Jednorázový poplatek u gynekologa kvůli těhotenství ?

Anonymní
13.9.14 11:33

Jednorázový poplatek u gynekologa kvůli těhotenství ?

Ahoj,

chci se zeptat zda mě může odmítnout ošetřit můj gynekolog, když mu odmítnu zaplatit 2000kč coby jednorázový poplatek? Jde prý o poplatek coby „Péče o budoucí matku“. Nelíbí se mi to, protože péče se mi nijak extra nezdá. Vybavení ordinace je naprosto běžné, nic nadstandardního :nevim: A tak jsem si říkala, že mu to odmítnu zaplatit. Za 3 dny jdu na druhou kontrolu a to v 9tt. Ptala jsem se i v diskuzi, kde jsem a tam se to rozdělilo na „ANo taky jsem platila“ a „Ne nebudu nic platit“.

:nevim: Prostě se mi to zdá hodně peněž na to, že je to ambulantní gynekolog, na screening mě bude posílat jinam, ještě mi nedělal krevní testy…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1735
13.9.14 11:36
@Anonymní píše:
Ahoj,

chci se zeptat zda mě může odmítnout ošetřit můj gynekolog, když mu odmítnu zaplatit 2000kč coby jednorázový poplatek? Jde prý o poplatek coby „Péče o budoucí matku“. Nelíbí se mi to, protože péče se mi nijak extra nezdá. Vybavení ordinace je naprosto běžné, nic nadstandardního :nevim: A tak jsem si říkala, že mu to odmítnu zaplatit. Za 3 dny jdu na druhou kontrolu a to v 9tt. Ptala jsem se i v diskuzi, kde jsem a tam se to rozdělilo na „ANo taky jsem platila“ a „Ne nebudu nic platit“.

:nevim: Prostě se mi to zdá hodně peněž na to, že je to ambulantní gynekolog, na screening mě bude posílat jinam, ještě mi nedělal krevní testy…

to bude nějaká blbost, ne? Já neplatila nic takového ani u jednoho těhotenství

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
13.9.14 11:37

Máš nárok na běžnou péči proplacenou pojišťovnou. Jestli lékař nabízí nějaký nadstandart, mělo by být na tobě, jestli si ho chceš zaplatit, nebo jestli ti stačí standart. Pokud tě odmítne mít ve své péči bez poplatku, napsala bych na pojišťovnu.

Já kvůli tomu gynekologa změnila, naštěstí už po porodech, ale taky si najednou zavedl „příspěvky“, tak jsem šla jinam…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.14 11:37

To je dost pebez. Ja platim 200,– na pul rok bez ohledu na to, jestli zrovna hsem nebo nejsem tehotna.

• Citovat
  • Upravit
18223
13.9.14 11:38

No, nevím, co ti na to řekne, neb neznám nikoho, kdo nezaplatil. Někdo to bere tak, že pak dělá na každé kontrole UTZ a pod. Ale mě to přijde jako blbost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411

Taky jsem to nikdy neslyšela :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1475

Zeptala bych se na pojišťovně :-) Já nic neplatila. To je leda příspěvek jemu do kapsy, pochybuji, že za to budeš mít něco extra. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31420
13.9.14 11:39

Já jsem teda neplatila nic takového (můj doktor to nechce a přijde mi, že je to taková specialitka hlavně Prahy-kdyžtak mě prosím opravte, pokud si tohle sprosté všimné bere i gynekolog v jiném městě, já se s tím zatím totiž nesetkala), myslím že naprosto nemáš povinnost nic platit a on nemá právo odmítnout péči o Tebe. Jsi občan naší země, řádně si platíš zdravotní pojištění, takže není jediný důvod, proč by se Ti nemělo dostat běžné těhotenské péče v tom standardním rozsahu, tj. 3 pojišťovnou hrazené uzv za těhotenství a kontroly dle plánu (nevím už přesně jak jsou tam ty týdny u nerizikového těhotenství, cca. do 24.tt á 4 týdny, 24.-32. á 3 týdny, 32.-36.tt á 2 týdny a do porodu pak á 1 týden, to už pokaždé s „monitorem“. Myslím že naprosto přesné info Ti dají na Tvé zdravotní pojišťovně. Asi bude záležet jen na Tvojí asertivitě, jak to nakonec dopadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
13.9.14 11:39

