Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@maratau Mě příjde blbé komolit jméno Nikola na Nikol, Nicol, Nicole, Nicola nedej bože Nicolka ![]()
Stejně jim budou říkal Niki, Nikolo, Nikolko…a to vysvětlování že není Nikola..no což, každého věc, ale je to divný.
@Sandra752 píše:
@maratau Mě příjde blbé komolit jméno Nikola na Nikol, Nicol, Nicole, Nicola nedej bože Nicolka
Stejně jim budou říkal Niki, Nikolo, Nikolko…a to vysvětlování že není Nikola..no což, každého věc, ale je to divný.
Taky si myslím, ale každého věc.
Je v tom dneska bordel ![]()
Já jsem to zase nevyhrála s příjmením. První bylo Banasiak(Banašak) a to vysvětlování
A ted jsem Fryntová a furt mě píšou s měkkým I ![]()
Mám doma Emičku u křtin dostala druhé jméno takže je Ema Marie Brůžová. Každé jméno at už je „cizí“ nebo „české“ by pro dítě mělo být vybíráno s láskou, ne k okázalým věcem, ale ze srdce. Jméno si člověk nese celý život a mělo by to být tak, aby se za něj v pubertě ani ve stáří nemusel stydět. Mám někdy pocit že maminky spíš hledí na to jak trumfnout sousedky a ukázat, že zrovna jejich dítě je něco vyjímečného a extra…dítě není modní doplněk ale živý tvor s pocity…Pro mě bylo duležité abych jméno mělo nějaký význam, abych mohla malé vysvětlit proč se tak jmenuje a co její jméno znamená
![]()
My bychom chtěli Terezku, nebo Evičku (kdyby se povedlo vánoční mimčo
Ale asi fakt ta Terezka, mně se ještě moc líbí Eliška
Ale čekáme houby s octem zatím ![]()
Ahojky tak jestli můžu, tak i já se k vám přidám. Vůbec si totiž nevím rady s jménem pro třetí mimi, máme doma Adelku a Terezku a to třetí bude nejspíš taky holka. Jenže jaké jméno vybrat? Manžel chtěl Annu, jenže tu bude mít sestra a nebo Janu(ta se nelíbí mě)Vůbec si nevím rady jaké jméno vybrat. Nemůžete mi poradit prosím? Díky
@jajuliiinka Asi bych chtěla slyšet příjmení. Jinak kamarádi budou mít k Terezce Lucinku…
Pokud máte rádi „tradičnější“ jména, tak mě ještě napadá třeba Julie, Anežka, Hana, Kateřina, vzácnější třeba Ludmila (Liduška).
@jajuliiinka píše:
Ahojky tak jestli můžu, tak i já se k vám přidám. Vůbec si totiž nevím rady s jménem pro třetí mimi, máme doma Adelku a Terezku a to třetí bude nejspíš taky holka. Jenže jaké jméno vybrat? Manžel chtěl Annu, jenže tu bude mít sestra a nebo Janu(ta se nelíbí mě)Vůbec si nevím rady jaké jméno vybrat. Nemůžete mi poradit prosím? Díky
tak k těm dvěma bych vybírala něco víc klasického. Mě se líbí Rozárka, Gabriela.
Ludmila, Anežka, Alžbětka, Beáta, Růženka, Miriam, Marie…záleží i trašku na příjmení
Rozárka se mi taky líbí ale manželovi ne
,Ludmila je sestra. Příjmení je Kubíková
@jajuliiinka píše:
Rozárka se mi taky líbí ale manželovi ne,Ludmila je sestra. Příjmení je Kubíková
a máte nějaké favority nebo jména která se vám vyloženě nelíbí?
Nelíbí se mi moc jména jako Elen, Nela, Adriana,…no je jich víc. Klárka je krásny jméno ale špatně se vyslovuje, zvlášť dětem. Nemůžu se pořád nějak rozhodnout, jsem hrozná..:o)Ale všem strašně děkuji za návrhy.
Stejně jí budou říkal NIKOLO