Jezdkyně = těžký porod?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9018
27.10.11 14:06

Fitipo, máš stejně jako baletky, hodně silné pánevní dno. To normálně při cvičení takhle neposílíš. Může to ztížit otevírání hrdla v 1.době porodní, ale nikde není psané, že to tak bude.
Rodila u nás baletka a všichni předpokládali, že to půjde ztuha. No, rodila, jak po másle.
Věz, že 90% porodu je v hlavě. Když si to sama v sobě srovnáš, tak porodíš nádherně. A neposlouchej blbé řeči, které by profesionál vůbec neměl vypouštět z pusy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
27.10.11 14:08

Ahoj…byla a jsem aktivní jezdkyně a porod jsem měla v poho…je to hlavně o psychice,takže se neboj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
27.10.11 14:12

ono se říká, že jakýkoliv sport dělaný závodně nebo víc, než je běžné, tak není zrovna ideální, protože máš hodně posílené svaly a ty se pak hůř uvolńujou a jsou větší bolesti. Ale já bych se toho nebála, známá je od koní, trávila na nich skoro celé těhotenství a porod se všim všudy za 4 hodiny hotov :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
27.10.11 14:15

Moc nechápu tohle neprofesionální chování.....

• Citovat
  • Upravit
6
27.10.11 14:27

Moc díky holky za uklidnění :lol: Asi je většina toho opravdu o psychice. Na koni jsem seděla naposledy někdy v 10. týdnu, potom jsem krvácela tak jsem ubrala, a potom už jsem si stejně netroufla, bohužel nemáme ve stáji žádného spolehlivého koně, všechno mlaďoši anebo „vybzikanci“ :-( Takže snad mi za tu dobu svalstvo trochu „povolilo“ :mrgreen:
Ještě jednou díky..

Mimochodem taky mě překvapilo že doktoři (sestry) něco takového vypustí z pusy - navíc bez nějakého vysvětlení či podložených faktů :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15404
27.10.11 14:50
fitipa píše:
Moc díky holky za uklidnění :lol: Asi je většina toho opravdu o psychice. Na koni jsem seděla naposledy někdy v 10. týdnu, potom jsem krvácela tak jsem ubrala, a potom už jsem si stejně netroufla, bohužel nemáme ve stáji žádného spolehlivého koně, všechno mlaďoši anebo „vybzikanci“ :-( Takže snad mi za tu dobu svalstvo trochu „povolilo“ :mrgreen:
Ještě jednou díky..Mimochodem taky mě překvapilo že doktoři (sestry) něco takového vypustí z pusy - navíc bez nějakého vysvětlení či podložených faktů :pocitac:

Vážně bych se nestresovala :wink: Kamarádka je opravdu aktivní jezdkyně - hodně závodí…po zjištění těhu přestala téměř jezdit, hodně se bála a porod měla naprosto v pohodě!! Já jsem byla před těhotenstvím aktivní jezdkyně, ale ne na závodní úrovni a nikdo nic neříkal :wink: Porod mi skončil akutním SC, ale rozhodně ne kvůli problémům z ježdění :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9454
27.10.11 14:52

a i kdyby stal porod za prd…coz se muze stat komukoliv..tak mas zase strasnou vyhodu potom ze trenovany svaly se mnohem rychleji daji do poradku! ja tyden po cisari uz mela v ruce vidle…po mesici sem lyzovala..a po sestinedeli uz sedela v sedle :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5883
27.10.11 14:55

U všech dětí jsem jezdila v 8. měsíci a porody relativně v pohodě, kolem 2h. Podle mě se jezdectví nedá srovnávat třeba s gymnastikou, je to technický sport, nejde o objem svalů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
27.10.11 15:40

Jak píše Cassi, fakt je to i v hlavě. Jde o to být připravená na to, že to bolí, ale není to nic co by se nedalo vydržet (a to jsem hodně velké bebíčko). A nestresovat se a nebát se předem :) držíme palce :) jinak na kobylku jsem vylezla asi 7 týdnů po porodu :) v sedle v pohodě, užila jsem si to, akorát pak večer a druhý den ráno bolel zadek, asi jak jsou ty kosti povolené nebo co.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
eMaminka
27.10.11 18:26
fitipa píše:
MInulý týden jsem se byla zaregistrovat v porodnici a při zmínce o tom, že poměrně aktivně jezdím celý život (tj. cca 20 let několik sportovních koní denně), sestřička na příjmu spráskla ruce se slovy - „no to zas bude“..Na můj vyděšený dotaz co bude mi s úsměvem odpověděla „Tak třeba budete první koňařka co nám tady porodí v pohodě“ .. I můj gynekolog občas pronesl něco v tom smyslu že jezdkyně a děvčata od koní moc snadný porod nemají (snad něco o svalech pánevního dna??). Za měsíc mám termín a začínám z toho být trochu vyjukaná. Tak bych se ráda zeptala místních rodiček - jezdkyň - jaký byl Váš porod?

sem koňařka takřka od narození, vlasnili jsme několik koní a jezdila jsem ještě do nějakého 6tého měsíce, pak už jsem se bála… no a nevím jestli z toho ale zkutečně trvalo 36 hodin, než sem se vůbec otevřela … porod jako takový pohoda, na druhé zatlačení byla dcerka venku no ale 36 hodin kontrekcí, z toho 30 hodin opravdu silných kontrakcí a konec v nedohlednu bylo velmi úmorných ale už hodinu po porodu jsem křičela, že chci další miminko ;) takže přežít se dá vše… však koňařku nějaká bolest nepokoří ;)

• Citovat
  • Upravit
4441
27.10.11 20:46

fitipo: moje teta jezdí taky denně na koni a má za sebou dva úspěšné normální porody. :palec: žádný problém neměla a už vůbec nerodila nějak dlouho. Vůbec se nenervuj, chce to hlavně klídeček a ne stres.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4486
30.10.11 17:53

Před porodem se už ty svaly nemají posilovat, ale naopak vědomě uvolňovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45
30.10.11 19:05

Těžko říct, já jsem koňařka celoživotní, taky 20let, od 7 týdne jsem nejezdila, ale práci kolem koní jsem dělala pořád, kromě vyvážení koleček na vlečku a porod? Děs… více zde:https://www.emimino.cz/…tupne-83028/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2248
30.10.11 21:57

Já jsem tohle slyšela o tanečnicích, ale já v těhotenství tancovala až do 5. měsíce a porod jsem měla v pohodě a rychlý.
Nestresuj se, ono to nějak dopadne :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
helii
1.11.11 11:28

žádný strach

Ahoj,
tak to je úplná blbost, taky jezdím na koni okolo 20 let a skoro denně/ samozřejmě v těhu ne / a mám 2 děti a obě těhu i porod absolutně bezproblémové a v pohodě a teď čekáme 3.mimi a zatím taky vše oK, takže žádný stres, je to hodně o psychice, tak hlavně klid.Ať máš pohodový porod a zdravé mimi.Naopak aktivní práce v těhu/samozřejmě ne přehnaná dřina/upevňuje kondici a měla by přispět k snažšímu porodu si myslím.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100