Jídlo v těhotenství

Anonymní
5.1.24 22:58

Jídlo v těhotenství

Ahoj, moc se omlouvám za možná blbý dotaz, ale jedna z věcí, které v těhotenství možná až moc řeším, je jídlo. Důvodem jsou mé panické obavy z toxoplasmózy, listeriózy, salmonely apod.

Chtěla jsem se zeptat - převařujete si třeba jídlo z ledničky uvařené předchozí den? Nebo to neřešíte? A co jídlo, ve kterém je třeba sýr (mozzarela, feta apod.)? :roll: Jde mi o to, že některá jídla úplně převařit nejdou a já mám potom obavy…

Rovněž vždy přemýšlím, když něco kupovaného otevřu, do kdy je vhodné danou věc jíst. Můj limit je druhý, max. třetí den.

Moc se omlouvám za hloupý dotaz, sama si v této oblasti přijdu už jako cvok…
Děkuji. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
5.1.24 23:02

Nic takového jsem neřešila. Jídlo z lednici si nejraději ohřívám na sporáku. :nevim: nepít, nekouřit, nefetovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16231
5.1.24 23:02
@Anonymní píše:
Ahoj, moc se omlouvám za možná blbý dotaz, ale jedna z věcí, které v těhotenství možná až moc řeším, je jídlo. Důvodem jsou mé panické obavy z toxoplasmózy, listeriózy, salmonely apod.

Chtěla jsem se zeptat - převařujete si třeba jídlo z ledničky uvařené předchozí den? Nebo to neřešíte? A co jídlo, ve kterém je třeba sýr (mozzarela, feta apod.)? :roll: Jde mi o to, že některá jídla úplně převařit nejdou a já mám potom obavy…

Rovněž vždy přemýšlím, když něco kupovaného otevřu, do kdy je vhodné danou věc jíst. Můj limit je druhý, max. třetí den.

Moc se omlouvám za hloupý dotaz, sama si v této oblasti přijdu už jako cvok…
Děkuji. :kytka:

Jedla jsem a pila podle chuti. Když bylo jídlo na více dní, prostě se klasicky ohřálo. Nemyslím si, že by bylo těhotenství nějakou dietou, abysme musely všechno hrotit a číst, aby nám něco neublížilo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
5.1.24 23:10

Buď rada, ze můžeš jist a udrzis to. Kromě syroveho masa a alkoholu bych neřešila nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
5.1.24 23:26

Spis nez ta toxoplasmosa atd vam uskodi neustale obavy, reseni a stres z jidla. Vyprdnete se na to :srdce:

Jedine, co jsem vylozene vynechala, bylo syrove maso a vejce. Alkohol velmi malo a jsem nekurak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
305
6.1.24 10:41

Neřešila jsem. Jedla jsem téměř vše, jedině jsem si dávala pozor na syrové maso a vejce..Přeháníš to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.1.24 13:42

Děkuji všem za odpovědi. :srdce: Samozřejmě nejsem kuřák, nepiju, nefetuju. Alkohol jako takový mi nikdy nechutnal, byla jsem prakticky abstinent už před otěhotněním. To, že ho nesmím, mi prakticky vyhovuje, protože mi ho nikdo na společenských akcích nenutí. I kávu kterou mám ráda a od doktorky ji mám v přiměřeném množství povolenou si teď dávám pouze výjimečně.

Ještě jednou děkuji a přeji všem hezký den. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4385
6.1.24 13:45

Nejedla jsem akorát syrové maso a vejce. Tvarůžky jsem jedla. Nivu pouze tepelně upravenou. Zeleninu a ovoce pořádně oplachovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí