Jídelníček 7,5měsíčního
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@aknah31 @Billi Holky, moc vám děkuji za rady a podporu, že to máme ok
Je to fajn, když vidíte, že je to jinde stejné nebo podobné, jen je potřeba se hodit do klidu a nehrotit to tak
Budu se snažit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jeden dotaz, prosím
Když krmíte dítě lžičkou, dáváte jen když plně spolupracuje a otvírá pusinku nebo se je snažíte i ošidit, hračka, blbosti..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pkz cpu ho jak husu, spolupracuje jen obcas u ovoce, kdybych mela krmit jen spolupracujici dite, tak mi hubne.
- Citovat
- Upravit
@pkz nešidím ničím, žádný blbosti nic, žádný hračky, jídlo je jídlo, hrajeme si pak (a naštěstí mi to funguje).
A - papá krásně, B - pusinu otvírá jen někdy, ale když mu to dám za ret, tak to sní. Ale u B trvalo 2měsíce než přijal lžičku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No my to máme tak, že na začátku párkrát otevře pusinu, pak začne být nevrlý, máchat rukama, tak mu dám něco do ruk na hraní a pokračujeme v jídle. Pak už to nebaví, tak vyměníme. Nevím, zda jako nechce jíst nebo ho to jen nebaví, jen tak sedět.. Ale neprská to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pkz u nás to vypadá tak, že po 5 lžičkách se vzteká, tak na to jdu „násilím“, jak trochu otevře nacpu lžičku. Pokud se rozbrečí, tak to vzdám.
- Citovat
- Upravit
Ze začátku mi radili, ať dám něco do ruky, že to bude dobře. To se mi neosvědčilo - byli jsme zmazaní až hrůzaa nic nezbaštili. Nejlépe mi jí, když jim dám mou ruku lehce přes ruce (žádné násilí) a oni mi pak do toho nehrabou. Syn otvírá pěkně, dcera někdy moc ne, tak jí lehce ohrnu spodní ret lžičkou, ona pootevře a šupnu jí to tam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hezký den maminky!
Studuji poslední ročník vysoké školy a v současnosti pracuji na diplomové práci týkající se dětské výživy. Můžete mi prosím pomoci vyplněním dotazníku? Velmi mi tím pomůžete!
http://nakup-detske-vyzivy.vyplnto.cz/
Dotazník se týká obecných nákupních zvyklostí při nákupu dětské výživy a je určen maminkám s dětmi do 3 let.
Moc Vám děkuji za ochotu a pomoc! Evča
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pkz Ahoj, mám syna 8,5m ale to jak ted papáme se neliší moc od toho jak to bylo před měsícem, takže: 6:00 kojíme, 9:00 mléčná nebo nemléčná kaše (říznu jí přesnídávkou), 12:00 maso/zelenina/příloha (brambor, batáty, rýže, jáhly, kuskus, bulgur, quinoa, knedlík-domácí, atd.), 15:00 (někdy i až 16.30 to je max, podle toho jak dlouho po obědě spí) ovoce/jogurt bílý/obilniny (vločky-více druhů, piškoty, suchárky), 19:30 kaše mléčná/+kojíme… ke každýmu jídlu dávám lžičku kvalitního oleje. K obědu olivovej nebo řepkovej (bio) a nebo bio máslo (nebo ghí) a k těm svačinkám oleje třeba makový, z vlašských oř., hroznový, z lísk. ořechů, dýnový, z meruň. pecek. A po každým jídle mu dám napít kojenecké vody (občas jí říznu ovocnou nebo zel. štávou-domácí. Ještě před 14 dny jsem mu nabízela prso po každým jídle, ale stejně nechtěl, jen ráno a večer. Teda on si cuc, ale pak si jen hrál a to bolelo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nebudu zakladát stejné tema.) Začali jsme dva dny před učit na lahev s UM a od večera to jde krásně. Tak vzhledem k tomu že s MM to je dost jiné, zajimá mě jestli tohle je v pohodě režim, dneska ho jedem poprvý - 4-5h - kojení(dokud mám mléko)
7-8 - 200ml UM
10h- přesnídávka, jogurt apod.
13h-masozelenina
16-200ml UM
18-19 - kaše
mezi tim chci učit čajíky, vodu apod.
Jinak teda dotaz, koupila sem Sunar ale hodně mě strašej že se po něm přibírá, tak nevím…mám raděj jít do něčeho jinýho?? Vůbec se nevyznám, rozhodla jsem se přestat kojit ze dne na den takže jsem se nestihla zajímat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akiree Máme to podobné, bez toho ranního kojení a večer nemáme kaši, ale jen mlíčko. Jak se přibírá po Sunaru nevím. My jsme na Nutrilonu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@algoritma Jo tak to je fajn:))), No asi na něj stejně taky přejdu, snad to nebude dělat problém, Nutrilon a Sunar je těžkej rozdil ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Akiree maly je na sunaru od narozeni a nepripada mi ze by po nem nejak extra pribiral ![]()
Starsi byl do pul roku na nutrilonu potom presell na DM babylove a nevidim rozdil…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit