Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Nejrychlejsi a nejednodussi - cherry rajcatka, mozzarela, olivovy olej a na to cerstva bazalka, delikatesa! Rozhodne bazalka do ruznych testovin s rajcaty, na pizzu
Co třeba tohle? http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Místo kečupu dávám rajské pyré, dále přidávám čerstvá nakrájená rajčátka a hoooooooodně sýru (mozzarela, eidam, gouda…).
A je to fakt výborné, mňam ![]()
Kurňa, teď se mi dokonce začaly sbíhat sliny ![]()
Teď v Apetittu. Nakrájet na drobný plátky brambory, na to plátky rajčat, hodně prokládat bazalkovými listy ( mám doma taky úrodu, kupovanou v Makru a jestli je to nějaká jiná odrůda, nevím, ale je to jako pokojová kytka, fakt veliká a listy mají na délku i 6cm ), navrch nasypat parmezán - zapéct ![]()
Anomiska píše:
Co třeba tohle? http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Místo kečupu dávám rajské pyré, dále přidávám čerstvá nakrájená rajčátka a hoooooooodně sýru (mozzarela, eidam, gouda…).
A je to fakt výborné, mňam
Kurňa, teď se mi dokonce začaly sbíhat sliny
uá, tak to vypadá božsky
Já dělám rajčatovou omáčku, co se dá dát na pizzu nebo na těstoviny, je to podle Jamieho Olivera - na olivovém oleji osmahnout česnek, přidat rajčata z plechovky, bazalku, sůl, pepř, povařit (popř. při tom mačkat rajčata, pokud nebyly) a těsně předd dovařením přidat ještě bazalku. Je to dobré i se sušenou, ale čerstvá je samo čerstvá, zvlášť, když ji máš ![]()
boloňské špagety ![]()
na cibuli osmahnout mleté maso, přidat bazalku, dochutit (sůl…) a nakonec rajský protlak
ty bolonské dělám tak to zkusím tam přidat bazalku díky za všechny nápady vše vyzkouším já ráda experimentuju s vařením mně to děsně baví ![]()
Já zase dělám na těstoviny nebo na noky špenátovo-smetanovou omáčku a do té je bazalka taky vynikající!
Základ cibulka (ale jde to i bez ní), stroužek česneku, pak listový špenát (zmražený nebo pokud máš na zahrádce, tak čerstvý je úplně nej
, přidám smetanu, osolím, bazalku a je hotovo. Když chci, aby toho bylo víc, přidám mléko, uvedu k varu a přisypu trošku světlé instantní jíšky Knorr. A tu smetanu až nakonec a nevařit ji ![]()
Kdo je masový, můžou se do omáčky orestovat i na kostičky nakrájená kuřecí prsa nebo slaninka, šunka… jak kdo chce.
Manžel nesnáší tepelně opracovaná rajčata, takže na těstoviny u nás frčí jen smetanové omáčky (s houbami, se špenátem atd…) a do všech peru bazalku - musím ji mít pořád čerstvou na okně v kuchyni ![]()
Bazalka je prvotřídní bylina
.
Z gusta se používá v italské kuchyni na různé pasty, pizzy.
Oblíbený předkrm je Carpaccio (rajčata, mozzarela, bazalka, oivový olej a balzamikový ocet).
lulje píše:Lulje,
Já zase dělám na těstoviny nebo na noky špenátovo-smetanovou omáčku a do té je bazalka taky vynikající!
Dávám do těstovinového salátu s kuřecím masem, česnekem a zeleninou. Podávat teplé ale lze i studené…
Alice19761 píše:
Oblíbený předkrm je Carpaccio (rajčata, mozzarela, bazalka, oivový olej a balzamikový ocet).
Ali, TOHLE taky miluju, ale ještě přidávám hooodně česneku ![]()
Ale neříkám tomu carpaccio. Carpaccio je přece syrové hovězí na tenké plátky (nebo losos). Když to umí v restauraci dobře udělat, není nic lepšího! Mňam! Se mi sbíhají sliny ![]()
lulje píše:Alice19761 píše:Ali, TOHLE taky miluju, ale ještě přidávám hooodně česneku
Ale neříkám tomu carpaccio. Carpaccio je přece syrové hovězí na tenké plátky (nebo losos). Když to umí v restauraci dobře udělat, není nic lepšího! Mňam! Se mi sbíhají sliny
Julje,
máš pravdu.Mluvila jsem s mužem o předkrmech a hodila tam jinou mňamku
!
Správně je in salata caprese
!
Alice19761 píše:lulje píše:Julje,Alice19761 píše:Ali, TOHLE taky miluju, ale ještě přidávám hooodně česneku
Ale neříkám tomu carpaccio. Carpaccio je přece syrové hovězí na tenké plátky (nebo losos). Když to umí v restauraci dobře udělat, není nic lepšího! Mňam! Se mi sbíhají sliny
máš pravdu.Mluvila jsem s mužem o předkrmech a hodila tam jinou mňamku!
Správně je in salata caprese!
Ve finále je jedno, jak se tomu říká, hlavně že je to MŇAMKAAAA!!!!
Asi si dneska ten „in salata caprese“ udělám
Carpaccio jako těhotná nemůžu (no, i když s tatarákem jsem už taky zhřešila
)
Holky nemáte nějaký recept na cokoliv do čeho můžu přidat bazalku?
manžel mně ji vypěstoval a už vyrostla a ted čeká že z ní něco budu dělat jen teda nemám čas lovit recept, tak kdybyste měli nějaký ověřený výborný tak se s ním