Tak to slyším poprvé :| Já neplatila nikde nic. Akorát prvotrimestriální screening (1450,–) Na ten „jednorázovej poplatek“ bych se teda někde zeptala :think:

• Citovat
  • Upravit
41882
13.9.14 11:40

Neplatila bych, proč taky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
544
13.9.14 11:41

Mně nikdo ani takovou službu nenabídl a určitě bych to neplatila, šla bych jinam. Je to moc peněz (asi zbytečně). Tam, kde chodím já, je na nástěnce vylepený dobrovolný poplatek 500 Kč ročně, ale nijak to nesouvisí s těhotenstvím. A nikdo se mě v životě neptal, jestli to chci zaplatit.

Třeba by's v tom měla nějaké nadstandardní věci, nevím, třeba nějaké DVD zdarma, fotky a tak podobně, možná nějaké vyšetření, víc ultrazvuků, těžko říct. Ale přiznám se, že já bych nic nadstandardního ani nechtěla, už teď mi těch prohlídek připadá až moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.9.14 11:42

Já tam začala chodit jen 2 měsíce před otěhotněním. Vše na pojišťovnu a tak si říkám „OK, super“. Po potvrzení těhotenství mi říká že má pro mě špatnou zprávu a to, že má v ordinaci jednorázový poplatek 2tisíce… Tak jsem mu říkala, že si to promyslím, ale že v tom asi nebude problém. Můj muž o tom nechce slyšet, že je to blbost a tak jsem zjišťovala a na netu je hodně článků, že gynekologové tyto platby nevykazují pojišťovnám a strkají si je do kapes. Když jsem se ptala co z toho zaplacení budu mít, tak mi říkal, že fotku z každého UTZ a kontroly co 3týdny a ne až po 4.
Jsem prvorodička a tak nevím, ale holky na diskuzi říkaly, ať nejsem blbá, že za 2ticíse můžu nakoupit spoustu důležitých věcí pro mimi a ne strkat peníze doktorovi do kapes.

A na kraj by to mít taky vliv nemělo, ne? Nemělo by v tom hrát roli, že jde o Prahu… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
8877
13.9.14 11:43

Ja u svehodoktora platila, ziju v DE a bylo to 100€. Za tenhle poplatek jsem mela dukladnou prohlidku vcetne utz kazdou kontrolu plus fotky, jinak by byli klasicky jen 3utz v prubehu tehotenstvi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5239
13.9.14 11:44

Ja platila 1200kc a od ty doby nic, mam pokazdy utz, obrazek, screning mi delal on..a chodim na kontrolu 2× mesicne..Takze ja platila..ale uz nechce poplatek ani za zrcadla atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
13.9.14 11:46
@Anonymní píše:
Já tam začala chodit jen 2 měsíce před otěhotněním. Vše na pojišťovnu a tak si říkám „OK, super“. Po potvrzení těhotenství mi říká že má pro mě špatnou zprávu a to, že má v ordinaci jednorázový poplatek 2tisíce… Tak jsem mu říkala, že si to promyslím, ale že v tom asi nebude problém. Můj muž o tom nechce slyšet, že je to blbost a tak jsem zjišťovala a na netu je hodně článků, že gynekologové tyto platby nevykazují pojišťovnám a strkají si je do kapes. Když jsem se ptala co z toho zaplacení budu mít, tak mi říkal, že fotku z každého UTZ a kontroly co 3týdny a ne až po 4.
Jsem prvorodička a tak nevím, ale holky na diskuzi říkaly, ať nejsem blbá, že za 2ticíse můžu nakoupit spoustu důležitých věcí pro mimi a ne strkat peníze doktorovi do kapes.A na kraj by to mít taky vliv nemělo, ne? Nemělo by v tom hrát roli, že jde o Prahu… :nevim:

no ono je to opravdu v Praze hodně rozšířené… a jde skutečně o peníze do jeho kapsy. Pokud ti stačí 3utz za těhotenství a nepotřebuješ fotku z každého týdne plodu, tak mu to odmítni s tím, že ti stačí běžná péče. A uvidíš, co on na to. I v Praze jsou stále gynekologové, co poplatky nevybírají a přesto poskytují dorou péči a i berou nové pacientky, tak se nenech zastrašit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí