Názor na jídelníček v 9 měsících
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
michaela1808 píše:michaela1808 píše:
ahoj, také mám první, 9,5měs…nedávno jsme dokojila, takže máme asi menší dávky UM a máme to takto:
mezi 4-6 hod 150ml UM (v polospánku)
cca 9hod 150 UM
mezitím požmoulá kousek chleba, začínám s Lučinou, máslem
kolem 12hod oběd - masozelenina
po 16hod trocha ovoce s jogurtem a sušenkou (moc toho ale nesní, pár lžiček)
kolem 18hod kaše ze 130ml vody
kolm 20hod 150ml UMmyslím, že malá jí fakt jak vrabec, ale má před 9kg (je spíš drobná), tak mě ta vaše váha taky dost zmátla…
jinak zkouším občas pudink, pomeranč, hrozno, ale pomalu, protože stále dost trpím na prdyne já, ale malá trpí na prdy, pardon!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ze stejného důvodu jsem nedávno zakládala podobnou diskuzi. Vidím, že těch 9 ´m je nějak zlomových, maminkám asi dochází fantazie a vaření. Já jsem na tom úplně stejně, taky mi přijde, že je to pořád dokola. A hledám rady.
U nás:
4h UM 150 ml, 7-8hUM 210 ml a potom se mnou u snídaně pár drobečků rohlíku, 10h ovoce (banán, jablko, hruška, popř. ovoc. přesnídávka + do toho někdy přimíchám dětské sušenky nebo křupky), 13h oběd - maso (obden) + zelenina (mrkev, brokolice, květák, faz. lusky, petržel, červená řepa, cuketa, hrášek, pórek, brambor), občas do toho přidám rýži, jáhly, kuskus, pohanku, 1× týdně vajíčko, 16h sváča - jogurt + kaše - míchám to a někdy přidám kousek ovoce, 19h 210 ml UM
Jinak s tou váhou… My máme přes 10 kg a 76 cm (9,5 m)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
michaela1808 píše:
ahoj, také mám první, 9,5měs…nedávno jsme dokojila, takže máme asi menší dávky UM a máme to takto:
cca 9hod 150 UM
kolm 20hod 150ml UMmyslím, že malá jí fakt jak vrabec, ale má před 9kg (je spíš drobná), tak mě ta vaše váha taky dost zmátla…
jinak zkouším občas pudink, pomeranč, hrozno, ale pomalu, protože stále dost trpím na prdy
Pomeranč? To bych teda měla strach že se mi osype ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jennýsek píše:michaela1808 píše:Pomeranč? To bych teda měla strach že se mi osype
cca 9hod 150 UM
jinak zkouším občas pudink, pomeranč, hrozno, ale pomalu, protože stále dost trpím na prdy
Musí se to postupně zkusit. My jsme dostávali šťávičky z ovoce ani nám nebyly ještě 3měsíce.Když v létě byly jahody, taky jsem mu je zkusila dát. A OK. Zas ale nesedly borůvky, to ho bolelo bříško.
Syn má teda už 20měsíců, ale momentálně nejvíc miluje mandarinky, pomeranče a grep.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Náš jídelníček:
7.00 - 210ml UM
10.00 - 120ml jogurtu
11.30 - dvě naběračky polévky
12:30 - masozelenina
15.30 - 190ml přesnídávky
17:30 - 150ml kaše
20.00 - 210ml UM
20:30h jde spát a vstávámé v 7:00h ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jennýsek píše:michaela1808 píše:Pomeranč? To bych teda měla strach že se mi osype
cca 9hod 150 UM
no, zkusila jsme a neosypala se
, ptala jsem se mudr a prý pomaličku zkusit. každopádně třeba jahodové přesnídávky se dělají od 4.měs, to je teda podle mě mnohem horší alergen a celer je v příkrmech od Hami taky od uk.4.měs…takže v 9.5 měs pár minikousků pomeranče je snad ok
ještě na zpestření přidávám nějaké koření - bylinky - bazalku, peržel…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak my zatím UM,kaše,přesnídávky,maso(kuřecí,jehněčí,krůtí,hovězí)zelenina(mrkev,celer,petržel,brokolice,kedlubna,porek,květák,okurka,rajče),ovoce(jablko,banán,mandarinka,pomelo,hroznové víno,hruška,meruňka,pomeranč)dětské sušenky,opečený toust(ukradla),kousek tvrdého sýra(ukradla),jogurty(jen bílé),chleba s žervé,ochutnala mléko,brambory,rýže,těstoviny,jáhly-to je asi všechno
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
fifinka609 píše:
Tak my zatím UM,kaše,přesnídávky,maso(kuřecí,jehněčí,krůtí,hovězí)zelenina(mrkev,celer,petržel,brokolice,kedlubna,porek,květák,okurka,rajče),ovoce(jablko,banán,mandarinka,pomelo,hroznové víno,hruška,meruňka,pomeranč)dětské sušenky,opečený toust(ukradla),kousek tvrdého sýra(ukradla),jogurty(jen bílé),chleba s žervé,ochutnala mléko,brambory,rýže,těstoviny,jáhly-to je asi všechno
to je ale šikovná lapka:-)
mně je jí zas kolikrát tak líto, když jíme a ona se na nás dívá, že jí dám něčeho neškodného prostě trochu ochutnat…(kousek brambory, rýže, masa, omáčky…, ale mikrokousky)
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takkoukám, že všechy jídelníčky máme podobné
jem se mi to zdálo že jíme nějak málo a hlavně pořád to samé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mě by teda docela zajímaly ty ryby-jako jestli je mám dávat vážně až po roce a nebo,když bude mít rybu jednou za čas tak jestli to nevadí.A proč se ty ryby vlastně nesmí?Já myslela že jsou zdravé ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
fifinka609 píše:Řekla bych, že ryby vadí jen proto, že jsou alergen - ale to je plno potravin a taky je člověk jednou vyzkouší
Mě by teda docela zajímaly ty ryby-jako jestli je mám dávat vážně až po roce a nebo,když bude mít rybu jednou za čas tak jestli to nevadí.A proč se ty ryby vlastně nesmí?Já myslela že jsou zdravé
Mám doma jednu skleničku od 8měsíce s rybou, ale zatím jsem jí ještě nezkoušela…zkusím asi trochu a uvidím co mu to udělá
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hefilko, můžeš být v klidu, my za pár dní oslavíme teprve 7 měsíců a taky máme některé oblečky 9-12 měs.
![]()
hefilka píše:Mefag-r píše:Aha, takže ona není nijak drobná jenom ten náš holomek je obr. Doufám, že už přestane takhle rychle růst. Musím mu kupovat oblečení 9-12měs.
v šesti měsících měla 62cm a vážila 6800g a v osmi měsících měřila 66cm a vážila 7100g
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Oživuji diskuzi s několika otázkama:
- Fakt dáváte 9. měsíčnímu dítku krajíc chleba? Není to brzo? A jaký dáváte - čerstvý nebo třeba dva dny starý? Musím to zítra zkusit, ale neumím si představit, jak ho bude dlabat

- Které ovoce a zeleninu dáváte čerstvou a kterou vařenou?
- Dáváte už polévku i hlavní chod nebo jen „kejdičku“ masozeleninu:
- Jak máte nastavený pitný režim mezi jídly?
- Kolik UM potřebuje 9. měsíční dítko za den?
- Kupujete už nějaké dětské sušenky (kromě kukuř. křupek)?
Děkuji moc za odpovědi… nějak se v tom plácám a mám pocit, že jsme v jídle pozadu.
- Citovat
- Upravit