Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jdu se spíš „vybrečet“, aby mi neutrální člověk/lidé sdělili realitu.
Jsem svobodná a bězdětná. Nedávno jsem začala pracovat a jeden „kolega“ zakladatel té firmy mi řekl, že by se mnou „chtěl mít zahrádku“. Bylo to řečeno v ironii. Ví, že jsem sama. Vzniklo to tak, že vyprávěl, jak trávil víkend. A já se ho (z mého pohledu) diplomaticky zeptala, jestli při své cestě jel místem, kde je dlouhodobá uzavírka. Nemyslela jsem tím nic špatného. A dostala se mi odpověď, že by se mnou chtěl mít zahrádku. Jako že jsem vlezlá, že ho asi kontroluji. Což jasně řekl, že ani manželka ho tak nevyslýchá.
Realita. Je to pán, kterému je 70+, podnikatel, firmu převedl na svého syna (majetek vyšší desítky nebo nižší stovky mil). Říká, že je šťastně ženatý, má pět dospělých vnoučat, stejnou manželku. Manželka mu během pracovní doby volá určitě dvakrát- třikrát do hodiny. Na domácnost od převratu manželce posílá na účet výši, jakou si sama řekne. Což dělá 80 t. a víc, většinou nevyjde. Celkově má ona cca 130 a víc, má ji fyzicky jako zaměstnankyni na výplatní pásce (plat 50), do práce nechodí. On říká, že je nutné si ženu hýčkat. Mají oddělené účty. Mají vysoké nároky. S ohledem na mou otázku mi (viz. výše) mi sdělil, že to jednou budu mít v životě a VE VZTAHU těžké, ten chlap bude chudák. Přebrala jsem si to tak, že jsem vlezlá a fakt jsem nic špatného nemyslela. Vztah je o hýčkání a kompromisech - jeho slova. Ale úplně náhodou vyplavalo na povrch, že když bylo jeho mladšímu synovi 6 let, tak už měl milenku. Jakmile na něj tlačila, aby se rozvedl, ukončil to. Obratem si našel jinou, je výřečný, tak věřím, že dokáže ukecat. Tak to běží intenzivně přes 40 let. Jeho věc. Zároveň prosáklo i to, že má několik bankovních účtů, o kterých nikdy nikdo nevěděl, prý kdyby ho manželka kopla do zadku, tak aby nezačínal od nuly. Já nevím, ale já jsem podle něj divná, ale na druhou stranu mně přijde divné, když někdo je tak šťastný, ale na odreagování má milenku, většinu života má mimo svých peněz ještě tajné účty, kdyby ho manželka odkopla. Já nevím, ale pokud jsem tak fér a spokojená, tak když nic jiného, nemám milenku a většinu života zašité peníze, kdybych skončila na ulici. Hlavně ty peníze by měly jít do rozpočtu, ne? Majetek mají společný, ale vše by manželce nechal a odešel s igelitkou. Je normální tak fungovat? Pán si nedávno koupil nové suv meďáka, každé dva roky má údajně nového. Já na auta nejsem, a když mi řekl, jestli nechci svézt, zakroutila jsem hlavou, že ne. Dal mi přednášku, že je to drahé auto a můj postoj není správný. V tom mi trošku přišel jak puberťák a to je mu 74let, Ale divná jsem já. Mohl by mi někdo osvětlit, proč jsem tak hrozně divná? Tady je to nestranné. Bude to objektivnější. Děkuji moc.
PS. že pořád fňuká, jak nemá peníze pomíjím. Na účtě má jistě děsítky mil. Sama o penězích nemluvím, nestěžuji si. Ale byla jsem svědkem, když nějaký jeho kámoš řekl, že potřebuje k životu 40t. a on mu oznámil, aby snížil své náklady, že to není normální. On sám potřebuje k životu 14 t. Ironicky bych jen dodala, že ze 14 t. by těžko kdy naspořil na to, co má fyzicky nebo na účtech. Ironie není závist jen rýpnutí, jaké udělil on mně. Děkuji za názory, kde špatně smýšlím (bez ironie). ![]()
Ano jsi divná a ani jsem to nedocetla. Tolik informací, finančních částek, nezáviď a nestarej se
Pod takovým blbem sebestředným bych nechtěla pracovat. Změnila bych firmu. A ještě se nechat neustále urážet, to by bylo něco na mne ![]()
@MartinaIrena On to dal do pozice, že já jsem divná. A že chlap to se mnou bude mít v životě těžké. Ráda bych se dozvěděla, co skutečně dělám špatně.
Jsi divná. Co resis jeho peníze?? Co se do toho tak montujes? V životě to budeš mít neskutečné tezky a budeš nešťastná, pokud postoj
@Slavka28 píše:
@MartinaIrena On to dal do pozice, že já jsem divná. A že chlap to se mnou bude mít v životě těžké. Ráda bych se dozvěděla, co skutečně dělám špatně.
Podle mě děláš špatně, že mu bastis jeho šovinistické kecy
Sama bych nedospěla k jeho penězům, kdyby mi o nich neřekl. Nejen mně. Mně osobně je to jedno, to bylo jen na vylíčení situace. Stejně jako to auto. Auta mě neberou, proto ten zamítavý postoj.
Toho, co děláš Ty - ať dobře či špatně - jsem moc nevyčetla, jen kritiku šéfa
. Bavila bych se s ním jen o pracovních věcech, evidentně Tvé reakce na nepracovní témata nějak divně interpretuje. A přednášky z jeho úst bych pouštěla druhým uchem ven. Evidentně to máš nastavené jinak, o jeho životním stylu si myslíš své, tak to přejdi a hlavně neanalyzuj na pracovišti, kde mu to nějaká dobrá duše vyžbreptne.
Jestli ty nejsi ta milenka, kvůli které se nechtěl rozvést. Jako úplně nechápu, jak jsi se dostala k informacím o účtech, který jsou tak strašně tajný, že má XY let milenky atd. Divná seš, ne tím, na co ses ho zeptala, ale tím, jak se staráš o jeho život a všechny tyhle věci kolem. Kolik posílá ženě, kolik to, kolik tamto. ![]()
@MartinaIrena On něco řekne, já dám nezávaznou otázku, jestli jel tudy, co je ta uzavírka, jestli tam ještě je. A hned, že jsem vlezlá.
Ja myslim, ze pokud se nechces stat jeho milenkou, tak jeho kecy o tom, jak to s tebou budou mit chlapi tezke, nemusis vubec poslouchat…
Upřímně, nerozumím tomu, proč by ti mělo záležet na tom, co ten děda mele… takže ano, v tomhle směru jsi trošičku divná ![]()
Navíc píšeš, žes tam začala pracovat nedávno… a už o něm víš (a šíříš) tolik vcelku důvěrných informací… jestli ty taky nejsi tak trochu drbna ![]()
Nedocetla jsem, vůbec nechápu, proč tak sahodlouze popisujes finanční situaci svého šéfa. Zamyslela bych se, jestli se takhle neprojevujes i v realitě. Pak bych chápala, že to kolega nevydržel a ohradil se
Hele je to šéf, platí tě takže kývej a usmívej se a mysli se něco o zadní části