Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ne, nejela. Že by to byla taková rána, že bys měla otřes mozku, to asi ne. Ten krk bude něco skřípnutého nebo namoženého tipuju. Kýchnutím se to může stát. Kýcháním, silným kašlem může i vyskočit žebro.
Určitě bych nejela na pohotovost, max zítra k lékaři. Lehni si, vem si něco na tu hlavu. Nevolnost od bolesti hlavy může být, a nemusí jít hned o migrénu.
Ne, nejela, to bych musela být na pohotovosti denně, kdybych zkoumala, co mě kde zrovna táhne, pne nebo pobolívá ![]()
Tak si na tu pohotovost napřed zavolej. Mně tam takhle volal manžel a řekli mu, ať jedeme rovnou na urgent. Nešlo o ránu do hlavy. S páteří chodím na neurologii nebo do nemocnice na neurochirurgii.
Ne, nejela. Vem si prášek na bolest hlavy (valetol, ataralgin, Ibalgin..co máš doma) a na to místo. na krku kde tě to bolí si dej suchý teplý obklad (pecickovy polštářek, ručník nahraty žehličkou…) lehni si a nekoukej do telefonu ani na tv (prostě klidový režim a odpočinek pro hlavu)
Nejela bych nikam. Při kýchnutí sis tak max priskripla nejaky nerv a 4 lete dite nemuze mit takovou sílu, aby ti z takove vzdálenosti neco vážného udělalo ![]()
Na otřes mozku bych to neviděla, zase ta rána od dítěte nemohla byt natolik silná, aby to způsobilo něco až tak vážného.
Prosim te, dej si teplý obklad na ten krk, vezmi analgetika na hlavu a zalez do klidu. Klidne se i prospi. Bude to dobry, jen se to blbě sešlo…
@izabe je to jedno z těch větších děti a fakt to bylo vší silou hozené, proto mám obavy, ale děkuji za uklidnění
Dobrý den, mám dotaz a chtěla bych poradit. Včera jsem při kýchnutí ucitila bolest zepředu vlevo na krku, od té doby bolest stále, bolí při předklonu více. Říkala jsem si, zda to nemůže být céva. Dnes v práci (skupinka) mi dítě 4 roky hodilo dřevěné auto do hlavy vší silou asi z 3 metrů. Lekla jsem se, rána velká. Teď mě bolí ta hlava, i ten krk a lehce divně od zaludku. Nevím jestli jet na pohotovost, nechci panikařit, ale nějak se to blbě sešlo a ani nevím, co bych jim měla říct dřív. A zase si říkám, ať mě neodbydou rtg z čehož by se nic nepoznalo ohledně toho krku i. Jeli byste?