Názor na jídelníček v 9 měsících
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Chocolate
1. chleba nedávám vůbec s lepkem jsme začali v 8m navíc nemá zuby takže nevím co by s chlebem dělal
2. všechno zatím vařím. maximálně cucat jablko
3. polévku nedávám, jen kejdičku viz zuby
4. během jídla a mezi jídly nabízím vodu (vypije tak 200ml/den)
5. kojím takže nevím
6. sušenky nekupuju. vadí mi přidaný cukr takže dávám vyjímečně křupky
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Chocolate Ahoj, tak my v deviti mesicich:
1. Chleba jsem nedavala, ale housku na zuzlani jo a pekne se na ni naucil kousky. Davala jsem cerstve.
2. Zeleninu varenou, ovoce - v deviti mesicich presnidavky nebo banan (protoze je mekkej), ovsem ten vicemene na rozpatlani.
3. Bez polevky, malej se v jidle hrozne frflal i tak
4. Nabizela jsem vodu mezi jidly a mezi kojenim, vypil tak 200 - 250 ml za den. (Jinak tedy snidane - kase, svaca - ovocna, obed - kojeni, pak svaca - zelenina, nakonec pred spanim kojeni a v noci 2× kojeni).
5. Kolik UM, to neporadim
6. Ja kupovala krome ryzovych krupek jeste zeleninova a ovocna kolecka. Zijeme v cizine, tak na znacky se neptej. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky díky, tak zase nejsme takoví exoti.
Pročetla jsem tuto diskuzi a nějaké maminky tady psaly o chlebu s máslem, ale nějak mi to fakt nepasuje.
Malá umí žužlat z chleba kůrku, ale dostane ji tak jednou, dvakrát za týden. S kousíčkama ještě trošku bojujeme. Když jsou ty kousky měkké (vařené maso), tak to ještě jde, ale jablíčko na malé kostičky je neřešitelný problém.
- Citovat
- Upravit
@Chocolate Malemu je ted 13 mesicu a teprve zaciname s jablickem nakrajenym na tenounke platky, aby se mu dobre kousaly - ma tri zuby. Bez zubu, to jsem jablko na kosticky vubec nedavala, jenom presnidavku nebo nastrouhane na jemnem struhadle. Banan, ten sel i bez zubu, jak zacal jist kousky. Taky broskev byla mekka, tak na male kosticky, a jahody - ty jsem zacala kolem roku, ty jsou taky mekke.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak Andulka(10měs) snídá normální chleba s máslem, někdy i s kapkou domácího medu, od 8,5 měsíců, nebo rohlík, nakrájené na kostičky, zuby ještě nemá, ale zvládá žužlat
k tomu čajík
Na sváču jablko, banán, zralou hrušku-na kousky.Nebo jí vařím přesnídávku.
V poledne buď polévku nebo druhý. Jí maso na kousky, červenou čočku, různý zeleniny, mačkaný nebo pyré, přílohy-brambory, těstoviny, rýži. Nesolím, koření-pouze kmín.
Odpol většinou bílý jogurt s ovocem.
Večeře-různé kaše-jáhlová pšeničná rýžová, krupičná…
Sušenky-do přesnídávky nebo do jogurtu Sunarky, tak 3ks, nebo obyč. piškoty Opávia.
Taky křupe kukuřičný křupky, nepravidelně.
Jinak ochutnává to, co zrovna jíme my, učí se chutě ![]()
Ráno udělám hrnek čaje a to pije přes den, cca 200ml
Kojení podle chuti, jak si řekne-cca3×přes den+3×v noci.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj, malá má dnes devět měsíců a baští takto:
1. Chléb bez kůrky ( kůrku jen na žužlání, ne čerstvý, spíše den dva starý) nebo kousek rohlíku s máslem nebo lučinou dopo na sváču. Má teda sedm zubů, ale i tak si to ty děti rozmělní dásněma.
2. Ovoce dávám jen čerstvé, nikdy jsem nevařila. Má vyzkoušené jablko, hrušku, švestku, banán, meruňku, miluje nektarinky, hrozny, meloun. Teď o víkendu měla i kousek mandarinky. Zeleninu vařím, ale měla i kousek syrového rajčete, salátové okurky.
3. Na oběd hustší polévku (třeba zelenina + maso + vločky) nebo kejdičku (ale já teda už tři měsíce nemixuji, vše má s kouskama). Dva chody určo ne, to by zatím nesnědla.
4. Cca 200ml/den.
5. Kojím jen ráno po probuzení, za hoďku má 200 ml UM a 200 ml UM večer. Na krabicích píší 2 - 3 denně 200 ml/den, ale má ještě kaši a jogurt takže si myslím, že mléčnou dávku má pokrytou.
6. Kupuji Sunarky i piškoty a občas je přidám buď do ovoce, jogurtu nebo přesnídávky.
Taky se mi zdá, že vařím stále to samé takže zhruba co 14 dní přidám něco nového. Minulý týden měla mrkev + rajče + rýži - rozvařené a k tomu hovězí maso a jen se olizovala.
Předtím brambor + květák, pomačkat s trochou másla + králičí maso. A tak no. Zde je trocha inspirace:
http://maminky.eu/…-6-mesicu-89, https://www.emimino.cz/…-dite-56446/, http://www.mimibazar.cz/recepty.php?…, http://www.kojeni.net/…ty/index.php.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky už dáváte vařený hovězí, já dnes koupila, uvařím a zamrazím mini porce, ale doktorka říkala, že mám dávat zatím jen bílý maso ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Licena píše:
Holky už dáváte vařený hovězí, já dnes koupila, uvařím a zamrazím mini porce, ale doktorka říkala, že mám dávat zatím jen bílý maso
Já kupuji telecí, vepřovou panenku, kuře, králíka, holuba, krůtu.
Rozvážím si to po porcích do malinkých plastových krabiček, hodím do mrazáku a pak jen uvařím spolu se zeleninkou.
- Citovat
- Upravit
No já dávám kuře, králíka, krůtí, telecí, hovězí, ale i vepřovou kýtu. Hlavně libové a opravdu kvalitní. Zatím jsem nezkoušela ryby, ale na to se chystáme příští týden, to bude mít Áňa 10 měsíců. Maso je lepší krájet na malé kousky, já ho nikdy nemixovala.No a jednou týdně místo masa žloutek, teď ho dělávám s květákem, jako na mozeček. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monalka díky, Luky ještě nemá ani 8,5 měsíce, tak ještě mixuji, rybu tedy plánuji poprvé až na vánoce ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Licena píše:
Holky už dáváte vařený hovězí, já dnes koupila, uvařím a zamrazím mini porce, ale doktorka říkala, že mám dávat zatím jen bílý maso
Jj, dávám vlastně od začátku příkrmů. Ale teda nedávám zatím vepřa. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@gabik19 Myslím,že pokud je to kýta nebo panenka, tak je to výborný maso i pro prťata
Důležitý je to prostřídávat, nedělat pořád jen to samý dokola ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@monalka Tak to vyzkoušíme. Jinak samozřejmě střídám hov. - kuře - krůta - králík. On mi někdo říkal, že zatím nee, ale stejně mi vrtalo hlavou proč.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit