Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
Mám dotaz ohledně toho, jaký máte názor na to, zda jsou dvojčátka jednovaječná nebo dvouvaječná. Čistě ze zvědavosti.
Foto ultrazvuku z 6tt. Doktor však tehdy potvrdil pouze jednočetné těhotenství. Na další kontrole v 10tt už byly prďolky dvě a doktor nedokázal určit zda se jedná o jedno nebo dvouvaječná.
Můj děda byl jednovaječné dvojče, může se i tento typ dvojčat podědit? Děkuji za vaše názory.
Jednovajecna. a ty se nededi. Nemáš fotku z toho 10 tt? Tam je to asi vidět ne?
@Kibu píše:
Dobrý den,
Mám dotaz ohledně toho, jaký máte názor na to, zda jsou dvojčátka jednovaječná nebo dvouvaječná. Čistě ze zvědavosti.Foto ultrazvuku z 6tt. Doktor však tehdy potvrdil pouze jednočetné těhotenství. Na další kontrole v 10tt už byly prďolky dvě a doktor nedokázal určit zda se jedná o jedno nebo dvouvaječná.
Můj děda byl jednovaječné dvojče, může se i tento typ dvojčat podědit? Děkuji za vaše názory.
Jsem široko daleko jediné dvojvaječné díté v rodině. Asi karma. Čekáš dvě děti. Je jedno, jestli je to tak nebo onak. My si nejsme podobné se sestrou a nějak to nemělo na naše životy vliv.
@Russet Je to pouze ze zvědavosti. Jinak samozřejmě na tom vůbec nezáleží.
Nepřikláním kladnější ohlas ani jedné z možností… Samozřejmě jsem vděčná a děkuji za tento zázrak ať je v té nebo oné podobě. ![]()
@karkarka Mám, jsou tam dvě miminka vedle sebe, každé má svůj plodový obal, ač je blána mezi nimi velmi tenká a na fotce vidět nejde. I tak se dle dvou lékařů může pořád jednat jak o jedno, tak o dvouvaječná.
Tak jsem si říkala, jestli náhodou nemůže být napomocný ten utz z 6tt.
Tyjo, nevím, ale když to nejsou zatím schopni rozlousknout doktoři, nevím, jestli uživatelky emimina…
@Daisy86 To máte pravdu.
Já jen kdyby náhodou utz u někoho vypadal obdobně a už ví, co má doma. ![]()
@Kibu To vypada na jednovajecne, chtělo by to foto z 10tt. Pokud to jsou opravdu jednovajky, tk se co nejdříve musí zjistit, jaky tip jednovajek to jsou. Chce to pak specializované pracoviště a častější kontroly než běžně. My máme jednovajky, mobi dvojčátka (1 placenta, 2 plodove vaky) a chodila jsem 1×14dni do motola na ultrazvuky.
Slyšela jsem že se i jednovajecne dědí…ze strany muže že má sklon k extra spermiím ![]()
Podle mě jsou jednovaječná…také mám taková dvojcatka ![]()
@ametyst Děkuji za názor. Taky se k takovému přikláním. Tak uvidíme.
![]()