Rekordní počet stran
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@PaníKadrnožková ona píše, že dělá státnice z hygieny a má to 300 stránek. Pochopila jsem, ze celé to, co se učí na státnice, má 300 stránek. Celé to, co jsem se já učila na státnice, mělo cca 1000 stránek. Ale to je jedno, jen mě vždy baví a zároveň štve, jak rozdílné jsou podmínky a presto stejné výsledky. Stejný výsledek tolik nestejneho úsilí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Drzim ✊ ✊ ✊ a posilam 🍀.
Bude to fajn. Neboj. Snaz se myslet pozitivne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
V době koronaviru jsme neměli výuku, takže moc informací nemám:-(
My jsme zvládli uzavřít výuku před koronavirem. I za běžného režimu by muselo být do půlky dubna vše hotovo. Chyběly pouze reflexní semináře k praxim a jeden předmět, to se vyřešilo online.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana206 Tak to já jí taky nezávidím, vůbec. Jsem moc ráda, ze uz mám státnice dávno za sebou. Teď se pro změnu učím do práce, 500 stran blbych předpisů, vyhlášek, zákonů, pravidel, pojmů… A fakt mi to nejde. Fakt ne. Jo a můj puvodni obor má k humanitnimu velmi daleko. To.bych nedala, tam se jen čte a čte a čte…Já zásadně nečtu, umím se naučit fakta, pochopit je a interpretovat, zapojit do souvislosti atp. Ale přečíst x mnohastrankovych knih o ničem a pak z toho skládat zkoušku…To by mě vyhodili už v prvním semestru…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@listento píše:
To myslíš 300stran na hodinu? To je závidění hodné.Dokud je to pod 2000 stran na jednu dílčí zkoušku, tak se to dá relativně bez psychického zhroucení… Aneb ať žijí Obecné dějiny práva a státu.
Jinak průměr byl u nás tak 500-700 stran na zkoušku, volitelné tak do těch 200 stran…
Jestli myslis prava, tak to sis trochu zaprehanela ![]()
- Citovat
- Upravit
Jana206 tak to ti zavidim, u nas ve zdravotnickym oboru to nejde, byly zrusene staze
- Citovat
- Upravit
Sorry, ale 300 stran? To je tak na normální zkoušku, ne na státnice…
Fakt to jde od desíti k pěti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem při učení na státnice zvládla přečíst tak 10 stran za hodinu tak abych z toho i něco pobrala a když jsem měla volno na učení opravdu jsem dala tak 8-10 hodin denně. Takže u mě by to bylo tak na 3 dny, ale nikdy jsem snad nešla ke zkoušce s tím že jsem to projela jen jednou, obvykle jsem to četla 2× nebo 3×. Ale nevím no… Jsem dost hysterka a kdybych nebyla dobře připravená byla bych úplně na nervy
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chaela píše:
@PaníKadrnožková ona píše, že dělá státnice z hygieny a má to 300 stránek. Pochopila jsem, ze celé to, co se učí na státnice, má 300 stránek. Celé to, co jsem se já učila na státnice, mělo cca 1000 stránek. Ale to je jedno, jen mě vždy baví a zároveň štve, jak rozdílné jsou podmínky a presto stejné výsledky. Stejný výsledek tolik nestejneho úsilí.
Ale no taaak
nezavid, ty toho mas zase vic nacteno
navic ona nerika, ze to jsou konecne statnice, ne. Ja jich mela i vicero
nebudeme tady po sobe svihat ciframa ![]()
- Citovat
- Upravit
SAJ heh neboj, na LF mame internu, ktera ma 1000 stranek, toto je nejlehci statnice..to je jedna z peti statnic
- Citovat
- Upravit
Hlavně vypni net, pokud možno se běž učit přes den ven ať Tě nic nerozptyluje. Doma si to rozděl tak, aby ses z každé otázky naučila aspoň něco. Spočítej si kolik máš času, vyděl to otázkama - kolik času máš na jednu otázku. Vem si kuchyňskou minutku a natoč si čas - např. 45 minut a uč se. Až dojde čas, nastav si třeba 15 minut kdy budeš mít pauzu až to zazvoní běž se zpátky učit. Internet je největší žrout času, v pauze se radši protáhni, uvař si čaj atd. Už nemáš čas rozebírat vše do hloubky, musíš teď zapojit krátkodobou pamět a pamatovat si jen to nejdůležitější z každé otázky. Pokud Ti vyprší čas na jednu otázku běž k další i když neumíš vše. Hodně štěstí!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníKadrnožková píše:
Ale no taaaknezavid, ty toho mas zase vic nacteno
navic ona nerika, ze to jsou konecne statnice, ne. Ja jich mela i vicero
nebudeme tady po sobe svihat ciframa
nebudeme, kdybych napsala kolik já se učila stran na státnice nebo na jednotlivé zkoušky na konci semestru, šly by tu některé do mdlob.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@chaela píše:
Ale to vynaložené úsilí je dle mě nemeritelne. Navíc každý obor má jinou náročnost a každý máme vztah k něčemu jinému.
Mě nikdy nenapadlo počítat stránky, spíš jsem si otázku připravila tak, abych o ní dokázala plynule mluvit potřebný čas a soustředit se na to, co tam chtějí.
Třeba k bakalářské práci jsem dokázala během týdne přečíst 4 tlusté bichle, protože jsem ji k vůli korona situaci celou predelavala. I teorii. Plus jsem si ještě hledala internetové zdroje, výzkumy. Nestihla jsem udelat výzkum ve škole. Máš předměty, které okecas, pokud už dřív proniknes do podstaty problémů. Ale zákony, vyhlášky a nařízení jsou jasne dana. Ja jsem si jednu takovou lahůdku vytáhla z jednoho předmětu v lednu. Brr. Doufam, že budu mít v červnu šťastnou ruku a otázku zaměřenou vyloženě na zákony, vyhlášky a nařízení si už nevytahnu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PaníKadrnožková Já si myslím, že nezapřeháněla. Doteď jsi pamatuji - není to tak dávno - jak jsem o zkouškovém měla asi tak 200 knížek z knihoven (a to jsem si musela půjčovat i na rodiče, protože ten limit mi nestačil) - ale dělala jsem k tomu ještě jiný obor, takže z práva to nebylo všechno… Prostě v bytě nebylo k hnutí. Ale zase musím uznat, že ke státnicím pak už stačí jen prolistovat předpisy a zkontrolovat novely - protože na tohle se prostě nezapomíná. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit