Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Holky potřebovala bych poradit. Je to cca 3 měsíce, co se mi stává, že když ráno koupím uzeniny (hlavně párky nebo klobásy), mám je celý den v ledničce a večer je rozbalím a smrdí a lepí. Už jsem se takhle několikrát vytočila, když jsem musela třeba párky za 100 kč vyhodit. Prodavačky mě tvrdí, že jejich chyba to není, prý už jim takový přijdou. Přestala jsem je kupovat a včera jsem vzala 2 klobásy pro manžela a to samý. Večer byly zkažený. Chci jim tam poslat nějakou kontrolu, protože vím že to blbě uchovávají. Ještě před 3 měsíci bylo všechno o. k. a navíc když si zajedu 7km do té stejné jednoty a mají tam stejné uzeniny od stejných dodavatelů, tam zkažené nejsou. Kam to mám nahlásit? Někam na hygienu nebo ČOI?
No, v pořádku to určitě není. Ale nevím, jestli se to dá takto řešit, pokud to nesmrdí už při koupi…?? ![]()
U nás v Brněnce zase zpravidla nahoře na hromádce je už taky „jetý“ nebo alespoň okoralý salám apod.
Proto vždycky říkáme, že chceme zespoda, to je potom záruka čerstvé uzeniny, párku atd.
Napsala bych na hygienu, také o tom uvažuji u nás mají pravidelně prošlé jogurty a když jsem je na to upozornila, bylo mi řečeo že je sundají z oběhu, ale nesundali.
Co zkusit toto? http://www.potravinynapranyri.cz/…cDetail.aspx?…
Jinak na naší jednotu si taky dávám pozor, párky a tak tam radši nekupuju a když chci šunku, tak si nechám nakrájet jen z kusu, který je dost velký na to, aby bylo jasné, že tam není dlouho ![]()
Jo a jiná jednota, zas u mají mamky, je taky děs běs. Tam zase například prodavačkám nějaká ženská chodila olizovat koblihy a ony to vždycky jen znovu pocukrovali ![]()
| Ahoj to je u nás taky hlavně v sobotu a v neděli stojí salámy a zelenina hnus fuj. Paštika byla do druhého dne hnusná. a prý ji nemam mít zabalenou. a co salámy ty jsou druhý den taky slizké. Ale jen jednota coop. |
@cereva já si taky myslím, protože dřív jsem si mohla koupit kilo párků, měla jsem je několik dní v ledničce a dobrý. A teď ty samý párky jsou ráno k jídlu a večer vyhazuju. A to mi ráno tvrdí že jsou čerstvý, že je zrovna otevřela.
@Anabellka napiš na čoi - je u nich kontaktní formulář, vypíšeš, co se stalo, oni to zkontrolujou.. u nás to smrdí už před koupením, po jistých zkušenostech bych v mítní jednotě v po a út nekoupila uzeniny, ani kdyby byly poslední na světě. ![]()
@Anabellka píše:
Holky potřebovala bych poradit. Je to cca 3 měsíce, co se mi stává, že když ráno koupím uzeniny (hlavně párky nebo klobásy), mám je celý den v ledničce a večer je rozbalím a smrdí a lepí. Už jsem se takhle několikrát vytočila, když jsem musela třeba párky za 100 kč vyhodit. Prodavačky mě tvrdí, že jejich chyba to není, prý už jim takový přijdou. Přestala jsem je kupovat a včera jsem vzala 2 klobásy pro manžela a to samý. Večer byly zkažený. Chci jim tam poslat nějakou kontrolu, protože vím že to blbě uchovávají. Ještě před 3 měsíci bylo všechno o. k. a navíc když si zajedu 7km do té stejné jednoty a mají tam stejné uzeniny od stejných dodavatelů, tam zkažené nejsou. Kam to mám nahlásit? Někam na hygienu nebo ČOI?
hodila bych ji to do obliceje a servala ji na druhou!
@Anabellka a nemáte poblíž Lidl? Tam mají asi nejkvalitnější uzeniny - Dulano, doporučuju!
No bud se snazi prodat stare zbozi nebo jim spatne chladi chladak. Kazdopadne oboji je to na stiznost.
@Anabellka asi koupou ty prošlé pochoutky v nějakém blivajzu, aby je mohli prodat jeté
Nekupovala bych tam tedy nic.
@Colombina jo jo v Lídlu je teď právě beru, když se tam dostanu. Ale nejbližší mám 20 km.