Jídlo s bazalkou :)

Marry11
17.6.10 18:02

Jídlo s bazalkou :)

Holky nemáte nějaký recept na cokoliv do čeho můžu přidat bazalku? :palec: manžel mně ji vypěstoval a už vyrostla a ted čeká že z ní něco budu dělat jen teda nemám čas lovit recept, tak kdybyste měli nějaký ověřený výborný tak se s ním :pankac:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10017
17.6.10 18:10

Nejrychlejsi a nejednodussi - cherry rajcatka, mozzarela, olivovy olej a na to cerstva bazalka, delikatesa! Rozhodne bazalka do ruznych testovin s rajcaty, na pizzu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
17.6.10 18:16

Co třeba tohle? http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Místo kečupu dávám rajské pyré, dále přidávám čerstvá nakrájená rajčátka a hoooooooodně sýru (mozzarela, eidam, gouda…).
A je to fakt výborné, mňam :jazyk:
Kurňa, teď se mi dokonce začaly sbíhat sliny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
17.6.10 18:17

Teď v Apetittu. Nakrájet na drobný plátky brambory, na to plátky rajčat, hodně prokládat bazalkovými listy ( mám doma taky úrodu, kupovanou v Makru a jestli je to nějaká jiná odrůda, nevím, ale je to jako pokojová kytka, fakt veliká a listy mají na délku i 6cm ), navrch nasypat parmezán - zapéct :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
17.6.10 18:18
Anomiska píše:
Co třeba tohle? http://www.mimibazar.cz/recept.php?…
Místo kečupu dávám rajské pyré, dále přidávám čerstvá nakrájená rajčátka a hoooooooodně sýru (mozzarela, eidam, gouda…).
A je to fakt výborné, mňam :jazyk:
Kurňa, teď se mi dokonce začaly sbíhat sliny :mrgreen:

uá, tak to vypadá božsky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
17.6.10 18:38

Já dělám rajčatovou omáčku, co se dá dát na pizzu nebo na těstoviny, je to podle Jamieho Olivera - na olivovém oleji osmahnout česnek, přidat rajčata z plechovky, bazalku, sůl, pepř, povařit (popř. při tom mačkat rajčata, pokud nebyly) a těsně předd dovařením přidat ještě bazalku. Je to dobré i se sušenou, ale čerstvá je samo čerstvá, zvlášť, když ji máš :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10713
17.6.10 19:02

boloňské špagety :palec:
na cibuli osmahnout mleté maso, přidat bazalku, dochutit (sůl…) a nakonec rajský protlak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marry11
17.6.10 19:04

ty bolonské dělám tak to zkusím tam přidat bazalku díky za všechny nápady vše vyzkouším já ráda experimentuju s vařením mně to děsně baví :palec:

• Citovat
  • Upravit
5527
17.6.10 19:22

Já zase dělám na těstoviny nebo na noky špenátovo-smetanovou omáčku a do té je bazalka taky vynikající!
Základ cibulka (ale jde to i bez ní), stroužek česneku, pak listový špenát (zmražený nebo pokud máš na zahrádce, tak čerstvý je úplně nej ;)), přidám smetanu, osolím, bazalku a je hotovo. Když chci, aby toho bylo víc, přidám mléko, uvedu k varu a přisypu trošku světlé instantní jíšky Knorr. A tu smetanu až nakonec a nevařit ji ;)

Kdo je masový, můžou se do omáčky orestovat i na kostičky nakrájená kuřecí prsa nebo slaninka, šunka… jak kdo chce.

Manžel nesnáší tepelně opracovaná rajčata, takže na těstoviny u nás frčí jen smetanové omáčky (s houbami, se špenátem atd…) a do všech peru bazalku - musím ji mít pořád čerstvou na okně v kuchyni ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
17.6.10 19:47

Bazalka je prvotřídní bylina :huban: .
Z gusta se používá v italské kuchyni na různé pasty, pizzy.
Oblíbený předkrm je Carpaccio (rajčata, mozzarela, bazalka, oivový olej a balzamikový ocet).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
17.6.10 19:50
lulje píše:
Já zase dělám na těstoviny nebo na noky špenátovo-smetanovou omáčku a do té je bazalka taky vynikající!
Lulje,
velmi oblíbený recept naší rodiny :palec: !
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24016
17.6.10 20:27

Dávám do těstovinového salátu s kuřecím masem, česnekem a zeleninou. Podávat teplé ale lze i studené…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
18.6.10 09:13
Alice19761 píše:
Oblíbený předkrm je Carpaccio (rajčata, mozzarela, bazalka, oivový olej a balzamikový ocet).

Ali, TOHLE taky miluju, ale ještě přidávám hooodně česneku ;)
Ale neříkám tomu carpaccio. Carpaccio je přece syrové hovězí na tenké plátky (nebo losos). Když to umí v restauraci dobře udělat, není nic lepšího! Mňam! Se mi sbíhají sliny :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17745
18.6.10 09:29
lulje píše:
Alice19761 píše:
Oblíbený předkrm je Carpaccio (rajčata, mozzarela, bazalka, oivový olej a balzamikový ocet).
Ale neříkám tomu carpaccio. Carpaccio je přece syrové hovězí na tenké plátky (nebo losos). Když to umí v restauraci dobře udělat, není nic lepšího! Mňam! Se mi sbíhají sliny :jazyk:

Julje,
máš pravdu.Mluvila jsem s mužem o předkrmech a hodila tam jinou mňamku :mrgreen: !
Správně je in salata caprese :palec: !

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
18.6.10 09:31
Alice19761 píše:
lulje píše:
Alice19761 píše:
Ale neříkám tomu carpaccio. Carpaccio je přece syrové hovězí na tenké plátky (nebo losos). Když to umí v restauraci dobře udělat, není nic lepšího! Mňam! Se mi sbíhají sliny :jazyk:
Julje,
máš pravdu.Mluvila jsem s mužem o předkrmech a hodila tam jinou mňamku :mrgreen: !
Správně je in salata caprese :palec: !

Ve finále je jedno, jak se tomu říká, hlavně že je to MŇAMKAAAA!!!! :jazyk: Asi si dneska ten „in salata caprese“ udělám ;) :mavam: Carpaccio jako těhotná nemůžu (no, i když s tatarákem jsem už taky zhřešila ;) )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí