Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Kikušš píše:
Já znám dvouletou Anežku. Když zlobí ta jí říkají Any a Anyno.Většinou ji říkají Anežko, Any, Anynko, Anýsku.
děkuju…snad to bude kluk, ale pro jistotu musíme mít zálohu ![]()
Ahoj holky. My jsme tak nějak očekávali klučíka, ale včera jsme zjistili, že to bude holka, ale s holčičím jménem jsme v koncích. Taky se nám líbí Anežka a Eliška, ale příjmení bude Matoušková a mě se nějak nezdají ty „š“ v obou jménech. Co myslíte??
@pepeng jéé moje švagrová se jmenuje Matoušková (vdala se) a jméno má Michaela.
Tak my jsme se s manželem docela rychle shodli nad Sabinkou, není úplně teď tak časté jméno. ![]()
@pepeng Mám kamarádky a jedna je Radka a druhá Lucka a obě Matouškovi ![]()
@pepeng píše:
Ahoj holky. My jsme tak nějak očekávali klučíka, ale včera jsme zjistili, že to bude holka, ale s holčičím jménem jsme v koncích. Taky se nám líbí Anežka a Eliška, ale příjmení bude Matoušková a mě se nějak nezdají ty „š“ v obou jménech. Co myslíte??
Já osobně bych nekoukala, zda ma ve jméně ž nebo š..stejně se vdá ![]()
@Sandra752 píše:
Já osobně bych nekoukala, zda ma ve jméně ž nebo š..stejně se vdá
No vzhledem ke klesajícímu počtu sezdaných párů, navíc průměrný věk nevěst se blíží ke 30 a spousta žen si nechává i své rodné přijmení… Argument se vdavky je mimo. Podle mého nejdůležitější čast života co do formováni osobnosti člověk stráví s rodným přijmením, čili úvaha nad kombinací jména + příjmení je dost na místě.
@ana11 me to neprijde. Me je jedno, jestli tam je r. ř. č. š. zní to hezky i tak
absolutně nechapu tvůj názor
Tak to já názor @ana11 naprosto chápu a ztotožňuju se s ním (což neznamená, že Ty si nemůžeš nechat svůj
), ale v dnešní době, kdy se vše tolik vyvíjí i v této oblasti, bych rozhodně netvrdila „stejně se vdá“. Nemusí se vdát. Taky vůbec nemusí chtít jméno manžela…tyhle dva, takřka axiomy, platily možná v dobách našich maminek a babiček, to se opravdu 99% žen vdalo a přijalo mužovo jméno, protože být svobodná (natož ó hrůzo třeba svobodná matka), rovnalo se pomalu vstupence k lezení kanálama. Dneska se jich do toho fakt plno nežene a když, tak se jménem vymýšlí leckdy psí kusy. Já vdaná jsem, přijala jsem (a ráda-z tradičního principu) mužovo jméno, ale jméno naší dcery rozhodně vybíráme takové, aby se jí s ním krásně žilo teď s tím příjmením, které si do života přinese a které má jisté. Zda se ho za dvacet, třicet let zbaví, zda ho vymění…tak ať, já jí to budu jen přát, aby byla šťastně vdaná.
@Sandra752 píše:
@ana11 me to neprijde. Me je jedno, jestli tam je r. ř. č. š. zní to hezky i takabsolutně nechapu tvůj názor
Nereaguju na to, co zní hezky - to záleží na vkusu každého. Reaguji na nesmyslný argument se vdavky.
@Sandra752 píše:
@ana11 není nesmyslný
dle statistik uvedených výše ano
Já znám dvouletou Anežku. Když zlobí ta jí říkají Any a Anyno.
Většinou ji říkají Anežko, Any, Anynko, Anýsku.