Jména pro holčičky

• Fotoalbum (2)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
34473
25.11.13 19:56
@ana11 píše:
No vzhledem ke klesajícímu počtu sezdaných párů, navíc průměrný věk nevěst se blíží ke 30 a spousta žen si nechává i své rodné přijmení… Argument se vdavky je mimo. Podle mého nejdůležitější čast života co do formováni osobnosti člověk stráví s rodným přijmením, čili úvaha nad kombinací jména + příjmení je dost na místě.

konečně můžu souhlasit :lol: argument se svatbou je fakt jak za krále klacka :zed: jestli bude moje dcera po mě, tak se vdá možná v 60 a ještě si to bude sakra rozmýšlet a kolem sebe vidím takových případů už většinu. Jako kdyby za mnou přišla a zeptala se, proč jsme jí vybrali jméno který vůbec nesedí k příjmení, tak co jí mám říct? „Tak se vdej když se ti to nelíbí?“ :zed: Mě na tom teda záleželo hodně a hodně jsme o tom přemýšleli a vyplatilo se a velká výhoda byla, že jsem mohla vybírat i ze dvou příjmení, takže jsme vybrali to hezčí. A když by si holka našla Jendu Šoustala, tak si může nechat svoje jméno, protože její rodiče tenkrát zapojili mozek a holka nemusí lézt kanálama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
25.11.13 20:04
@terien píše:
konečně můžu souhlasit :lol: argument se svatbou je fakt jak za krále klacka :zed: jestli bude moje dcera po mě, tak se vdá možná v 60 a ještě si to bude sakra rozmýšlet a kolem sebe vidím takových případů už většinu. Jako kdyby za mnou přišla a zeptala se, proč jsme jí vybrali jméno který vůbec nesedí k příjmení, tak co jí mám říct? „Tak se vdej když se ti to nelíbí?“ :zed: Mě na tom teda záleželo hodně a hodně jsme o tom přemýšleli a vyplatilo se a velká výhoda byla, že jsem mohla vybírat i ze dvou příjmení, takže jsme vybrali to hezčí. A když by si holka našla Jendu Šoustala, tak si může nechat svoje jméno, protože její rodiče tenkrát zapojili mozek a holka nemusí lézt kanálama
:palec: :palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
26.11.13 13:04

Ahojky.. tak už sme se s manželem dobraliasi konce výběru. Holčička Sandra a kluk Patrik Zuziak/ Zuziaková
 Líbí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1719
26.11.13 13:04

@PavlaZu to jsou moc hezké jména.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
493
26.11.13 13:06

@quatruska děkuji :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.13 17:27
@PavlaZu píše:
Ahojky.. tak už sme se s manželem dobraliasi konce výběru. Holčička Sandra a kluk Patrik Zuziak/ Zuziaková
Líbí?

Sandra Zuziak zní skvěle :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.13 17:28
@pepeng píše:
Tak jsme o vikendu projeli 2775 jmen. Po dohadovani a vyskrtavani nam zbylo Annabella ( Anabela). Co vy nato? Anabela Matouskova je dobre ne!?

Anabel Matoušková zní opravdu dobře :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.11.13 17:47
@ivulka00 píše:
Ahoj všem:)My s manželem jsme vybrali zatím jen takovej širší výběr:
holčičky: Iva, Elen, Monika, Klára, Veronika
kluci: Jirka, Lukáš, Jan, Petr, Michal
Jinak příjmení by bylo Novovtný/Novotná. Co vy na to? :andel: ;)

Jelikož je příjmení Novotný/ná asi čtvrtý nejčastější, tak bych vybrala opravdu nějaké míň populární jméno. To jen tak pro informaci.
Z holčičích Iva a z chlapeckých nic. EleN Novotná se zle vyslovuje.
Z chlapeckých jmen nabízím tyto. Jsou i v kalendáři.

Dalimil, Čestmír, Břetislav, Radúz, Ctirad, Ctislav, Vladislav, Sebastian, Slavomil/mír, Mnislav, Timotej, Milota, Miloš, Manfred, Spytihněv, Hynek, Gilbert, Ronald, Mojmír, Patrik, Oldrich, Svatopluk, Svetobor, Alexej, Alexis, Alexandr, Lumír, Bedrich, Vladivoj, Gregor, Herbert, Vlastimil, Eduard, Gabriel, Marius, Veleslav, Richard, Ratmír, Julius, Vincent, Rudolf, Randolf, Rostislav, Rastislav, Juraj, Markus, Otto, Vojslav, Vlastislav, Vlastimír, Robert, Zikmund, Květoslav, Radvít, Radoslav, Radslav, Stanimír/slav, Ctibor, Přemysl, Zbyšek, Waldemar, Vladislav/mír, Viliam, Ferdinand, Maxim, daLibor, Norbert, Medard, Slavoj, Bruno, Ezra, Roland, Zbyněk, Adolf, Leoš, Ivo, Lubomír, Radomír, Radim, Edgar, Bořivoj, Bořek, Jindřich, Luboš, Lubor, Vítězslav, Viktor, Oskar, Ludomír, Luděk, Osvald, Soběslav, Svetoslav, Svetomír, Jáchym, Ludvik, Bart, Otokar, Otomar, Branislav/mír, Boris(lav), Boleslav, Bolemír, Oleg, Jaromír, Jonas, Vendelín, Jeronym, Ivar, Igor, Oliver, Bohumil/slav/mír, Marcel, Theodor, Krispin, Alfred, Erik, Aurel, Felix, Leonard, Leopold, Benedikt, Tibor, Edmund, Nikola, Albert, Artur, Andrej, Andrea, Vratislav, Lucius, Miloslav, Noel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20296
26.11.13 17:58

@terien Tak zrovna ke Šoustalovi bude znít každé jméno divně…respektive nijak, protože si každej zapamatuje spíše to příjmení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34473
26.11.13 19:16
@RyBANA píše:
@terien Tak zrovna ke Šoustalovi bude znít každé jméno divně…respektive nijak, protože si každej zapamatuje spíše to příjmení.

to byla nadsázka :lol: ale když bude Šoustal chtít, může si vzít příjmení svojí ženy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra752
26.11.13 20:52

@PavlaZu Sandra :srdce: Moje jmenovkyně… ;) Moc se mi líbí mé jméno..není časté..

• Citovat
  • Upravit
493
27.11.13 12:21

@Sandra752 jj manžel to jméno vybral tak jsem ráda. Minule u holky mi pořád cpal takový ty klasiky Monika, Anna… proto jsem tentokrát hrozně šťastná. Jméno se mi taky moc líbí, jen mě hodně lidí odrazuje, že se špatně zdrobňuje. Jakpak ti říkají nebo říkávali když jsi byla malá? Já pěvně věřím, že jsi nějak poradíme - teda pokud to nebude kluk :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra752
27.11.13 18:02

@PavlaZu Sandra,Sandřička, Sandruška, Sandruš, Sanynka, Sanďa, Sany, Sáňa.. ;)

• Citovat
  • Upravit
493
28.11.13 12:40

Jj Sany a Sandruš i Sendy se mi líbí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1924
28.11.13 18:23
@Marjorie_Simpson píše:
Jelikož je příjmení Novotný/ná asi čtvrtý nejčastější, tak bych vybrala opravdu nějaké míň populární jméno. To jen tak pro informaci.
Z holčičích Iva a z chlapeckých nic. EleN Novotná se zle vyslovuje.
Z chlapeckých jmen nabízím tyto. Jsou i v kalendáři.

Z těch klučičích mě nic nezujalo - jsem na to strašnej čumák :mrgreen: Z holčičích první holka bude určitě Iva (na přání manžela po mě) a kluk - i když je to asi ta nejčastější kombinace - Jirka (po manželovi). Ale jak pak dál už nevím, zvlášt na těch klučíčích jsme se nemohli shodnout - mě se líbil třeba i filip, šimon a marek, ale manžel o tom nechce ani slyšet:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze