Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Zdravím všechny kuchařky a prosím o Vaše zkušenosti s keramickými noži. Chtěla bych je dát jako dárek na Vánoce mamce i tchýni a protože to není úplně levná záležitost, zajímá mě, zda cena odpovídá kvalitě.
Prostě, jak jste spokojené. Pokud mi dokonce poradíte značku, či obchod, kde koupit, budu moc ráda.
Ahoj, máme nože značky Ceratio i Keramik, kvalitativně mi přijdou stejné, Keramik jsou levnější. Ale spousta věcí se s nimi nesmí, takže abych zabránila předčasnému zničení, používám je jen na krájení ovoce a zeleniny a na zbytek používáme normální nože. Jinak Ceratio se myslím dají koupit jen přes nějaký objednávkový formulář (bývají v časopisech), Keramik mívají normálně v kuchyňských potřebách (nevím, odkud jsi, v Brně je mají u Cimrmanů).
Ahoj, my máme nůž Xeramix (nebo tak nějak
) a zatím jsem s ním spokojená. Používám ho jen na ovoce a zeleninu, které už dále tepelně neupravuju. Jinak když krájím zeleninu třeba do vaření, tak vezmu normální nůž, protože v nerezovém hrnci a při vaření stejně většinu vitamínů a enzymů zničím
. Spokojená s ním jsem, už kvůli dětem když jim třeba krájím ovoce na kousky, tak že všechny ty zdraví prospěšné látky znezničím
. Je ale fakt, že nechápu, co je na tom tak drahého
.
Já zas nechápu, jakto, že ten nůž ty vitamíny nezničí? Když to pokrájím normálním nožem, tak tam těch vitamínů je podle mě pořád dost…
Mě to připadá jen jako marketingový tah, jak z lidí vytáhnout zase víc peněz za „speciální“ nůž.
tak tohle me pobavilo. Nezlobte se na me…Co je to za blbost, ze krajenim se nici vitaminy????
![]()
Já je teda nepoužívám, protože mě děsí představa, že keramický nůž nesmí spadnout na zem, aby se nevyštípnul (a při té ceny se toho bojím ještě víc). Ale táta nedávno koupil keramický nůž mamce na zkoušku, a ta je z něj nadšená. Jen teda neví, kolik stál, to by se jí asi přestal tolik líbit ![]()
Ahojky, mám teď před sebou časopis DTEST a ptají se tam, zda nebudou testovat tyto nože. Nějaká paní tam i píše, že koupila nůž KUCK 605B a že po dvouměsíčním používání je nůž tupý a ulomila se jí špička. Odpověděli jí, že nůž skladovala nešětrně bla bla bla, tak jak oni to při reklamaci tvrdí. Redakce časopisu ji odepsala, že nože zatím nejsou schopni testovat, neboť laboratoře v ČR nejsou vybaveny potřebným zařízením. A že před dvěma lety testovala nerez. a keram. nože němcká spotřeb. organizace a že ty keramické v testech propadly. Já mám klasiku Teskomu a jsou super, nedám na ně dopustit. ![]()
Podle mě zase někdo chytrý vymyslel něco, jak lidi natáhnout. Ono možná ani v té dnešní zelenině a ovoci ani vitamíny nejsou ![]()
OBNOVUJI
MAMKA BY CHTELA K VANOCU KERAMICKY NUZ, KOUKALA JSEM A CENY SILENY, KOUKALA JSEM TEDA NA TESCOMU A PRIJDE MI TO ZBYTECE DRAHY, CHTELA BYCH UZ NAKOU SADU TEDA, KDYZ UZ. S JAKOU ZNACKOUJSTE SPOKOJENÝ? A CTU ZE TO POUZIVATE NA OVOCE A ZLENINU, TO SE NEMUZE POUZIVAT NA MASO TREBA??
Já mám nože i škrabku banquet, nejsou drahý a jsem spokojená
Je to jako se vším, i keramické nože můžou být skvělé nebo nekvalitní. My máme Victorinox, jsou výborné, i po třech letech ostré, a to je myju v myčce. Ale máme od nich i nerezové a jsou taky výborné, to je prostě dobrá značka. Drahá, ale když jsme si mohli vybrat, zvolili jsme pár ks od nich.
Měli jsme i nějaké menší, nevím odkud ani už, taky nebyly špatné, ostré, ale takové křehké, jeden se zlomil hned, když spadl do dřezu a dva další odešly do roka, udělaly se zoubky na ostří.
Teď kupuju nože taťkovi a manželovi pod stromeček, nerezové, zase Victorinox. Ať jim vydrží. Stačí menší, řežou výborně, maso, zeleninu, u nás fakt na všechno.
Když jsme dostali od nich ten s vlnitým ostřím, tak jsem si málem ušmikla článek prstu, jen jsem ho opřela o prst a bylo to, zajel jak do másla ![]()
Nečetla jsem diskus, ale mám keramické nože už několik let a jsou perfektní. Mám dva a už nepoužívám jiné. Jen už nejsou tak ostré, ale naši si koupili brusku na netu, tak nemusím nechávat brousit na nekřesťanský peníz:-) Je to skvělá věc a nedám na ní dopustit, jako dárek doporučiji, tchýně bude nadšená. My letos dáváme všem keramické pánve:-) ![]()
Používám na všechno. Smart cook je značka. Tenkrát byly celkem drahý, ale dnes už nejsou. Objednávala jsem to myslím z mimibazaru.
@jája428 hmmm, ta sada vypada dobře a ma i ty krytky
proberu to s přítelem a asi pujdeme do tech, premyslim ze to dame i tchyni
Ještě jsem nasla tyhle, ale nikde nevidim recenze http://kuchynske-noze.heureka.cz/…specifikace/#text