Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Upřmně - nesouhlasila bych ani s jedním z vás
tvůj výběr jmen se mi nelíbí a nemám ráda, když se dává jméno po rodičích, takže za sebe bych doporučila zkusit najít kompromis někde uprostřed, tedy z tvého pohledu něco běžnějšího a z jeho rozšířit přijatelná jména.
Musíte se nějak dohodnout, ne? Když se tobě nelíbí to, co navrhuje, tak prostě musíte udělat nějaký průnik.
Osobně by se mi víc libilo Jan Walter nebo podobné jednoduší věci, než to co navrhuješ ty, to mi přijde hrozně těžkopádné.
U holky už je to lepší Anita nebo Adina se mi líbí, Rebeka, MArika-moc r.
Pokud mozno ani jedno ani druhe. Ani prosadit svou ani dat na nej. Nejlepe najit kompromis. Ale to se lehko rika ![]()
Že se těm chlapům ta Eliška tak líbí. Můj chlap taky tohle jméno preferoval a kamarádky manžel taky ![]()
Jinak tvůj výběr jmen se mi líbí pouze u holčičích jmen. U klučích ne. Ovšem já nemám ani ráda dědění po rodičích. Každopádně nějak se dohodnete, to mi věř.
Mě se ty tvoje jména taky nelíbí, ale já nemusím ani Elišku, Mě se líbí IVA, ZUZANA, MICHAEL, PATRIK
Mně se líbí jméno Eliška, jednu doma mám. Tvá jména se mi nelíbí vůbec, nápad pojmenovat děti po rodičích moc nechápu a přjde mi to spíše jako nedostatek invence (exmanžel nosí jako čtvrtý rodinné jméno a býval z toho dost nešťastný), ale pokud jsou s tím všichni spokojení, proč ne…
Každopádně ve vašem případě bych hledala kompromis, i když to bude na dlouho. My se na holčičce shodli hned, ale pokud se z tyranosaura vyklube chlapeček, budeme mít asi trochu problém, protože se nemůžeme shodnout ![]()
Me se taky nelíbil manželův vyber-a to Nikola. Nechtěla jsem ho, ale protože mame dvojčata holky, tak sem se hádat nemohla, pač sem si taky mohla dat jméno jaké jsem chtela. Ale čekat jen jedno, tak bych se snažila udělat kompromis. Jinak kdyby to byl aspon jeden kluk, tak manžel hned řekl, ze po nem teda jmeno ne, a to se jmenuje Filip, takže jméno pekne
@lleennttiillkkaa Přesně. Já to nechápu - mají představu, že když dají dcerce jméno Eliška, bude to hodná, jemná tatínkova holčička?
Omyl - já znám dosti extravagantní a „divokou“ Elišku, která si nechá říkat Liz, protože Eliška k ní vůbec nepasuje ![]()
Měli jsme dost různorodý představy a hledali jsme kompromis. Prostě každý předkládal jména a druhý vyškrtával, až nám jich pár zůstalo. U vás bych navrhovala to samé ![]()
Z Tvých klučičích jmen se mi žádné nelíbí, i když u Damiána mi přijde, že by šel hezky k příjmení. Z holčičích návrhů mi nejlepší přijde Anita. Pokud jde o manželovi návrhy, tak Honzík se mi líbí, ale jméno po rodičích bych nedávala. Eliška se mi nelíbí. Takže bych hledala dál nějaký ten kompromis
…
@Anonymní píše:
@lleennttiillkkaa Přesně. Já to nechápu - mají představu, že když dají dcerce jméno Eliška, bude to hodná, jemná tatínkova holčička?Omyl - já znám dosti extravagantní a „divokou“ Elišku, která si nechá říkat Liz, protože Eliška k ní vůbec nepasuje
Já znám Elišek dost a všechno jsou to dračice
nezávisle na věku.
Mně by se líbil Michael nebo Emma. Ke tvrdému příjmení jemné jméno. A z těch klučičích nějaké méně „ušlechtilé“, třeba Teodor mi zní jako kníže ![]()
U nás to bylo velice podobný včetně Elišky, kluk by podle muže byl Kubík. Mě se spíš líbí méně dávaná jména. Dopadlo to nějakým kompromisem, ale obě jména jsme měly jasný až těsně před porody…byl to boj
Po otco zdědí přijmení, křestní jméno má právě rozlišovací fci, aby bylo jasný, o kterýho člena rodiny jde
a nestupovala bych, ani bych neprosazovala svou, hledala bych jméno, na kterém se shodnem oba… ![]()
Ahoj,
máte také problém s tím, že má partner úplně jinou představu o jménu, než vy? Co s tím? Jak jste se nakonec rozhodli?
Jmenujeme se Walterovi. Tedy myslím, že to je právě to příjmení, ke kterému by se hodilo i méně běžné jméno. Líbilo by se mi třeba Benjamín, Kristián, Teodor, Damián,…pro kluka. Pro holčičku Noemi, Rebeka, Anita, Marika, Adina,…
Jenže tatínek miminka má naprosto jinou představu. Syna chce pojmenovat po sobě Jan a dceru chce Elišku. Prý by kdyžtak přistoupil na Anežku. Nevím, jestli to máte taky tak v okolí, ale několik kamarádek popisuje stejnou situaci. Muži chtějí pro syna jméno po sobě a pro holčičku nějaké jemné jméno. Možná právě proto je teď TOP jméno Eliška. Mužům se to prostě líbí - mají ji už dvě kámošky a to právě na přání tatínků.
Co byste dali vy k našemu příjmení? Mám dát na něj, nebo si pokusit prosadit svou? Díky