Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@marki77 píše:
Mě se líbila Anna a Emma ale ta mi u manžela neprošla takže máme Aničku. Starší dcera je Adélka.
Ty se líbí i mně! Anču už máme, tak třeba dojde i na Emmu, ale je pravda, že manžel z ní taky není nadšenej ![]()
@LN Mě by se k vašemu příjmení hodila i Leona, není příliš časté, není dlouhé a líbí se mi. Jinak z tvého výběru se mi nejvíc líbí Linda. ![]()
Čoveče @LN jak se na to dívám ze všech stran nejvíce se mi líbí asi Elen a k Emičce se to hodí.. skus ještě zlomit manžela ![]()
@LN píše:
Emu už máme
Klára to je strašný jazykolam už, ne? Vzhledem k tomu, že když bude chuděra říkat i adresu, tak je tam další „ř“ v ulici a další „ř“ a „ň“ ve městě![]()
Marie v žádném případě, to je tchýně a nechci jména po komukoliv z rodiny (takže Marie, Jana, Milada, Markéta, Věra nee).
Nina nás teda nenapadla, nějak si ale nedovedu představit, jak se jí říká jinak „Ninuško“ už je na mě krapet přeslazené
Prosím jména bez „r“, už by na tu výslovnost toho bylo opravdu moc.
Je to s námi těžké
My nemáme Ninu, ale Nikolu přesto jí říkáme Nina. Spíš tedy Nína, Nínule, Nínka, Nini, Nínuš..
to jen pro inspiraci ![]()
Tak třeba Lenka.
Jinak co se týče jména, příjmení, ulice ohledně výslovnosti, nedělala bych si starosti. Náš starší má také jednoslabičné jméno jako u vás a od roka a půl se představoval nejdelší možnou zdrobnělinou (3 slabiky, 7 písmen). A mladší má dlouhé jméno s „r“ a umí ho vyslovit od roka a čtvrt (samozřejmě to „r“ patlá). Myslím, že v tom někdy vidíme větší problémy, než s tím mají ty děti. ![]()
@mamartina Mně se Elen taky líbí moc (tedy Elen, ne Elena), ale tam není problém s manželem, ale s blízkými kamarády, kteří tak pojmenovali dceru. Nevím, zda to není blbý, ale zase to by asi člověk nemohl pojmenovat dítě skoro nijak ![]()
@Levandule121 jo na sebe jsem zapomněla, Lenku taky ne ![]()
Tak já to myslím i do budoucna, pro mě vyslovit kdekoliv jméno, příjmení a adresu je síla…Přeučilová, Přemyslova, Třeboň, v psč tři… Myslím, že si jednodušší jméno zaslouží ![]()
@LN ajo jak čtu nepozorně tak jsem si to spojila s manželem. Já sice taky nemusím takovéto opičení po někom kdo už to jméno má ale zas dát za každou cenu jméno ze kterého nejste zase až tak nadšený tak se radši budu opičit ![]()
ještě mě napadlo jméno Alena, Sylva, Johana, Lucie, Aneta..
Já mám Aničku a kdybych měla druhou dceru, byla by to 100% Ema. Akorát nevím, jestli s jedním nebo dvěma M ![]()
Mě se líbí ta Linda a Nela, Sabina, Silvie. A taky zmíněná Leona.
Pokud budu mít holčičku, tak to bude na 99,9% Viktorie
shodli jsme se na tom s přítelem
Jinak se mi ještě líbí Terezka, Markétka nebo Nikol ![]()