do karty a že se usměvavý a milý doktor dokáže poté, co na něj z počítače vyběhne „nedala!“, změnit v protivné hovado. Zpětně jsem byla ráda, že jsem jim to tehdy zaplatila, alespoň jsem se v těhotenství k tomu všemu nemusela stresovat s arogantním doktorem, ale už ode mě navíc neuvidí ani Kč. Jsem zdravá, chodím tam jednou za rok a nevidím důvod, proč bych za jednu návštěvu gynekologa měla dávat několik stovek, když si platím pojištění.