Názor na jídelníček v 9 měsících

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12743
9.10.12 14:12

@Chocolate
1. chleba nedávám vůbec s lepkem jsme začali v 8m navíc nemá zuby takže nevím co by s chlebem dělal
2. všechno zatím vařím. maximálně cucat jablko
3. polévku nedávám, jen kejdičku viz zuby
4. během jídla a mezi jídly nabízím vodu (vypije tak 200ml/den)
5. kojím takže nevím
6. sušenky nekupuju. vadí mi přidaný cukr takže dávám vyjímečně křupky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1021
9.10.12 14:21

@Chocolate Ahoj, tak my v deviti mesicich:
1. Chleba jsem nedavala, ale housku na zuzlani jo a pekne se na ni naucil kousky. Davala jsem cerstve.
2. Zeleninu varenou, ovoce - v deviti mesicich presnidavky nebo banan (protoze je mekkej), ovsem ten vicemene na rozpatlani.
3. Bez polevky, malej se v jidle hrozne frflal i tak
4. Nabizela jsem vodu mezi jidly a mezi kojenim, vypil tak 200 - 250 ml za den. (Jinak tedy snidane - kase, svaca - ovocna, obed - kojeni, pak svaca - zelenina, nakonec pred spanim kojeni a v noci 2× kojeni).
5. Kolik UM, to neporadim
6. Ja kupovala krome ryzovych krupek jeste zeleninova a ovocna kolecka. Zijeme v cizine, tak na znacky se neptej. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocolate
9.10.12 14:27

Holky díky, tak zase nejsme takoví exoti.
Pročetla jsem tuto diskuzi a nějaké maminky tady psaly o chlebu s máslem, ale nějak mi to fakt nepasuje.
Malá umí žužlat z chleba kůrku, ale dostane ji tak jednou, dvakrát za týden. S kousíčkama ještě trošku bojujeme. Když jsou ty kousky měkké (vařené maso), tak to ještě jde, ale jablíčko na malé kostičky je neřešitelný problém.

• Citovat
  • Upravit
1021
9.10.12 14:33

@Chocolate Malemu je ted 13 mesicu a teprve zaciname s jablickem nakrajenym na tenounke platky, aby se mu dobre kousaly - ma tri zuby. Bez zubu, to jsem jablko na kosticky vubec nedavala, jenom presnidavku nebo nastrouhane na jemnem struhadle. Banan, ten sel i bez zubu, jak zacal jist kousky. Taky broskev byla mekka, tak na male kosticky, a jahody - ty jsem zacala kolem roku, ty jsou taky mekke.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.10.12 14:33

Příspěvek upraven 27.05.16 v 15:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
9.10.12 14:35

Příspěvek upraven 27.05.16 v 15:53

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
10.10.12 10:06

Tak Andulka(10měs) snídá normální chleba s máslem, někdy i s kapkou domácího medu, od 8,5 měsíců, nebo rohlík, nakrájené na kostičky, zuby ještě nemá, ale zvládá žužlat :lol: k tomu čajík
Na sváču jablko, banán, zralou hrušku-na kousky.Nebo jí vařím přesnídávku.
V poledne buď polévku nebo druhý. Jí maso na kousky, červenou čočku, různý zeleniny, mačkaný nebo pyré, přílohy-brambory, těstoviny, rýži. Nesolím, koření-pouze kmín.
Odpol většinou bílý jogurt s ovocem.
Večeře-různé kaše-jáhlová pšeničná rýžová, krupičná…
Sušenky-do přesnídávky nebo do jogurtu Sunarky, tak 3ks, nebo obyč. piškoty Opávia.
Taky křupe kukuřičný křupky, nepravidelně.
Jinak ochutnává to, co zrovna jíme my, učí se chutě :lol:
Ráno udělám hrnek čaje a to pije přes den, cca 200ml
Kojení podle chuti, jak si řekne-cca3×přes den+3×v noci.
:mavam: :mavam: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
10.10.12 14:34

Ahoj, malá má dnes devět měsíců a baští takto:

1. Chléb bez kůrky ( kůrku jen na žužlání, ne čerstvý, spíše den dva starý) nebo kousek rohlíku s máslem nebo lučinou dopo na sváču. Má teda sedm zubů, ale i tak si to ty děti rozmělní dásněma.
2. Ovoce dávám jen čerstvé, nikdy jsem nevařila. Má vyzkoušené jablko, hrušku, švestku, banán, meruňku, miluje nektarinky, hrozny, meloun. Teď o víkendu měla i kousek mandarinky. Zeleninu vařím, ale měla i kousek syrového rajčete, salátové okurky.
3. Na oběd hustší polévku (třeba zelenina + maso + vločky) nebo kejdičku (ale já teda už tři měsíce nemixuji, vše má s kouskama). Dva chody určo ne, to by zatím nesnědla.
4. Cca 200ml/den.
5. Kojím jen ráno po probuzení, za hoďku má 200 ml UM a 200 ml UM večer. Na krabicích píší 2 - 3 denně 200 ml/den, ale má ještě kaši a jogurt takže si myslím, že mléčnou dávku má pokrytou.
6. Kupuji Sunarky i piškoty a občas je přidám buď do ovoce, jogurtu nebo přesnídávky.

Taky se mi zdá, že vařím stále to samé takže zhruba co 14 dní přidám něco nového. Minulý týden měla mrkev + rajče + rýži - rozvařené a k tomu hovězí maso a jen se olizovala. :lol: Předtím brambor + květák, pomačkat s trochou másla + králičí maso. A tak no. Zde je trocha inspirace:
http://maminky.eu/…-6-mesicu-89, https://www.emimino.cz/…-dite-56446/, http://www.mimibazar.cz/recepty.php?…, http://www.kojeni.net/…ty/index.php.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
10.10.12 19:17

Holky už dáváte vařený hovězí, já dnes koupila, uvařím a zamrazím mini porce, ale doktorka říkala, že mám dávat zatím jen bílý maso :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocolate
10.10.12 19:46
@Licena píše:
Holky už dáváte vařený hovězí, já dnes koupila, uvařím a zamrazím mini porce, ale doktorka říkala, že mám dávat zatím jen bílý maso :nevim:

Já kupuji telecí, vepřovou panenku, kuře, králíka, holuba, krůtu.
Rozvážím si to po porcích do malinkých plastových krabiček, hodím do mrazáku a pak jen uvařím spolu se zeleninkou.

• Citovat
  • Upravit
959
10.10.12 19:50

No já dávám kuře, králíka, krůtí, telecí, hovězí, ale i vepřovou kýtu. Hlavně libové a opravdu kvalitní. Zatím jsem nezkoušela ryby, ale na to se chystáme příští týden, to bude mít Áňa 10 měsíců. Maso je lepší krájet na malé kousky, já ho nikdy nemixovala.No a jednou týdně místo masa žloutek, teď ho dělávám s květákem, jako na mozeček. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
729
10.10.12 20:07

@monalka díky, Luky ještě nemá ani 8,5 měsíce, tak ještě mixuji, rybu tedy plánuji poprvé až na vánoce :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
10.10.12 20:21
@Licena píše:
Holky už dáváte vařený hovězí, já dnes koupila, uvařím a zamrazím mini porce, ale doktorka říkala, že mám dávat zatím jen bílý maso :nevim:

Jj, dávám vlastně od začátku příkrmů. Ale teda nedávám zatím vepřa. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
959
10.10.12 20:23

@gabik19 Myslím,že pokud je to kýta nebo panenka, tak je to výborný maso i pro prťata :lol: Důležitý je to prostřídávat, nedělat pořád jen to samý dokola :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1173
10.10.12 20:33

@monalka Tak to vyzkoušíme. Jinak samozřejmě střídám hov. - kuře - krůta - králík. On mi někdo říkal, že zatím nee, ale stejně mi vrtalo hlavou proč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí