Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Soulad jsme vůbec neřešili, dali jsme jména, která se nám líbila. A navíc - co k sobě ladí jednomu, nemusí ladit jiným ![]()
Já jsem neřešila, jestli se jména k sobě hodí, víc bych řešila, jestli se hodí jméno k příjmení, ale naštěstí máme příjmení, které snese snad všechny křestní jména ![]()
Ale když znám nějaké sourozence, tak mi vždycky příjde, že ty jména k sobě patří ![]()
@Kaileee píše:
no tak třeba Květoslava a Jessica by k sobě moc neladily
no a. Kdyby se nám líbily, proč ne? Stejně spolu nejspíš žít navždy nebudou…
Soulad bych neřešila, ale líbí se mít jména dětí od stejného písmena
ale za každou cenu bych taky nedávala, kdyby se mi ta jména tolik nelíbila ![]()
@Kaileee píše:
no tak třeba Květoslava a Jessica by k sobě moc neladily
souhlas, ale já se ptám PROČ by mají ladit
je pravda, že jména Květoslava a Jessica jsou hodně extrémy, ale i tak…
@lapagerie píše:
tak pokud se vám to líbí tak klidně, já bych se vám jen zasmála, víc bych stejně nezmohla ![]()
Jelikož první dva kluci mají typicky české jméno, hledala jsem pro třetího taky takové klasické, ale mě se ty jména líbí, tak nebyl problém.
ale kdyby se mi nelíbilo, tak bych dala klid e jiné, které se mi líbí.
Ja jsem z těch, co neresili jestli ladi nebo neladi ![]()
Ono je to asi celkem jedno.. Jako ladit.. Ze reknes mam syny tomase a lukase? A treba tomas se bude představovat jsem Tomáš a mam brachu Lukáše, asi ne.. Myslim, ze je to úplně fuk, nevim a nechapu proc konkrétně by ty jmena mely nejak ladit ![]()
A teda docela me taky zajima názor tech, co jim jména musi ladit, proc to tak je ![]()
Příspěvek upraven 29.01.19 v 14:38
@lapagerie píše:
Ano, to je přesně způsob, jakým přemýšlím já. ![]()
@Kriss Tina píše:
Soulad bych neřešila, ale líbí se mít jména dětí od stejného písmenaale za každou cenu bych taky nedávala, kdyby se mi ta jména tolik nelíbila
To my máme každé jméno jiné, ale zase mají iniciály SJM, protože jsou naše největší společné jmění ![]()
@Kotatko03 píše:
souhlas, ale já se ptám PROČ by mají laditje pravda, že jména Květoslava a Jessica jsou hodně extrémy, ale i tak…
to taky nevím proč, jediný důvod mi přijde ten, co jsem napsala.. prostě typově úplně jiná jména
jinak aby začínala na stejné písmenko nebo byla stejně dlouhá, na to nehraju..
ale moc se mi nelíbí teď to moderní mám dvě holky tak to budou Emma a Ella ![]()
@Kaileee píše:
tak pokud se vám to líbí tak klidně, já bych se vám jen zasmála, víc bych stejně nezmohla
tak to je velmi smutné ![]()
@Anonymní píše:
To my máme každé jméno jiné, ale zase mají iniciály SJM, protože jsou naše největší společné jmění
ježiš, to takhle vyprávíte na potkání o tom SJM? OMG ![]()
@Kaileee tak zrovna Květoslava ani Jessica by asi nebyly můj top výběr
Ale kombinace cizích a staročeských jmen mi oko/ucho netrhá. Ve svém okolí mám nejrůznější sourozenecké kombinace jmen, tak mi to ani nepřijde.