Jidelníček celý den 7mm

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44198
6.5.10 13:21
zuzka.mamka píše:
dano to dítě neví co je sladké a co je slané, takže to ani nepotřebuje, nezná tu chut, a jak píšeš že solíš je malinko, tak nesol vůbec a máš to, ovšem jestli ti to bude jíst když si jí na to už naučila

jáý si nedokážu představit že bych udělala malý k obědu zemlbábu fakt nee

možná by jsi se nad tím měla zamyslet že své dcerři opravdu škodíš

když jsme byly my malý tak to všechno jiné, tchýně už po šesti nedělí dávala klukům do flašky kaši s banánem rozmixovanou apod. např minulý týden jsme byly u tchýně na obědě, a dělala svíčkovou, jenom jsem zašla za roh, už měla v ruce mističku ze svíčkovou a cpala to klárce, malá sice baštila, a doma měla průjem ještě dva dny, takže jem jí rázně vysvětlila že tohle opravdu ne!

jenže ted už to jsou dokázané věci že můžeš nezralému organismu nenávratně ublížit, tak aspon popřemýšlej

8-o
Kdyby mi někdo cpal ani ne půlroční dítě (dívám se na metřík) svíčkovou,pazoury mu urazím a v životě už tam nepřijdu..Já jsem v té době ještě plně kojila.
Naštěstí mám tolerantní rodinu,tak jsem nic podobného nemusela řešit :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
6.5.10 13:33

Jano tchýni jsem jasně vysvětlila že tohle určitě ne, ona to zřejmě pochopila, taže víc už to neřeším

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
6.5.10 14:16

Nevím Dano, co bys chtěla kupovat v sámošce pro miminko dle seznamu éček. Však má jíst jen zeleninu, výživu, ovoce a nějakou tu kaši..
O donesených omáčkách se ani nezminuji - je to vedle jak tak jedle..Ale tak nějak mi to celkem pasuje na to chodítko, které jsi zminovala v jiné diskuzi..Tam jsi si poradit nechala, tak doufám, že se zamyslíš i zde.
Nikdo si nemyslí, že jsi blbá neschopná matka, každý má nějaký styl výchovy a výživy. Jenže některé věci jsou nad slunce jasnější a téměř obhájit nejdou - a to sůl, uzeniny, tavenáky, ochucené omáčky a tak.
Píšeš - proč by to nemohla?? Napiš spíš proč zrovna toto Ano - co je tam lepšího než mají ostatní.. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
6.5.10 15:04

No asi máte pravdu, ale jak říkám, vidíte to tak, že malou cpu omáčkama a sýrama denně a samýma blemtama. Jen jsem chtěla říct, že se tomu nebráním a když to je, tak jí to dám, ikdyž se dle vás dopouštím velké chyby. Tak jako vám, tak i mě je jasný, že potřebuje spoustu zeleniny, ovoce, což je na prvním místě a pak to ostatní. Opravdu, nemyslete, provokace to fakt neni. Jak píše zuzka, příjdeš k babičce, která ti řekne, že když jsme byly my malý, tak už jsme od půl roka mlíko nejedly a jedly všechno včetně kořeněných jídel. A to je fakt pravda, je to sice 30 let, ale je to tak. A vidim na sobě, že mě to nijak nepoznamenalo, tak ať to malá ochutná (nezdravé = chutné, co si budem říkat). A nějaké studie atd., radši bych se spíš pozastavila nad tím, z čeho ty nemoci jsou, ani bych tak neřekla, že z jídla, jako spíš ze životního prostředí atd. Nehledě na to, ani nechci vidět, čim se ty naše děti budou cpát v patnácti. No radši už nebudu nic řikat, vidim, že vás akorát rozčiluju, což jsem nechtěla, je mi to líto.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
6.5.10 15:08

JO a ještě, pro ty, co nevědí, zemlbába je z pečiva namočeného v mlíce, jablek, tvarohu, takže bych ani neřekla, že je to zdraví škodlivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6243
6.5.10 15:13
Dana27 píše:
JO a ještě, pro ty, co nevědí, zemlbába je z pečiva namočeného v mlíce, jablek, tvarohu, takže bych ani neřekla, že je to zdraví škodlivé.

Tak já jsem i proti tvarohu, ten by se neměl dávat do roka, jelikož obsahuje moc bílkovin a zatěžuje dětské ledviny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
6.5.10 15:13

Dano, podívej se do pár diskuzí v sekci začínáme s příkrmy. Většuna z nás tady řeší jestli v 7mi měsících „UŽ“ kukuřičné křupky, rýži, polentu, jestli 3 příkrmy už nejsou moc, jestli stačí 4 kojení denně, jestli 10 drhů jídel v 10 měsících není moc… A ty pak přijdeš s tím, že jdeš nakupovat se seznamem zakázaných éček, zjistíš, že jsou všude, tak seznam označíš za blbost a kupuješ malé všechno.
Pokud skutečně jak píšeš dáváš hlavně ovoce a zeleninu, tak se vyprdni na všechno další a bude její jídelníček fajn. Vždyť ona se těch našich mňamek dočká a bude jich mít celý život až dost. :wink:

• Citovat
  • Upravit
neczuz
6.5.10 15:14
POkud
Dana27 píše:

Pokud vaříš z uměléo mléka a nepřislazuješ, tak asi ano. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
3870
6.5.10 15:31

Psala jsem, že jsem nekojila, všichni řikaj, že strava má bejt pestrá, ale holt si pod pestrostí představujeme každý něco jiného no. Žádná jídla jí vůbec nepřislazuju, protože ze sladkých má akorát tu bábu a krupicovou kaši. No a do zeleniny cukr, tak to ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
6.5.10 16:08

Holky nechte ji bejt… Však vašim dětem to necpe a čím živí své je její věc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
8.5.10 20:00

Tak my v 7mm byli ještě plně kojení:)Až do 14ti měsíců…synátor příkrmy jak kupované tak dělané doma odmítal pak rovnou začal baštit polívky a normální jídla jako třeba pangas s bramborama a tak.Jo a solila jsem od začátku ale jen malinko,protože já sama zrovna extra taky nesolím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3549
8.5.10 21:17

Dano odvážná jsi to holka,s tímhle se tu pouštět do diskuze :mrgreen: Já takovou odvahu nemám.

Každého věc jak krmí své dítě,samozřejmě existují extrémy,ale zrovna Dana dle mě do nich nepatří,ale já nejsem tou pravou,která by to měla posuzovat :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
8.5.10 21:37

Paradis, díky!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4957
8.5.10 21:43

Dneska se podařilo mé dcerce ulovit kus bábovky a než jsem stačila cokoliv udělat, tak byla v ní. No a myslím, že se svět nezboří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
8.5.10 21:45
Lidka a Sami píše:
Dneska se podařilo mé dcerce ulovit kus bábovky a než jsem stačila cokoliv udělat, tak byla v ní. No a myslím, že se svět nezboří.
:think: a proč by měl?
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí