Jidelníček celý den 7mm
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Jidelníček celý den 7mm
maminky prosim o nejaky odkaz,ci rady,jaky ma rezim jidla,krmeni 7mm,kolik ceho davate,v kolik hodin,za jak dlouho,co vam papa,co ne.Vim,ze mleko travi 2a pul hodky,ale jak je to se zeleninou ci ovocem,takze kdy co davat?Zacala jsem davat zeleninove prikrmy-takze jen male sklenicky,vic zatim nesni,odpoledne ovoce,drobinky v masovych presnidavkach ho rozkaslavaji,ci davi.Ale mleka mi vypije 4krat za den po 200-250ml,cajik nechce ani po jidle jen mlicko.Jiste uz tady nejake diskuse probehly,takze prosim jestli o nich vite,nahodte nejaky odkaz,rada se podivam,poucim,dekuju moooc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já Dáně v 7 měsících dávala k snídani mlíko cca v 8.00 hod, pak kolem 10.00 hod.jogurt, pak oběd příkrm, taky zeleninový, ale už i třeba bramborovou kaši s mrkví a masem, brambory,rýži, těstoviny, polévky, pak odpoledne po třetí hod. přesnídávku, nebo chleba se sýrem a třeba kolem tý šestý ještě samotného sýra a před spaním v půl osmé mlíčko. Čaje teda pila, tak půl litru denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zuzko, baštila baštila, udělala jsem slaboučkej plátek, kůrka pryč, máslíčko, sýr kiri se šunkou, ale musela jsem jí to odtrhávat a dávat kousky do busy, teď už ale zoubkama trhá sama.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já dávám po probuzení kolem osmé mlíčko, pak ovocnou přesnídávku kolem 10 hod., pak oběd různou zeleninu s masíčkem většinou kolem 12-13, pak má mlíčko v 17h, a pak poslední mlíčko na noc v 20 hod
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tak to jste teda mega šikovný, klárce je 6 měs, a ještě ani jedne zoubek se nám neukázal
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jo a abych doplnila, na papání, to šikovný jsme, až moc, ale na to lezení, to jsme levý jako šavle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
já chci taky nějaký zoubky vidět konečně.-DD
ale všude se píše mězi 6-8 měs tak jse zatím v klidu
ale dostala mě dcerka mé kamarádky která se pyšní dvouma zoubkama od 4. mes:-)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To buď úplně v klidu, ségry malá neměla do jednoho roku ani jeden zub a snědla snad úplně všechno. Dneska jí je 19 měsíců a má „hubu plnou zubů“. Neboj, za chvilku je uvidíš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my kousky taky nemusíme a musím tedy taky časově posunout to co jíme, protože Dáda měl kvůli exemu celý sedmý měsíc „dietu“ - jen kojení + UM pro alergiky…
Ale když jsme teď opět najeli na jídlo tak to je v 5 kojení, po deváté přesnídávka/jogurt, k obědu 220g masozeleninový (domácí a plně rozmixovaný) příkrm, ke svačině kolem 15:30 přesnídávka, k večeři v 18.00 kaše ze 150ml UM. A během dne dle toho jak chce čaj (lépe řečeno kdykoliv řve ale čas na jídlo není
)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, vsechny potrebne informace, t.j. rezim krmeni, jaky druh ovoce a zeleniny davat naleznes tady http://www.kojeni.net/prikrmy.php ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
chleba se sýrem, tak to jsem z toho vedle, vždyť je to slané a děti do roka nic slaného mít nemají. Anežce bude devět měsíců a papá je zeleninové pyré, nikam nespěcháme, vždyť například ve Skandinávských zemích se výhradně kojí do roka a děti jsou jak řípy, i dospělci.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Kousání a schopnost polykat kousky je u každého dítěte jiná.
Adámek vyžadoval kašovitou a potom hodně rozmělněnou stravu až do 18.měsíců.Potom ze dne na den začal sám od sebe kousat.
Emička začala vyžadovat kousky ve stravě brzy,kašičky a přesnídávky odmítala.Jedla je snad jen měsíc od začátku přikrmování.Vyhověla jsem jí,dávala jsem jí kukuřičné křupky,kousky pečiva z žervé nebo lučinou.To jí ještě rok nebyl.
Narodila se v listopadu,o prázdninách v létě už jedla čerstvé ovoce v kouscích.Přesnídávky nechtěla..
Ne vždy jde vše podle tabulek..
Zase tak bych to nehrotila,ale sýr Kirry bych nedala,je to „taveňák“,i když se to tak nechce tvářit a dělá si reklamu.
Obě děti jsem plně kojila půl roku.Adámka hodně dlouho,Emču stále kojím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit