Jídelníček 8měsíční - tvaroh, puding?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
To mi taky říkala doktorka.
Sice je starší, ale nemá zastaralé názory.
Moc dobře věděla, že ještě nedávno se tvaroh doporučoval až od roka.
@HATI píše:
@chozin No v současnosti se opravdu doporučuje seznamovat prcky skoro se vším poměrně brzy. Jídelníček vypadá dobře.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a pudink můžeme podle doktorky dělat také a můžeme prý z polotučného mléka. Vysvětlovala, že převařené mléko nevadí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Naše doktorka je mladá, má dvě malé děti a vím, že se novým doporučením ona i sestra hodně věnují.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pupyk no vidíš a do mě se tam pustily jak supi… prý že má naše DR vrátit diplot atd… no pokud si v tý diskuzi byla, tak víš ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HATI Tak to máte ještě většího hubeňoura, no náš měl před měsícem na kontrole 7,60, teď asi nemá o moc víc a kamarádka má čtyřměsíčního kluka a ten váží taky 7,60, jiná zas půlroční holku, ta má 7,50, no prostě proti ostatním známým je náš prďola hubenej
A s tím tvarohem, lepkem a vůbec vším ostatním, dřív jsme taky jedli všechno a mnohem dřív a žijeme, pak se začalo doporučovat něco od roka, něco od 2…teď se to asi zase vrací k původnímu názoru, že zkoušet by se mělo všechno. Vykašlala bych se na to, jestli mě někdo v jiný diskuzi sjede za to, co dávám svýmu dítěti jíst, je to jen moje věc a když mu to chutná a nic mu po tom není, nevidím důvod mu to občas nedat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pupyk píše:
Já v té diskuzi byla myslím taky
A vidíš, teď mi radí doktorka to stejný
Ono je jedno, zda se potkám v ordinaci se zaslepencem prosazujícím jen to svoje, který není ochoten diskutovat, nebo se s podobnými zaslepenci setkám na diskuzním foru - obojí je hrubá netolerance, nerespektování mě jako matky.
Co bych dělala, kdybych přišla na dětské hřiště, a tam se na mě maminky vrhly a sepsuly mě za to, že je dítě nedostatečně či moc oblečené? Přitom je to to samé, jen už nejsou kryté anonymitou diskuzního fora či „autoritou“ své lékařské profese ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Damael máš pravdu… taky jsem se v té diskuzi dost bránila a dotyčné chytračce jsem narovinu napsala, že kdybych jí osobně znala, tak jí pěkně proplesknu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ale s tím rozdílem, že tady se Tě někdo na Tvůj názor ptá.
@Damael píše:
Ono je jedno, zda se potkám v ordinaci se zaslepencem prosazujícím jen to svoje, který není ochoten diskutovat, nebo se s podobnými zaslepenci setkám na diskuzním foru - obojí je hrubá netolerance, nerespektování mě jako matky.
Co bych dělala, kdybych přišla na dětské hřiště, a tam se na mě maminky vrhly a sepsuly mě za to, že je dítě nedostatečně či moc oblečené? Přitom je to to samé, jen už nejsou kryté anonymitou diskuzního fora či „autoritou“ své lékařské profese
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@pupyk No.. Asi ano.
Tak můj názor: řekla ti ta paní doktorka, v čem vidí přínos zásmažek do polévky? Proč je pro malé mimino vhodný sladký Pribiňák (mám několik otázek: 1. proč, když je dítě kojené, potřebuje ještě „cizí“ mléko; 2. proč to jiné savčí mléko má mít doslazovanou podobu)?
Mně z těch jejích rad vyplývá, že záměrem takového jídelníčku je vytvořit z mimina puclíka a naučit jeho chuťové buňky na stravu, kterou naposledy potřebovali naši předci před válkou, kteří od rána do večera orali či okopávali pole - čili dřeli jako mezci.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mně spíš připadá, že je to nechuť a nevole paní doktorky cokoliv měnit na jejím jídelníčku, chuťové buňky už jsou tak navyklé, takže si vědecky zdůvodní, že to je tak správné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit