Jít do hypotéky za těchto podmínek?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27704
13.8.24 10:42

Nešla bych do toho to neutáhnete, může se stát cokoliv, upřímně budu ošklivá místo velký veselky jste mohli mít malou a pořádný auto :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.24 10:44

A myslíte, že budete pro banku bonitní i s půjčkou na jistinu? Za mě ne, hypotéky se zpřísnily a i kdybyste na ni tak tak dosáhli, s půjčkou na jistinu neprojdete. Tohle nikdo neodsouhlasí.

• Citovat
  • Upravit
17977
13.8.24 10:45

Pokud byste si brali půjčku u banky na základ, hypotéku už vám dost pravděpodobně nedají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
13.8.24 11:03

Ani náhodou. Počkala bych, až se vrátíš do práce, do té doby odkládala každou ušetřenou korunu, aby bylo na základ hypošky a abyste si nemuseli brát auto na lízačku nebo další půjčku na rekonstrukci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.24 11:15

Asi takhle máme podobné výdaje, ale manžel vydělává 50 a až se vrátím do práce, tak minimálně 35 přibude a chlap taky ještě může růst…

• Citovat
  • Upravit
10894
13.8.24 11:27

Kolik padlo na tu svatbu, ze ted jste na nule?
Prijde mi, ze neumite moc setrit a planovat, kdyz na rodicovske placnete veskere uspory na svatbu. Ten rozpocet je dost sileny.
Nejde o 50%, ale to co vam zbyde. Nekdo ma 50% vydaje, ale zbyva mu treba 50 tisic na zbytek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
404
13.8.24 11:29

Na tohle nedosáhnete bonitně. Máte malý příjem, tvůj se nejspíš nezapočítá celý. Kdybyste aspoň měli základ na hypo, ale nemáte nic. Vrať se nohama na zem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7188
13.8.24 11:38

13 tisíc zbývá měsíčně mně, a to nemám děti. A to po zaplacení komplet všech poplatků, takže na jídlo a zábavu a odkládám si z toho na spořák.
Ve vašem případě sebevražda, ano, prodat se dá vždycky, ale zbytečně si přiděláš starosti. Počkala bych, až se příjmy navýší skutečně a ne jen domněle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andrasteia
13.8.24 11:45

Ne,

Jako chapu tvoje uvažování, ale 13 tisic na provoz rodiny po dobu 2 let neni realne.

Cokoliv se stane, bude te to stresovat. Nedej boze kdyby tvuj muz přišel o praci nebo byl na nemocenske (nepravdepodobny). Kolik vam je?

Nápad s najemniky je fajn, neverim, ze by vam to realne pomohlo.
Plati najem 12 tisic, i kdyby meli zálohy na energie a odpad na sebe, tak z tech 12 ti tisic musis zaplatit 15% z pronajmu. Cast toho najmu beztak padne na fond oprav. Kdyz se budu drzet pri zdi, tak fo bude treba 3,5k, dan 1,8… To uz tu z toho bytu mesicne přijde na ucet 6,3 tisic. A vy budete mit splátku 13+5 jestli jsem to pochopila. Takze budete platit bydleni, kde jste teď a jeste doplacet na tu „investici“, nejakych 12 tisic mesicne?

Ne, to neni dobry napad.

• Citovat
  • Upravit
4506
13.8.24 11:46
@Anonymní píše: Více

Určitě ne, pokud nemáte 500 000 ani jako základ na hypo plus nějakou další finanční rezervu, ty na rodicaku a celkový příjem 43 000, tak to nemáte šanci dlouhodobě financovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13978
13.8.24 11:54

Tak to je brutální, co byste delali, kdyby manžela vyhodili nebo se dostal do pracovní neschopnosti? Ten milion na rekonstrukci vám někdo vyčíslil nebo jste to proste placli ve stylu “sousedy to tolik stalo”?
Jako my tenkrát šli do hypotéky taky se smesnymi příjmy, ale základ jsme měli, a hlavně ještě nebylo dítě. Měli byste být trosicku víc zodpovědní… jestli nemáte žádné extra úspory, tak očividně teď mate výdaje tak tak. A co by bylo kdyby tam naskocil další obří výdaj je snad jasne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4785
13.8.24 12:05

Z 13 tis das minimalne 10 za jidlo a drogerii… z 3000 chces platit provoz a opravy stareho auta, veskere osaceni, telefony, pojistky? Co kdyz se pokazi pracka nebo lednice? Kazdych 500 vam udela v rozpoctu vitr…
Nesla bych do toho ani nahodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24327
13.8.24 12:14

Do toho bych vůbec nešla. Máme skoro dvakrát takový příjem a já jsem na mateřské se třetím dítětem. Chtěli jsme si vzít hypotéku v podobné výši a odložili jsme to. A to by jsme měli čím ručit. Když jsme to spočítali tak by nám zbylo fakt málo. Ještě tam totiž nemáš životní pojistku, pojištění nemovitosti atd. Je toho hromada. Já už to ani dál nezjišťovala. Hlavně píšeš o autě. Za 150tisíc máš starý vrak. Nedávno jsme kupovali, tak to vím. A spoléhat se úplně na tu práci po mateřské nejde. Něco stojí i školka, dojíždění, pak častější OČR. Na rodiče bych určitě nespoléhala. Nevíš co se může stát. Příjem máte opravdu malý. To by nám teď ani s vlastním bydlením, dětmi a hlavně opravami baráku nestačilo. Vše je hrozně drahé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
13.8.24 12:19

Mě fascinuje, kde furt berou ty příbuzný, co ti tam budou makat zadarmo, nebo za hubičku…Ne, ne, ne, naprostý hazard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.8.24 12:22
@Poustevnice píše: Více

A nejspíš jim jako dárek přinesou i materiál :mrgreen:, protože to ze třinácti tisíc nepoplatí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel