Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@pepeng píše:
Ahoj holky. My jsme tak nějak očekávali klučíka, ale včera jsme zjistili, že to bude holka, ale s holčičím jménem jsme v koncích. Taky se nám líbí Anežka a Eliška, ale příjmení bude Matoušková a mě se nějak nezdají ty „š“ v obou jménech. Co myslíte??
Eliška je hezké jméno, ale opravdu moc nesedí k příjmení. A navíc jejich moc.
Což taková:
Doubravka, Drahomíra/mila, Dobromila, Danica, Darina, Běla, Květa, Jarmila, Jaromíra, Lada, Liběna, Ludmila, Luna, Naděje, Milena, Milada, Miroslava, Radana, Radmila, Slavěna, Svatava, Světlana, Šárka, Vesna, Viera, Vjenka, Vjenceslava, Vlaďka, Zora, Zdenka, Zdeslava, Zlata
My máme chlapečka, ale třeba se jednou dočkáme holčicky, pro kterou máme vybraný jméno Helena. ![]()
Libi se vam jmeno Calista? hledame jmeno pro druhou holcicku. Manzel je spanel a zijeme v Belgii. Tady je to hezke jmeno, ale rada bych vedela, jak to z ni v Cechach.
@monica81 píše:
Libi se vam jmeno Calista? hledame jmeno pro druhou holcicku. Manzel je spanel a zijeme v Belgii. Tady je to hezke jmeno, ale rada bych vedela, jak to z ni v Cechach.
Mě to zní pěkně. Respektive zní mi to pěkně, když vím, že je tatínek Španěl a žijete v Belgii. Kdyby to tady dali sousedi, tak bych se podivila, nicméně jméno by mi znělo i tak pěkně. A vím, že to znamená „krásná“, že?
Ahoj všem:)
My s manželem jsme vybrali zatím jen takovej širší výběr:
holčičky: Iva, Elen, Monika, Klára, Veronika
kluci: Jirka, Lukáš, Jan, Petr, Michal
Jinak příjmení by bylo Novovtný/Novotná
Co vy na to?
![]()
@marg píše:
Mě to zní pěkně. Respektive zní mi to pěkně, když vím, že je tatínek Španěl a žijete v Belgii. Kdyby to tady dali sousedi, tak bych se podivila, nicméně jméno by mi znělo i tak pěkně. A vím, že to znamená „krásná“, že?
@ivulka00 píše:
Ahoj všem:)My s manželem jsme vybrali zatím jen takovej širší výběr:
holčičky: Iva, Elen, Monika, Klára, Veronika
kluci: Jirka, Lukáš, Jan, Petr, MichalJinak příjmení by bylo Novovtný/Novotná
Co vy na to?![]()
K tomu prijmeni se mi hodi vsechna
. Asi ne ta Veronika, je to dost dlouhe. A klucici se mi nejvic libi Petr.
Poradite i mne? Mame Kamilu, Martinu a uvazuji o Sabine? Hodi se to? Kluk bude pripadne Radek, v tom mame jasno. Diky a hezky vecer.
@Radka1979 píše:
Ahoj. Pomalu taky premyslime o jmenech.K tomu prijmeni se mi hodi vsechna. Asi ne ta Veronika, je to dost dlouhe. A klucici se mi nejvic libi Petr.
Poradite i mne? Mame Kamilu, Martinu a uvazuji o Sabine? Hodi se to? Kluk bude pripadne Radek, v tom mame jasno. Diky a hezky vecer.
Já bych volila Martinku ![]()
Jsem to asi napsala spatne
. Martinku a Kamilku uz doma mame. ![]()
@elanaa píše:
Hm, mě osobně se to zdá taky hrozně ušišlaný a moc zdrobnělý celý, takový „přikrčený“Navíc (ale na to nemusíte vůbec koukat, já mám taky pro malýho jedno z nejčastějších jmen) se mi zdá, že se to teď dává fakt hodně, hlavně těch Elišek je jak máku. Volila bych spíš něco bez háčků, klidně i tvrdší (typu Radka, Julie, Edita, Lenka, Nina, Ilona ale je to samozřejmě na Vás, jmen je plno. Jen tu Anežku a Elišku (podobně Štěpánku, Šárku atd.) bych fakt vynechala.
Dekuju! Citim to upne stejne!!
Tak jsme o vikendu projeli 2775 jmen. Po dohadovani a vyskrtavani nam zbylo Annabella ( Anabela). Co vy nato? Anabela Matouskova je dobre ne!?