Jidelníček celý den 7mm

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12978
6.5.10 10:36

V 7 m - kojení, masozeleninový oběd a zkoušení přesnídávek, večer kaše..Nic víc.
Kiri??? Néééééé!!!
Naše jí pečivo s žervé až od 9m.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
6.5.10 10:37
culikata píše:
7mm-jo,jo sedmi mesicni miminko :-) ,jo tak my to mame tak nejak asi v pohode,jak tady ctu.Rano az si trosku pohraje v 8:00 mleko 210ml,v 11:30 zeleninka,ve 14:00 mleko 210ml,v 17:00 ovoce,v 19:00 po koupani jen 100ml mleka,pak na noc kolem 20:00 jeste tak 220ml mleka,no a v noci vstavame kolem 3:00 a mleko opet tak 200ml.Jsem si rikala,jestli nezaradim kasi,aby se tak nenaleval mlekem na noc.Krmite po koupani,nebo pred koupanim?Jo a ty krupinky uz muzem?Ma dva spodni zuby uz mesic a pul a klubou se horni.Ty kousky v potrave nechce v omackach,tech zeleninovych,da se to naucit,jako zvyknout na to,nebo to nehrotit a bud to jist bude,ci ne?Cetla jsem,ze zvykaci ci kousaci reflex,se rozviji v 8mesicich,ale to uz je asi myslen fakt kousaci,ne ten zuzlajici?Dekujujuju.

Máte to hodně podobně. Taky máte odpolední sváču spíš později, proložení odpolední mlékaem. Kaši spíš doporučují před koupáním, aby trochu slehla. Pak bych dalala trochu léka těsně před spanim. Aspoň ti nepůjde spát zamatlaný od kaše. :mrgreen:
Mě kousky bere. Občas to blbě namačkam. Ale neřešila bych to, když nechce, nechce. Do 15ti se to snad srovná. :mrgreen: V nejhoršim přejde rovnou na důchodcovskou kašovitou stravu pro bezzubé. :dance:

• Citovat
  • Upravit
17226
6.5.10 10:38

Ad bledule ve Skandinávii - jsou bledí, protože na ně doléhá nedostatek slunce a tepla, a taky půl roku delší noc :think: :lol: To jen pro upřesnění, že to se stravou nemá co společného :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
6.5.10 10:43
Dana27 píše:
No pro někoho to zní asi blbě, ale éčka, tak ty mě opravdu ale vůbec nezajímaj, to bych malé nemohla dávat vůbec nic

V podušené zelenině a ovoci éčka nejsou. a nic jiného jí dávat v 7mi měsících ani nemusí.

Dana27 píše:
a kdybych jí to neosolila, to by z toho opravdu nic neměla, nemyslím tím soli kopu, ale osolím.

tak můj syn a myslím, že děti většiny z nás z toho nic nemaj. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
neczuz
6.5.10 10:46

Já myslím, že se to opravdu s tou výživou dětí v současné době moc řeší. Stejně jako se zase dřív moc řešila hygiena a všechno se sterilizovalo. Každá doba má své. Přehání se význam kojení, zakazuje se kde co kvuli alergiim. Takže bych nebyla tak úzkostlivá.** ALE V 7mi měsících tavený hnus, ze kterého mám špatné svědomí i já, když ho sním… :poblion:**

• Citovat
  • Upravit
17226
6.5.10 10:47

Dano, nezlob se, ale četla jsi vůbec nějaké informace o stravování malých miminek a radila jsi se třeba s některými jinými maminkami nebo Dr.??????? :think: Jak můžeš solit a sladit pro 7.měsíční mimi :zed: To dítě opravdu neví, že to má být solené, slazené nebo nějak dochucené. A když mu to nechutná, zkus jinou zeleninu, ovoce nebo přidej trošku UM, které pije.
Ty by ses možná měla bát, že mu za pár let zjistí nemoc ledvin nebo jinou chorobu :cert: 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
teresa20
6.5.10 11:28

Solit jídlo rozhodně NE.
Malému jsem vždy dávala zeleninku a maso bez ochucení. Dítě neví, že lepší chuť bude mít jídlo osolené či oslazené a nevyžaduje to. Pokud mu to ukážeš, tak je jasné, že už neochucené nechce.
Adámovi jsem jednou koupila skleničku od hippu, když byl malé mimi. Do té doby jídlu moc nedal, snědl pár lžiček a chtěl mlíko. Ten hipp tehdy snědl celý a ještě řval, chtěl ještě - ochutnala jsem to a bylo to slané, a to i na mě docela dost. Už jsem mu to víckrát nekoupila. Mimochodem, jídlo můžeš dochutit jinak - já dávám bazalku, petrželku, pažitku atd. Sůl zatěžuje dětský organismus, to si přečteš snad v každém článku o dětské výživě.
Slazení je jiná věc. Jídlo samozřejmě nesladím, pití bohužel musím. Neoslazené mi nevezme ani náhodou a zase si myslím, že je lepší když pije sladké než kdyby nepil nic. Sladím glukopurem zhruba od devíti měsíců.

• Citovat
  • Upravit
8049
6.5.10 11:36
Dana27 píše:
No pro někoho to zní asi blbě, ale éčka, tak ty mě opravdu ale vůbec nezajímaj, to bych malé nemohla dávat vůbec nic, a propo některá éčka jsou přímo zdraví prospěšná a malá jí opravdu všechno a kdybych jí to neosolila, to by z toho opravdu nic neměla, nemyslím tím soli kopu, ale osolím. Třeba dneska má k obědu zemlbábu, tu taky miluje. Je to každýho věc a upřímně, nedivim se, že jsou ve Skandinávii takový bledule, když do roku jsou živi jen z mléka, to si nedovedu představit. Ale je to názor a každého věc. My odmala jedly všechno a nezamarodily jsme taky.

Hm, no comment. Já teda nejsem zrovna zastánce tabulek, a je to každého věc, ale v tomhle případě si říkám, aby ti náhodou malá v budoucnu nepoděkovala, žes jí stravou zadělala na nějaký problém :nevim: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
6.5.10 11:40

Holky, tak já nevim, ale zdá se mi to všechno opravdu nějak přehnané. Vy si zase myslíte, že jí do jídla cpu půl kila sole nebo co? Tak když vařim brambory, tak tam prostě ze slánky trošku kápnu, ale to je minimum. Malé je 9 měsíců, takže si myslim, že ten kapík jí opravdu neuškodí. Ani mě nenapadlo, že by se to odrazilo na jejím zdravotním stavu ve 30ti letech, totální blbost, nezlobte se na mě. Asi si myslíte, že do ní peru samý nezdravý věci - blbost - zeleninu na máslíčku s masem miluje, to děláme často, těstoviny a rýži taky, omáčky taky, bohužel jsou ochucené, protože třeba donesou kamarádky, babička a tak. Knedlík, taky chutná. A k těm éčkám, našla jsem si éčka pro děti nevhodná, i přímo nebezpečná a vypsala si je na lístek do peněženky. Vyrazila jsem na nákup a byla jsem dost na dně, nic jsem Dáně nemohla koupit, protože byly prostě všude, i jak říkáte, v té dětské šunce, kterou mimochodem pořád kupuju. Já sama sice nesladim čaj ani kafe, ale jí do čajíku trošku dám, nemyslím si, že to je špatně. Je ale pravda, že Dáňa nedostává třeba takový ty křupky, nebo rohlík, oplatku a tak. Prostě má 5× denně jídlo a mezi tim nic - vůbec. Asi si myslíte, že jsem blbá neschopná matka, ale opravdu by mě nenapadlo, že bych tím mojí holčičce mohla jakkoliv škodit, nebo jí dokonce ohrozit - to je pitomost. A abych ještě doplnila, malou jsem nekojila, chtěla jsem, ale bohužel v šestinedělí jsem byla totálně „vyždímaná“, takže s kojením byl útrum, takže malá je od narození na sunaru. Tak sorry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
6.5.10 11:42

Není to s tím taveňákem nějaká provokace? 8-o

Markét měla sedm měsíců včera a jí pouze MM a masozeleninové příkrmy k obědu a ovoce jako svačinu.
Není kam spěchat.

Jo a je opálená a ne jak Skandinávec :lol: Má pleť po tatínkovi, takže stačí vylézt ven a hnědne :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
6.5.10 11:49

Provokace určitě ne, moje malá je teda taky jak od moře, ale to má zase po mě. Ale upozorňuji, že stravou to neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
6.5.10 11:51

Já taky nejsem zastáncem tabulek.Zvlášť u Emičky jsem spoustu věcí nehrotila,protože nechtěla jíst přesnídávky,kaše,v 9.měsících dostala trošku žervé mázlé na kukuřičné křupce nebo pečivu,později trošku tvarohu,pak různé pomazánky,zakladem žervé nebo tvaroh - např.z vaječných žloutků,pažitky,tvrdého sýra..

Nic jsem ale nesolila a nesolím doteď.V potravinách je přirozeně soli dost.I pro dospělého člověka.Natož pro nevyvinuté ledviny malého dítěte..

Já doma vařím téměř bez soli.Jsem kardiak,vím,že mi to škodí.Sůl zbytečně zadržuje vodu v organismu,to není žádoucí u nikoho.I brambory vařím s kmínem,majoránkou,pak k nim přidám třeba porek.U nás si každý dochucuje na talíři.Podobně vařím skoro vše.Tím pádem může Emča jíst hodně věcí s námi.A když vařím něco pro Emičku nevhodného,mám pro ni zamražené jídlo.

Pokud dělám něco na cibulce,Emči to většinou nedávám.Máslo nebo rostlinný olej jí do jídla přidávám čerstvý.

Omáčky moc nejíme,ochucenou omáčku já nevím čím - např.masoxem,podravkou,bych nedala ani svému staršímu dítěti.A mohl by mi ji přinést kdokoliv.

Je to věc názoru.Je jasné,že si to každý bude dělat podle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3870
6.5.10 11:55

No Jano, já taky malé zamražuju třeba polévku, protože když jsou třeba k obědu řízky, tak to je jasné, že ty jí určitě nedám :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10052
6.5.10 12:45

dano to dítě neví co je sladké a co je slané, takže to ani nepotřebuje, nezná tu chut, a jak píšeš že solíš je malinko, tak nesol vůbec a máš to, ovšem jestli ti to bude jíst když si jí na to už naučila

jáý si nedokážu představit že bych udělala malý k obědu zemlbábu fakt nee

možná by jsi se nad tím měla zamyslet že své dcerři opravdu škodíš

když jsme byly my malý tak to všechno jiné, tchýně už po šesti nedělí dávala klukům do flašky kaši s banánem rozmixovanou apod. např minulý týden jsme byly u tchýně na obědě, a dělala svíčkovou, jenom jsem zašla za roh, už měla v ruce mističku ze svíčkovou a cpala to klárce, malá sice baštila, a doma měla průjem ještě dva dny, takže jem jí rázně vysvětlila že tohle opravdu ne!

jenže ted už to jsou dokázané věci že můžeš nezralému organismu nenávratně ublížit, tak aspon popřemýšlej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
6.5.10 13:15
Dana27 píše:
Holky, tak já nevim, ale zdá se mi to všechno opravdu nějak přehnané. Vy si zase myslíte, že jí do jídla cpu půl kila sole nebo co? Tak když vařim brambory, tak tam prostě ze slánky trošku kápnu, ale to je minimum. Malé je 9 měsíců, takže si myslim, že ten kapík jí opravdu neuškodí. Ani mě nenapadlo, že by se to odrazilo na jejím zdravotním stavu ve 30ti letech, totální blbost, nezlobte se na mě. Asi si myslíte, že do ní peru samý nezdravý věci - blbost - zeleninu na máslíčku s masem miluje, to děláme často, těstoviny a rýži taky, omáčky taky, bohužel jsou ochucené, protože třeba donesou kamarádky, babička a tak. Knedlík, taky chutná. A k těm éčkám, našla jsem si éčka pro děti nevhodná, i přímo nebezpečná a vypsala si je na lístek do peněženky. Vyrazila jsem na nákup a byla jsem dost na dně, nic jsem Dáně nemohla koupit, protože byly prostě všude, i jak říkáte, v té dětské šunce, kterou mimochodem pořád kupuju. Já sama sice nesladim čaj ani kafe, ale jí do čajíku trošku dám, nemyslím si, že to je špatně. Je ale pravda, že Dáňa nedostává třeba takový ty křupky, nebo rohlík, oplatku a tak. Prostě má 5× denně jídlo a mezi tim nic - vůbec. Asi si myslíte, že jsem blbá neschopná matka, ale opravdu by mě nenapadlo, že bych tím mojí holčičce mohla jakkoliv škodit, nebo jí dokonce ohrozit - to je pitomost. A abych ještě doplnila, malou jsem nekojila, chtěla jsem, ale bohužel v šestinedělí jsem byla totálně „vyždímaná“, takže s kojením byl útrum, takže malá je od narození na sunaru. Tak sorry.

Buď je to provokace nebo ztracený příoad. Myslím, že nemá cenu přesvědčovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí

3 batolecí mléko