Jidelníček celý den 7mm
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
No to asi nebude úplně optinální. samá éčka. se šunkou to nemá nic společného
- Citovat
- Upravit
J8 dávám zatím jen 2 příkrmy. Jedno kojení v noci, další po probuzení, jedno kojení okolo půl desáté až desáté. Oběd masozelenina v poledne až v půl jedné cca 200g. Okolo půl 3 až třetí kojení. Pak mezi pátou a půl šestou ovoce 100g a 100g jogurt - to časem přesunu na tu třetí, ale chtěla jsem to prostřífdat kojení, jídlo kojení, protože už nedokojuji a kluk až do ted moc nepil. teď už dá tak 100-120 ml/den. Pak poslední kojení před spaním po půl osmé. teď to budu trochu měnit. Přesunu tu odpolední přesnídávku. V 5 nakojim. Před koupáním po půl sedné dostane kaši a před spanim dokojim.
Jedu podle kojeni.net. Tam mi to teda přijde moc opatrné - v 7 měsících prý jen 1, max. 2 příkrmy. Jedu o něco rychleji, ale abych dávala v 7mi měsících snídani, oběd, večeři a 2 přesnídávky jako příkrm se mi zdá už moc.
- Citovat
- Upravit
Taky ideme klasikou, rano o 6hod UM 240ml, o 9-10hod predsnidavka/ovoce, o 12hod obed masozeleninovy, o 15-16hod jogurt/ovoce/predsnidavka o 18-19hod kasa z 150ml + 30ml vo flaske mliecka na danie sa do spacieho rezimu. ![]()
Medzi casom caje, voda a kukuricne chrupky, obcas rohlik do rucky, obcas korku? Chrupky - mimochodom pouzivate je tiez, je to ok? mne sa ide maly za nimi zabit…
Zubky teda este nemame, ale dasienka a hryzenie cvicime, stravu nemixujem iba roztlacam a male kusky nechavam.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V sedmi měsících měla Majda na oběd masozeleninu a pomalu jsme začínali zavádět dopol. ovocnou přesnídávku.
Kiri obsahuje tavicí soli.
Jen na okraj, co znamená „7mm“??? Jediné co mě napadá jsou milimetry ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
neczuz píše:
mm . 1 měsíc m, více měsíců mm. něco jako 7tt těkotenství.
No jo, ale tak tt znamená Týden Těhotenství. Jako ty dvě T.
U počítání věku mimina je to pak snad už blbost, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
7mm-jo,jo sedmi mesicni miminko
,jo tak my to mame tak nejak asi v pohode,jak tady ctu.Rano az si trosku pohraje v 8:00 mleko 210ml,v 11:30 zeleninka,ve 14:00 mleko 210ml,v 17:00 ovoce,v 19:00 po koupani jen 100ml mleka,pak na noc kolem 20:00 jeste tak 220ml mleka,no a v noci vstavame kolem 3:00 a mleko opet tak 200ml.
Jsem si rikala,jestli nezaradim kasi,aby se tak nenaleval mlekem na noc.Krmite po koupani,nebo pred koupanim?Jo a ty krupinky uz muzem?Ma dva spodni zuby uz mesic a pul a klubou se horni.Ty kousky v potrave nechce v omackach,tech zeleninovych,da se to naucit,jako zvyknout na to,nebo to nehrotit a bud to jist bude,ci ne?Cetla jsem,ze zvykaci ci kousaci reflex,se rozviji v 8mesicich,ale to uz je asi myslen fakt kousaci,ne ten zuzlajici?Dekujujuju.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak mi jíme v 7 měsících úplně stejně jako Jayjay, jen místo UM kojím
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No pro někoho to zní asi blbě, ale éčka, tak ty mě opravdu ale vůbec nezajímaj, to bych malé nemohla dávat vůbec nic, a propo některá éčka jsou přímo zdraví prospěšná a malá jí opravdu všechno a kdybych jí to neosolila, to by z toho opravdu nic neměla, nemyslím tím soli kopu, ale osolím. Třeba dneska má k obědu zemlbábu, tu taky miluje. Je to každýho věc a upřímně, nedivim se, že jsou ve Skandinávii takový bledule, když do roku jsou živi jen z mléka, to si nedovedu představit. Ale je to názor a každého věc. My odmala jedly všechno a nezamarodily jsme taky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
dana27: kazdeho vec to je, ale miminko ti samo nerekne co je pro nej dobre, nevi to, takze je to na nas, mamkach, abychom se mu pokusily dat co nejlepsi a nejzdravejsi zaklad. A ze by bez soli z jidla nic nemelo? To snad ani nemyslis vazne! Ani dospelym se nedoporucuje solit, natoz miminkum. Treba nasemu drobkovi to co je bez soli a cukru chutna az moc. Kdybych mu to osolila/osladila, tak mu to treba taky chutna. Ale proc to budu delat kdyz je to pro nej zbytecne nezdrave?
Ale kazdopadne ty jsi jeho/jeji mama a ty rozhodujes. Zdrave to ale urcite neni!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
neczuz píše:Dana27 píše:
sýr kiri se šunkou![]()
![]()
No to asi nebude úplně optinální. samá éčka. se šunkou to nemá nic společného
No musím, jen souhlasit! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Dana27 píše:
No pro někoho to zní asi blbě, ale éčka, tak ty mě opravdu ale vůbec nezajímaj, to bych malé nemohla dávat vůbec nic, a propo některá éčka jsou přímo zdraví prospěšná a malá jí opravdu všechno a kdybych jí to neosolila, to by z toho opravdu nic neměla, nemyslím tím soli kopu, ale osolím. Třeba dneska má k obědu zemlbábu, tu taky miluje. Je to každýho věc a upřímně, nedivim se, že jsou ve Skandinávii takový bledule, když do roku jsou živi jen z mléka, to si nedovedu představit. Ale je to názor a každého věc. My odmala jedly všechno a nezamarodily jsme taky.
Dano,
ledviny miminka v tomto věku, by neměly přijímat vůbec tvarohy, sýry, pribiňáky, natož slanou šunku.Chléb ani zmiňovat nemusím
!
Neber to jako útok, ale spíš přátelskou diskuzi, ve které Ti chceme né radit, jen doporučit.
To, že jste ještě nezamarodily, není důkaz toho, že jídelníček tvého dítěte je na uspokojující
!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jen můj názor - takto malému dítěti bych určitě nedala chleba, máslo a šunkový sýr......a že je Kiri speciálně dětský? Pardon, ale tomu se fakt věřit nedá, když ani dětská šunka není vhodná pro děti…jen reklamní tah
Jasně, naše babičky i maminky dávali svým dětem v tomto věku rajskou a svíčkovou, ale jen proto, že na to nebyly žádné studie, a myslely si, že dávají plnohodnotnou stravu (maso, zelenina, brambor, těstoviny) a ani nebyl čas shánět speciální dětskou stravu, pokud nějaká byla ![]()
Jo, „éčkám“ se moc vyhnout nedá, ale zase není nutné zatěžovat děti nezdravou nevyváženou stravou…stačí trošku číst složení
Teď klidně nemusí být miminko nemocné, ale třeba ve 30ti letech se může objevit různé onemocnění. A kdo má mlíčka dost, ať klidně jen do roka kojí, pokud dítě nestrádá ![]()
Tak jsem se vykecala a na závěr bych doporučila už jednou zmiňovanou stránku www.kojeni.net
Příspěvek upraven 06.05.10 v 10:36
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Emmaa píše:Dana27 píše:Dano,
ledviny miminka v tomto věku, by neměly přijímat vůbec tvarohy, sýry, pribiňáky, natož slanou šunku.Chléb ani zmiňovat nemusím!
Neber to jako útok, ale spíš přátelskou diskuzi, ve které Ti chceme né radit, jen doporučit.
To, že jste ještě nezamarodily, není důkaz toho, že jídelníček tvého dítěte je na uspokojující!
dětetem by se vůbec nemělo solit ani sladit, už ti to někdo řekl?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit