Jména dětí - hodí se?

864
29.1.19 14:34

Soulad jsme vůbec neřešili, dali jsme jména, která se nám líbila. A navíc - co k sobě ladí jednomu, nemusí ladit jiným :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4380
29.1.19 14:34

no tak třeba Květoslava a Jessica by k sobě moc neladily :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
29.1.19 14:35

Já jsem neřešila, jestli se jména k sobě hodí, víc bych řešila, jestli se hodí jméno k příjmení, ale naštěstí máme příjmení, které snese snad všechny křestní jména :lol:
Ale když znám nějaké sourozence, tak mi vždycky příjde, že ty jména k sobě patří :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864
@Kaileee píše:
no tak třeba Květoslava a Jessica by k sobě moc neladily :lol:

no a. Kdyby se nám líbily, proč ne? Stejně spolu nejspíš žít navždy nebudou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131

Soulad bych neřešila, ale líbí se mít jména dětí od stejného písmena :D ale za každou cenu bych taky nedávala, kdyby se mi ta jména tolik nelíbila ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
29.1.19 14:36
@Kaileee píše:
no tak třeba Květoslava a Jessica by k sobě moc neladily :lol:

souhlas, ale já se ptám PROČ by mají ladit :think: je pravda, že jména Květoslava a Jessica jsou hodně extrémy, ale i tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
29.1.19 14:37
@lapagerie píše:

tak pokud se vám to líbí tak klidně, já bych se vám jen zasmála, víc bych stejně nezmohla :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201

Jelikož první dva kluci mají typicky české jméno, hledala jsem pro třetího taky takové klasické, ale mě se ty jména líbí, tak nebyl problém. :) ale kdyby se mi nelíbilo, tak bych dala klid e jiné, které se mi líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
a12
61088

Ja jsem z těch, co neresili jestli ladi nebo neladi :mrgreen:
Ono je to asi celkem jedno.. Jako ladit.. Ze reknes mam syny tomase a lukase? A treba tomas se bude představovat jsem Tomáš a mam brachu Lukáše, asi ne.. Myslim, ze je to úplně fuk, nevim a nechapu proc konkrétně by ty jmena mely nejak ladit :nevim:
A teda docela me taky zajima názor tech, co jim jména musi ladit, proc to tak je :lol:

Příspěvek upraven 29.01.19 v 14:38

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
29.1.19 14:38
@lapagerie píše:

Ano, to je přesně způsob, jakým přemýšlím já. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
@Kriss Tina píše:
Soulad bych neřešila, ale líbí se mít jména dětí od stejného písmena :D ale za každou cenu bych taky nedávala, kdyby se mi ta jména tolik nelíbila ;)

To my máme každé jméno jiné, ale zase mají iniciály SJM, protože jsou naše největší společné jmění :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
4380
@Kotatko03 píše:
souhlas, ale já se ptám PROČ by mají ladit :think: je pravda, že jména Květoslava a Jessica jsou hodně extrémy, ale i tak…

to taky nevím proč, jediný důvod mi přijde ten, co jsem napsala.. prostě typově úplně jiná jména
jinak aby začínala na stejné písmenko nebo byla stejně dlouhá, na to nehraju..
ale moc se mi nelíbí teď to moderní mám dvě holky tak to budou Emma a Ella :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9935
29.1.19 14:39
@Kaileee píše:
tak pokud se vám to líbí tak klidně, já bych se vám jen zasmála, víc bych stejně nezmohla :mrgreen:

tak to je velmi smutné :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4380
@Anonymní píše:
To my máme každé jméno jiné, ale zase mají iniciály SJM, protože jsou naše největší společné jmění :mrgreen:

ježiš, to takhle vyprávíte na potkání o tom SJM? OMG :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
864

@Kaileee tak zrovna Květoslava ani Jessica by asi nebyly můj top výběr :D Ale kombinace cizích a staročeských jmen mi oko/ucho netrhá. Ve svém okolí mám nejrůznější sourozenecké kombinace jmen, tak mi to ani nepřijde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová