Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahojte maminky,
vcera jsem na e-miminu nahodou narazila na tema, ze maminky, krome porodneho a klasickeho rodicovskeho prispevku maji narok na jeste jeden „jednorazovy rodicovsky prispvek“.(Tema teda bylo starsi). Udajne o tom socialka nikdy maminky neinformuje, a je jen na nas, zda si o tento prispevek zazadame. Prispevek by mel cinit asi 3 600 Kc. Podle reakci maminek, co o tento prispevek zadaly, nektere socialky prispevek vyplatily bez problemu a jinde zase o tom udajne vubec nevedely. Bohuzel jsem se nikde nedocetla dle jakeho zakona to plati. Vzhledem k tomu, ze cekame pristi rok miminko, tak by se me to mohlo tykat. Proto se Vas chci zeptat, zda nevite, jestli se tento prispevek jeste vyplaci ci nikoliv.
Mockrat dekuji.
To jsem nikdy neslyšela, můžeš sem prosím dát odkaz na tu diskusi, kdes to vyčetla?
Jo, neco takoveho jsme resili nekdy pred 3 lety. Tenkrat to byla vyse RP. Pokud si dobre pamatuji, tak se jednalo o diru v zakone, takze nektere urady to vyplacely, jine ne. Ale to uz hoooodne dlouho neplati.
no ja si prave taky myslim ze uz to neplati protoze ja mam tak super zenskou na socialce ze by mi to urcite poradila.
Jojo, na to si vzpomínám, šlo myslím o souběh PPM a RP ten poslední, obvykle necelý měsíc. Díra v legislativě, díky které na to vznikl nárok tuším každé, která nezačínala pobírat RP k 1. dni měsíce; většina nedostala nic, chvilku se kolem toho před 4 roky dělaly vlny vč. TV, zametli to tehdy nakonec nějak pod stůl.